bugün

iletişim fakültesi

Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay tarafından mecliste internet ile ilgili çalışmalar yapıldığı bildirilen ve mezunlarına yeni iş olanakları tanınacağı söylenen, ülkemizde sayısı 50 leri aşan fakültedir. şöyle ki;

- internet mensupları da bundan sonra gazeteci kabul edilecekler. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün kanununda yapılan değişiklikle internet basınında kamu reklamlarının ve ilanlarının duyurusunu yapmak üzere Basın ilan Kurumu'na görev veriliyor.

- Gazetelerin asgari kadrolarında gazete sahiplerinin birinci derecede yakınlarının çalıştırılmasını yasaklayarak, iletişim mezunlarının istihdam edilmesi teşvik edildi.

- Eskiden iletişim fakültesi mezunu gazetenin asgari kadrosunda sayılabilmesi için en az 12 ay beklemek zorunda iken bekleme süresi sona erdirildi.

Dolayısıyla iletişim mezunlarının sadece televizyonculuk değil, gazetecilikten etkilenen insanların davalarının takibine kadar çok sayıda alanda çalışabilme imkanı olacak artık. bunlar yeşil sahalarda görmek istediğimiz hareketler, eferin!*