bugün

evan almighty

bruce almight yani aman tanrım filminin ikincisi. tam olarak devam filmi denemez çünkü ilkiyle pek alakası yok. ilkini izlemedim önce onu izleyeyim demenize gerek yok düşünmeden izleyebilirsiniz.

bu filmde de yine ilkinde olduğu gibi tanrı rolünde sevimli oyuncumuz morgan freeman var. ancak bu kez filmde jim carrey yok. filmin baş kahramanı olan evan baxter rolünde steve carell ı görüyoruz. ayrıca film de evan ın karısı joan baxter ı gilmore girls dizisinden de tanıyabileceğimiz lorelai yani graham lauren canlandırıyor. filmde bir de acımasız bir para aşığı olan kongre üyesi chuck long var ki onu da john goodman çok güzel bir şekilde oynamış.

şimdi de gelelim filmimizin konusuna;

--spoiler--
evan baxter dünyayı değiştireceğiz sloganıyla politikaya atılmış ve kongre üyeliğine seçilmiş eski bir haber spikeridir. karısı joan ve üç çoğuyla beraber yaşadıkaları yeri terkedip daha iyi bir eve yerleşirler. ancak burada onu bekleyen bir süpriz vardır. bir gün kensinin tanrı oldugunu söyleyen birisi ondan bir gemi yapmasını ister ve olaylar gelişir.
--spoiler--

kısacası sizi bazı şeyler hakkında düşünmeye iten fakat izlemekten de bir o kadar zevk duyulan, eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir film. tavsiye ederim.