bugün

yazarların ilk aşık oldukları yaş

ben diyeyim 15 sen de 16 yaşındaydım. o zamanlar liseli bir gençtim, gerçi hala gencim, 23 yaşındayım. ama o zamanlar daha bir gençtim. bir kız vardı alt sınıfta, esmer, yaşıtlarına göre uzun boylu, saçları uzun mu uzun.. ilk gördüğümde aşık olmuştum, nasıl tanışacağımı bilemediğim için etrafında 78 tur atmış, 29 ekim tören hazırlıkları sırasında ''ne güzel yürüyosun kız sen öyle'' diye laf atmıştım. böyle tanışmamı olur be arkadaş! gülmüştü, utanmıştı, kafasını öne eğdi. tam 3 sene koştum kızın peşinden, en yakın arkadaşlarıyla arkadaş oldum, sevgilisi yoktu ve daha önce de hiç olmamıştı, öyle diğer kızlar gibi değildi, saf ve temiz kalpliydi, geceme gündüzüme katmıştım artık onu, telefon numarasını istediğimde ilkte vermemişti, o zamanlar msn vardı, bir insan msn e girecek diye saatlerce beklenir mi? ben bekliyordum. sırf onun eli değdi, kullandı diye 1 tl metal parasını arkadaşına aldırtıp, arkadaşından da 5 tl karşılığı satın alıp saklamışlığım var, şiir yazmıştım ona çocuk aklımla, kara kız idi şiirin adı, ona okutmuştum, gülmüştü, yıllarımı verdim ben ona, hatta iş bir ara bana ''kimse beni senin kadar içten bir şekilde sevmedi, neden bilmiyorum ama bunu hissediyorum ve bu çok güzel bir şey'' diyecek kadar ilerledi. ama gel gelelim 3. senenin sonunda başka bir çocuğu sevdi, sevgilisi oldu. ''bizde başkasının manitasına göz koymak olmaz'' dedim, bıraktım peşini, keşke kalbimi de bırakabilseydim.
geçenlerde gördüm fotoğrafını, hala ilk günkü gibi güzel, hala ilk günkü gibi sevimlidir benim gözümde.
geri dönse hala ilk günkü gibi olur mu diyemiyorum bile kendime çünkü biliyorum ne o geri döner ne de gururumu yenebilirim.
ama hani dedim ya yıllarımı verdim ben ona diye, bir daha benden yıllarımı istese, 1 dk bile düşünmem, yıllarımı tekrar veririm.
bilmiyorum, bu yazıyı okuyacak mı ya da okumayacak mı, ama sizlerinde yardımıyla eğer bu yazıyı okursa, kara kız'a selam olsun, ben onu unutmadım, unutamadım, umarım o da bir gün beni hatırladığında o güzel yüzü bir kere daha güler ve ''ne iyi insandı'' der.
hep mutlu ol kara kız...