bugün

gezicilerin algılayamadıkları

kullanılmaları falan umurlarında değil pek. belki de umurlarındadır hepsini tanımıyorum. yapılan genellemeyi gördükten sonra başlığın altındakileri okumadım zaten.

Sizin anlamadığınız şey şu, insanların hayat tarzlarına öyle tecavüz ettiniz, özgürlükleri öyle kısıtladınız, seçim barajını öyle ölümüne savundunuz, öyle rantlar sağladınız ki bu insanlar patlama noktasına geldi. ve patladılar. kim ister akşam vakti sokaklarda bağırmayı, polisle adeta savaşmayı ? adamın nedeni var, özgürlük istiyor. tek taraflı özgürlükte değil bu. polisleri de savunduk bizler. bakanların akrabaları polisleri sıraya dizdirdiğinde en yüksek sesle biz savunduk. biz hak hukuk adalet özgürlük istedik. ne oldu ? cem uzan parise kaçtı, zenginler süper zengin oldu, benzin 5 lira oldu, özgürlükler iyice kısıtlandı.

o alkol yasağı vardı ya hani, insanların canını alkol yasağı sıkmadı. canı isteyen saat 9 da da alırdı o alkolü. adamların umrunda değil okuyun herkes bunu diyor zaten. siz samimi duygularla halkın sağlığını gözetseniz sorun olmazdı. halkın sağlığını mı gözetiyorsunuz ? hayır. hastahaneler hala belamızı sikiyor. siz insanlar trafikte alkollü kaza yapmasın mı istiyorsunuz yürekten ? kesinlikle hayır. ışıksız yollar, dar yollar, çalışma yapılırken önlem alınmayan yollar, tehlikeli kavşaklar, aşırı sıkışık trafikler var. kim sikler amına koyayım o saatte alkol alınmamasını. ki çoğu yer de satıyordur zaten el altından. alkol olayına tepki koydu insanlar, çünkü samimiyete inanmıyorlardı. yapılan halkın sağlığını korumak için değildi. o samimiyete inanmadılar, yaşam tarzına müdahale olduğuna inandılar. o yüzden ses çıktı.

anlayamayanlar hala ağaçlar için dışarda olanlara, özgürlük isteyen ve bulamayan sonucunda da patlama raddesini geçmiş insanlara terörist diyecek. alkol olayına ses çıkartanlara ayyaş diyecek. ama ikiyüzlü değiliz, gerçekten değiliz. duran adamı ilk hayata geçiren arkadaşın önceki aktivitelerine de bir bakın. ve emin olun baştakilerin samimiyetine inansaydı insanlar, geziciler belki rabia selamı yapıp işkembeden sembol uydurmazdı da, oradaki insanlar için gerçekten birşeyler yapardı. çarşıdaki o güzel insanlar van depremi için atkılarını sahaya attılar, insanlar elindekilerden artırıp gönderdi. şimdi bunlar niye yapılmıyor ? sizin el attığınız işlerin samimiyetine inanmıyorlar artık. inanmıyoruz.