bugün

dubai

şu sıralar havaların pek güzel olduğu yer. bir de dubai shopping festival varmış, birazdan bakacağım fiyatlara.

fiyatlar:
ps3 600 TL
Iphone4 1400 TL
Bira* 15-20 TL*
En ucuz Ipad 900 TL
Sony dijital foto mak. 200 TL
vivitek 5.1 mp foto mak. 45 TL *
karton marlboro 30 TL

baktıkça daha eklerim.

edit1:
sonuçta tatile falan gelinecek bir yer değil onu anladım. telefon, elektronik, sigara ve gırtlak ucuz. denizi güzel ama sırf burj al arab'ın yanında denize giricem diye o kadar yolu tepmeye değmez.

iş için geliyosanız arapların inanılmaz ağır kanlı, erteleyen tutumuna kapılmayın. bir işi şu gün yapacaz diye anlaşırsanız o gün bitirin işi. insiyatifi onlara vermeyin.

edit2: o değil de kendiniz bakın lan fiyatlara amele gibi yazıyorum buraya tek tek...

carrefour en çeşitli elektronik ürünü bulabileceğiniz yer, bu da sitesi: http://www.ic4uae.com/ *

bir de jumbo electronics var baya kapsamlı, illa bakıcam derseniz google'dan rahat bulursunuz. ama fiyatlar carrefour'la aynı değişen bişey yok.

edit3: uçak biletimi emirates'den aldım, bunlar son iki aydır ayın 10'u 15'i gibi* biletlerde 100 euro ya da %25 indirim yapıyorlar, takip edin derim.

Vizeyi Taksim Vize aracılığı ile kargo üzerinden hallettim. sağolsunlar bıkmadan sorularımı cevaplandırdılar iyi hizmet aldım. Ama taksim vize'yi kullanırsanız vize 1 haftaya ancak çıkıyor onu söylemeliyim. Sadece uçak bileti rezervasyonu, pasaport fotokopisi ve 1 fotoğraf istediler. vize başvurunuzu yaptıktan sonra istediğiniz yerden alın biletinizi emirates ya da thy zorunluluğunuz yok dediler üstelik. Ucuz bilet arayanınız varsa flydubai'ye bakın, 80-90 euro'ya tek yön biletleri mevcuttu.

ben gelmeden önce bütün bilgilerimi sözlüklerden edindim, şimdi öğrendiklerimi paylaşarak vicdani sorumluluğumu da bitiriyorum.