bugün

guitar hero 3

guitar hero serisinin şu ana kadar en çok satan, en çok oynanan, ve aynı zamanda en zor oyunudur.
şarkı seçimi gayet iyidir, özellikle her tarza hitap eden şarkılar koymaya çalışan teknik ekip, gerçekten başarılı bir iş çıkarmıştır bu oyunda. ayrıca bu oyunun serinin geri kalanıyla kıyaslandığında çok önemli bir farklılık taşımaktadır, ilk defa-ve sanırım son defa- oyun pc için de piyasaya sürülmüştür. hayvanlar gibi bir sistem istemektedir tabii, o ayrı.

oyunun en zor şarkısı olan through the fire and flames'i medium seviyesinde bile özellikle gamepad ile çalmak büyük başarı gerektirir, bu şarkıdan mediumda 400k ve üzeri çıkarmış adam bir çok diğer şarkıyı rahatlıkla hard-expert seviyesinde çalabilir.

bu oyundaki en başarılı şarkı ödülüm ise tabii ki cult of personality'e gidiyor. living colour sırf bu oyun için sütdyoya tekrar girmiş, ve şarkı orjinalinden çok daha güzel olmuş. özellikle solo çok daha akıcı ve anlaşılabilir, sevilebilir bir solo olmuş. keşke netten bulabilsek şarkının o versiyonunu. hardda gamepad'le solosunu atınca içinize dolan mutluluğu çok az şey verebilir. etraftakilerin "oha bu adam uzaylı" bakışlarına da maruz kalabilirsiniz tabii, normaldir gayet.

ne diyordum ben? ha evet, iyi oyundur gh3. 4 gelene kadar oynanır daha, hala oynamadıysanız alın oynayın. ama dikkatli olun, gerçekten bağımlılık yapıyor.

ps: one ve raining blood çalmaya çalışırken ağlarsanız üzülmeyin, hepimiz geçtik o yollardan.*