bugün

su kaplumbağası

iki adet yavrusunu beslediğim hayvan.

bir kaç sorum olacak, besleyen veya daha önce beslemiş, ya da bilgi sahibi olan yazar arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

şimdi bu yavru arkadaşları yaklaşık 1 senedir besliyorum. özellikle bu yaz sürekli balkona bıraktım ve bol bol güneş ışığından vitamin aldılar. balkona attığımda bir şey farkettim. bir tanesi sürekli köşede saksının dibine veya poşetin altına ya da bunun gibi bir köşeye giriyor ve oradan çıkmıyor. (balkon biraz büyük ve çok malzeme var sürekli kaybediyorum zor buluyorum.)
diğeri onun gibi çok saklanmıyor ama ara ara o da giriyor o deliklere. ben de buna dayanarak bir gün kaplarındaki suyu boşalttım, yünlü bir kumaş parçasını kaba koydum ve kaplumbağaları kaba bıraktım. ikisi de altına girdi. yarım saat kadar sonra gittiğimde ikisi de mışıl mışıl uyuyorlardı. kumaşı kaldırdığım gibi gözlerini açıyorlar. şimdi bunların böyle uyuması normal midir? gece susuz kumaşın altında mı uyumalılar? yani benim asıl merak ettiğim şimdiye kadar onları böyle uyutmamıştım ve bir sıkıntı olmadı, ama şimdi yaptığım sistemde de sıkıntı yok. normali nedir?