bugün

massive attack

zamanı durdurabilen grup. elinize tüm massive attack şarkılarını geçirdiğiiz zaman hepsini dinleyip sindirebilmeniz zaman alır. yavaş yavaş ilerlersiniz. önce bir ucundan tutarsınız. o şarkıyı dinlediğiniz sürece diğer şarkıların size verdiği haz en alt düzeydedir. sonra shuffle yaparken diğer bir şarkıya rastlarsınız. tıpkı bir şarkıda etkileyen en önemli noktanın melodi olması gibi o anda etkilenirsiniz. bu sefer onu sindirmeye başlarsınız. yersiniz, yersiniz. hiçbir zaman tüm şarkıları yemeniz söz konusu olamaz. ne aynı anda, ne de hepsini.

bir çok underrated** şarkısı vardır grubun. bunların başında a prayer for england gelir. gerek sözleri gerekse bass riffleri i uçurucudur. bundan başka reflection, false flags, sly ve black milk örnek olarak gösterilebilir.

2007 yılının ilk yarısında herhangi bir aksaklık olmazsa yeni albümleri çıkacak.
2003 yılında ülkemizi ziyaret etmişlerdi. konseri verme amaçları 100th window albümü için çıktıkları turne olduğundan kesinlikle kaçırılmaması gereken bir konserdi. biz kaçdık. o gün de yemin ettik. bundan sonra hangi konsere gitmek isteniyorsa gidicez.


ve en önemlisi;
bir daha hiçbir massive attack konseri kaçırılmayacak.**