bugün

yolculuk

eğer babanız, asker ya da memur gibi ataması bol bir mesleğe sahipse beraberinde ayrılık kelimesinide getiren alışık olduğunuz bir kavramdır.Göçebe bir yaşam tarzınız vardır bir bakıma. Küçük yaşlarda her yolculuk sizin için bir heyecan, belki de yeni bir macera anlamına gelir, fakat büyüdükçe her şeye olduğu gibi yolculuk kavramına da farklı bir anlam yüklersiniz; ayrılık.

Arkadaşlardan, yaşanılan mekândan, alışılan kültür ve düzenden ayrılmak her seferinde aynı acıyı yaşatmaz, gittikçe buna da alışırsınız çünkü. Zaman içerisinde biraz daha duyarsızlaşır, eskiden gözyaşlarınızın eşlik ettiği ayrılık sahnelerine sonraları biraz moral bozukluğu, belki birazcıkta isyan eşlik eder.

Gittiğiniz yere öyle hemen alışamazsınız. Küçükken hemen uyum sağlayıp, kaynaştığınız zamanlar geride kalmış, artık hem insanlar hem de özümsenecek olan kültür konusunda daha seçici ve sorgulayıcı olmanın getirdiği zorluklarla uğraşmaktasınızdır. Bazen çok uzun bir zaman alır alışmak. Yaşadığınız bir önceki şehri ve arkadaşlarınızı özler, bu yeni şehirdeki her şeyi onlarla kıyaslarsınız. Fakat imkânsızda değildir alışmak. Ama kötü olan tam alışmaya başladığınız zaman sizi yeni bir yolculuğun bekliyor olmasıdır ve bu böyle sürüp gider. Ta ki babanız emekli oluncaya dek.

Size kazandırdığı şeylerde vardır. birçok kültürü, farklı farklı birçok insan tipini tanırsınız. değişik coğrafyaları görür, bazen belinize gelen karda okula yürümeye çalışırken bazen bunaltan sıcakta terinizi silersiniz.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar