bugün

berkin elvan

acı olayın 15 16 yaşında baş kahramanı olan evlattır.

önemli değil dini, mezhebi, düşüncesi, bilimi irfanı. bir insan öldü nihayetinde.

taş atıyordu ya da ekmek almaya gidiyordu, farketmez, bir insan öldü nihayetinde.

en azılı katiller, suçlular bile idam edilmezken kime ne haktır ki bu bahsettiğim devlettir, birini öldürmek ? çok acı dedim ya başta da bir evlat daha yitip gitti bu topraklardan.

ideolojilerinizi, inandığınız insanları, inandığınız dinleri bir kenara koyun. 15 yaşındaki kardeşiniz, kuzeniniz, yeğeniniz, ne kadar ölmeyi hak ediyor ? eğer bu sorunun cevabına net bir cevap verebiliyorsanız, berkin'in ölümüne de pay biçebilirsiniz. çünkü o çocuğun insan olarak hiçbir farkı yoktu kuzeninizden, kardeşinizden, yeğeninizden. ve emin olun bizler de berkin kadar ölmeyi hak ediyoruz, o bu denli devlet eliyle öldüyse.

aynı toprakta nasıl vicdanlar, nasıl duygular filizleniyor anlamak çok güç. insaniyetten bu kadar sıyrılmak bir adamın, bir ideolojinin peşinde. ve yine aynı toprakta nasıl düşünceler filizleniyor ki sırf kendi gücü uğruna insanların hunharca ölmesine göz yumuyor. gerçekten çalıp çırpmalarından geçtim. amerikanın ederi 300 katrilyon dolar, o bile bir berkin alamıyor. o yüzden varsın çaldıkları, malları mülkleri onlarda kalsın.

berkin bir simgedir. önemli olan ismi, cismi, soyadı, uyruğu değildir. diğer 7 abisi gibi berkin de bir simgedir. keşke olmasaydı. ama her 20-30 senede bizim gencecik fidanlarımız simge olmaktan kurtulamıyor.

8 fidan öldü bir gezide,
biz ise peşlerinde, aynı his ve düşüncelerle.

sevgiler olsun herkese, belki yarın sabaha ben bir berkin, sen bir ali ismail, kuzenin bir mehmet ayvalıtaş, yeğenin bir abdullah cömert, kardeşin bir ethem sarısülük, üst komşun ahmet atakan, sıra arkadaşın medeni yıldırım, iş arkadaşın hasan ferit gedik olmuş.

bu baharda, aynı yerde. *