bugün

n11 com rezaleti

eksi'ye o entry'yi giren vatandaş ya çok cahil ya da bu işleri bilmiyor ayağına yatıp kendini acındırmak suretiyle ortalığı karıştıyor.

1- N11, içinde mağazalar barındıran bir alışveriş merkezidir. Capitol gibi düşünebilirsiniz. Ürünü satan içerideki mağazadır ve alıcının ürünü almadan önce mağazayı iyice araştırması, hakkındaki yorumları okuması gerekir. N11 aynı Gittigidiyor gibi alıcı ürünü aldıktan sonra parayı hemen satıcıya aktarmaz, alıcının ürünü onaylamasını bekler. Tedarik sürecinde yaşanabilecek sorunlarda N11'in alıcıyla satıcıyla konuşturması zaten en doğru şeydir. Eğer satıcı alıcıya haksızlık yaparsa ve alıcı bunu ispat ederse N11 satıcının parasını ödemez, alıcının ürünü satıcıya iade etmesini takiben de alıcıya parasını iade eder. Özetle, alıcının bir haksızlığa uğrama riski sıfır gibidir.

2- Alıcının aldığı ürünü kargodan teslim aldığına dair fişi imzalamadan önce inceleme yükümlülüğü vardır. incelemeden alıp sonradan ürün kırık çıktı, hatalı çıktı dediğinde iş alıcının hatası nedeniyle içinden çıkılmaz bir duruma gelebilir.

3- N11 sitesinde satış yapan bir mağaza ya da herhangi bir e-ticaret sitesinin normal deodorant alan bir alıcıya bilerek tester göndermesi neredeyse imkansızdır. Zira alıcının buna itiraz edeceği kesindir. Bile bile kendini böyle bir duruma sokmaz. O nedenle ortaya 2 sonuç çıkıyor. Ya şikayeti yazan kişi yalan söylüyor, ya da giden tester ürün bir hata sonucu gönderilmiştir.

4- Ürün hata ile tester olarak gönderildiyse, satıcıyla temasa geçen alıcının meramını insan gibi anlatması gerekir. Satıcının durup dururken bu kadar tepki vermesi normal değil. Muhakkak alıcı tarafından da karşı tarafa bir hakaret söz konusudur diye düşünüyorum.

5- Cahil alıcı telefon numaram satıcı mağazayla paylaşılmış diyor. Merak ediyorum telefon numarası olmasaydı satıcı firma ürünü nasıl kargolayacaktı? Telefon numarası olmadan kargo firmaları gönderi kabul etmiyor genelde.

5- Son olarak, bir firmanın itibarının eksi'de ve uludağ'da bu kadar kolay bir şekilde, konuyu bilmeden linç edilmesini esefle kınıyorum. Satıcı mağaza hatalı da olabilir ancak alıcı da kesinlikle hata sahibidir. N11 burada en masum taraftır.