bugün

iran iç savaşı

Din kökenli olmayacaktır. iran bu kadar ateş üstündeyken sünnilere baskı uygulayacak kadar salak bir devlet değil. Kaldı ki sünni nüfus da fazla değil. iran'ın Vahdet toplantıları meşhurdur. Hatta bizim diyanet işleri başkanı da katılmıştı. Bu toplantılardaki amaç şii-sünni kardeşliği gibi görünse de ana tema din kökenli bir ayrımcılığı önlemektir. Yalnız kalmamak için sünni devletlere yaklaşma politikasıdır. Sünnilere baskı falan yok orada kısacası.

Bu savaş kürtler yüzünden de çıkmaz. Pjak nasıl bittiyse yenisi de öyle biter. Ateş olsalar cirimleri kadar yer yakarlar. Geçelim.

Şu an iran'a karşı kullanılabilecek tek unsur azerbaycan türkleridir. Amerikan eliyle desteklenecek bir isyanın bastırılması zor olur. Kendi fikrimce, uzun vadede tabiki bir turancı olarak kan kardeşlerimin bağımsızlığını sonuna kadar destekleyeceğim, ama kısa vadede biraz daha iran'da durmaları gerektiğini düşünüyorum. Biraz dayanın. Şimdi ayrılmak kimseye fayda getirmeyecek, sadece amerikan maşası olarak kullanılmak olacak, bence. irelide** beraber asacağız tebrize bayrağı emin olun...