bugün

uludağ sözlük

her girişimde tersten cevirip g.tme sokmak istediğim karmaşık hatta karmakarışık atraksiyon yuvası.

daha öncede belirtmiş olabilirim ama tekrardan değişik kelimelerle belirteyim ki birileri durulsun, azcık motorunu sogutsun :

uludağ sözlük yazarları kendi sözlüklerini okumuyorlar, durmadan yazıyorlar ama yazılanları okuyan yok. niye yazıyoz lan o zaman o kadar yazıyı! bir başlık acıyoruz bir gün içinde o başlıgın yandan yemiş halini 50 kişi acıyor, hatta bazen aynı dallamalar ne yazdıgını unutup başka bir başlık acarak aynı entriyi döktürüyor oraya, durum o kadar vahim yani.

sözlüklerde bir terim bir kavram vardır; "aramaya inanmak" diye, ama malesef burada yok öyle bişey, salla yazını kafanda istediğin şekilde kurguladığın başlığa. eğleniyoruz ya a.ına koyayım, burayı takip edip okuyan diğer insanları si.leme hiç. kendi beyninde düşündüğün gibi yap gitsin zaten sen bile geri dönüp bakmıyorsun ne yazdıgına, okumuyorsun ki, daha doğrusu yazmaktan okumaya fırsat bulamıyorsun be biraderim.

rekor kırdık, yürüübe sözlük, taşşaklarını yalayacam senin, şukadar başlık acmışız vs gibi düşünüyoruz, düşünmekle kalmıyor birde övünüyoruz, sanki her gün yazılanlardan ötürü nobel ödülü veriliyor. ne oluyor ulan, ben korkuyorum bazıları seviniyor. yawrucan, sevinme sırıtma, sözlük cöp olacak diye ikide bir uyaran yazarlar var, dikkate el. ulan sadece actıgın başlıgın bir benzeri var mı diye bir bak be.