bugün

kuveyt türk

--spoiler--

sermayesinin %62'si Kuveyt Finans Kurumu'na (Kuwait Finance House), %9'u Kuveyt Devlet Sosyal Güvenlik Kurumu'na, %9'u islam Kalkınma Bankası'na, %18'u Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, %2'i de diğer ortaklara aittir.
--spoiler--

Hesap işletim ücreti almayan bankadır. Faizsiz kazanç sağlamakta ve kar, zarar ortaklığı prensibiyle çalışmaktadır. türkiye'deki dört katılım bankasından biridir.

Hesap açtırırken hesaba belli bir miktar yatırmanızı istemez. Çoğu bankaların atm'den aldığı makbuz parası, bakiye sorgulama, nakit çekme gibi ücretleri yok; internet ve atm ile yaptığınız tüm işlemler ücretsizdir. sadece gişeden yaptığınız eft ve havale gibi işlemlerden komisyon alır; bunu da internetten çok kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. yalnız yüklü miktar gönderecekseniz gönderim limitini açtırmanız gerekecek. hesaba atmden kartsız da para yatırılabildiğinden açılacak bir hesapla yakınların para ikmalleri kesintisiz gerçekleşebilir ki bir öğrencinin de en işine gelecek kısım budur. ayrıca hesap açtırmak için sadece kimlik soruyorlar.

kredi konusunda diğer katılım bankaları gibi nakit kredi vermezler yani ihtiyaç kredisi diye bir kavram bu bankada yok. çünkü para satıp karşılığında para almak prensiplerine aykırı ve faizsizlik anlayışını bozuyor. kredi alabilmeniz için ortada bir ticaretin olması gerekiyor ve banka sizin için ev, araba, arsa v.b peşin alıyor ve siz bankaya vade farkı ile taksitle ödüyorsunuz. yani ortada faiz değil, kar söz konusu. bu konuda üretimi de desteklediği söylenebilir.

bankacılık sisteminde faizden tam anlamıyla uzak bir yapı mümkün mü bilmiyorum ama bankalar tarafından havaya kesilen paraların çok can sıktığı bir gerçek. o yüzden kim kaliteli hizmet veriyorsa onu seçmek biz müşteriler için olması gereken. kimsenin öğrencinin üç kuruşuna göz dikmesini istemem!