bugün

uludağ yazarları seçim sonuçları için ne dediler

% 50'yi ve diğer müstakbel % 50'leri, kabalaşmadan, oy verenleri aşağılayıp ötekileştirmeden yorumlamadığınız sürece bu tablo değişmeyecektir.

oyuna talip olduğunuz insan siz yerine gidip akp'yi seçiyorsa kabahat tamamen onda mıdır?

başbakan antidemokratik yöntemlerle basını ve medyayı köşeye sıkıştırıyor; onu asarım bunu keserim diyerek bir nefret kültürü yaratıyor, bundan nemalanıyor; bazen oluyor kendine hesap soran vatandaşı aşağılıyor...

ama o halk gidip yine de akp'ye oy veriyor. bu nasıl oluyor? değil mi? kesin beyinlerinde bir problem var. ya da koyun lan bunlar. meee.

işte bu kolay yol. sorumluluk alınmayan, özeleştiri yapılmayan bir yol.

halk kemal amcanın söylediği şeyleri beğenmedi değil, ama inandırıcı gelmedi. kaynağı nereden bulacaksın sorusuna "benim adım kemal ben bulurum" gibi gayriciddi bir cevap verdi. nedense akp ile ilgili yolsuzlukları bir türlü tam olarak açıklamadı. hep aba altından gösterdi sopayı. bu da samimi gelmedi anlıyor musun. önce samimiyet.

chp... hiç hoşlanmam bu partiden, ama yine de denenmelidir. tek başına iktidar olmasını isterim. neden? önyargılı biçimde başarısız olacağını düşüneceğime göreyim diye. başarılı olacağını zannetmiyorum ama herhalde 2001'deki durumdan beterini yaşatmaz.

bu seçim sonuçları da eğer chp'li arkadaşların kafa yapısını değiştirmezse 2015 seçimlerinden sonra da içecekleri soğuk suyu şimdiden içebilirler.