bugün

dolar 4 04 olursa olacaklar

bazı entry lere bakınca bu milleti kandırmanın ne kadar kolay olduğunu anlamak zor olmuyor.

--spoiler--
merkze izin verilmiyor yoksa dolar şimdiye çoktan 2,80 e e gerilemişti.

anlaşılan devlet yüksek kur düşük faiz politikasında karar kıldı ama bu ne kadar doğru bu politika şuna benzer beyninde tümör olup baş ağrısı çeken adamın ağrı kesici atmasına benzer yüksek kur düşük faiz geçici bir durum lakin faiz arttırılırsa da büyümeden ödün verilecek bu nedenle çin modeli, tercih edildi... yüksek kur düşük faiz hızlı büyüme ucuz iç gücü ihracata destek ihracatta rekabet
--spoiler--
bir diğeri
--spoiler--
dolar 4,04 olursa kendi mallarımızı dışarıya daha ucuza satacağımız için ihracatımız artar.

ayrıca yurtdışındaki mallar daha pahalı olacağı için ithalatımız azalır yani yurtdışından gerekli gereksiz herşeyi almayız.

sonuçta cari açığımız azalacağı için iyi olur.
--spoiler--

dolar 2.80 olması için sadece merkez bankası hamlesi yetmez. ülkende 4 milyon suriyeli, 15 temmuz darbesi, ohal, ab ile iplerin koparılması vs.
hadi yüksek kur düşük faiz politikası mantıklı diyelim.

ihracatı yüksek ülke olsan satış rakamların dolar kuru sebebi ile iyi olacak yani? hayır tabiki. doların düşüşü sonrası senin ihracatçın ne yapacak mesela?

sadece dış borç kalemin eylül ayına göre kur farkı sebebi ile 120 milyar tl artmıştı en son hesapladığımda. şu an 135 civarı olması gerek.
bu sadece yüksek dolar kurundan.

çin in dış ticaretinde yüksek kurun işe yaraması durumu kısmen doğrudur. çünkü çin 2013 verisine göre 2.4 trilyon dolarlık bir ihracata sahip
türkiyenin 2013 verisi ise 151.707.000.000 $

kafayı mı yediniz siz?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar