bugün

dindarlara tokat gibi sorular

Bu eleştiride hedefim samimi olanlar değildir. Amacım gerçekten anlamaya çalışmaktır.

1. Neden çok saygı duyduğunuzu düşündüğünüz ama kurallarını zerre kadar önemsemediğiniz eylemlerinizden anlaşılan din kurumunun kullanılarak insanların katledilmesine seyirci kalıyorsunuz? Örnek ışid. pkk ile karşılaştırıp , herhangi bir tarafı tutuyorsunuz. ikisi de allah katında günah olan şeyi, yani öldürme eylemini gerçekleştirmiyor mu? Ölen insan sizin değerlerinizi benimsemediğinde rahmet bile dilemiyorsunuz.

2. Dünyada sizin gibi düşünmeyenlere neden saygı göstermiyorsunuz? Mesela Ateistler inanmadıkları halde dünyaya ve insanlığa sizin kadar veya hiç zarar vermiyorlar. Mesela ateistlerin adlarının karıştığı toplu veya bireysel katliam haberlerinin yoğunluğu, din kisvesi altında yapılanların yanında ne kadardır?

3. Neden öz eleştiri yapamıyorsunuz? Neden hayatınız değişmez doğrular üzerine kurulu? Eğer müslümanlık değişimin ve gelişmenin karşısında değilse, bu durumumuz neyden kaynaklanıyor?

4. Bir insan inanmak zorunda mıdır? Veya bu ülkede yaşayan birisi müslüman olmak zorunda mıdır? Değilse ibadet etmeme hakkını kullanan insanlar neden toplumdan dışlanıp hor görülüyorlar?

5. Neden sizi kitlesel eylemlerde göremiyoruz? Ülkede veya dünyada herşeyin yolunda gittiğini mi düşünüyorsunuz?
edit:
6. Bu kibir ne aq? madem biz giderken geri dönüyorsan rahatlıkla da cevaplarsın? geçmiş ne, ne geçmişi? yüzyıllardır değişmeyen, değişecek gibi de durmayan geçmiş mi?