bugün

entry'ler (62)

çocuğunu okutmayacak yazarlar

(bkz: ben)
Okuma, yazmayı ve dört işlemi öğreteceğim; problem çözme becerisi gelişsin diye çalışmalar da yaparız. Daha ne olsun.
Duvarsız okul, okulsuz toplum diyorum.

yazarların sahip olduğu en değerli eşya

Takı takmaktan hoşlanmayan biri olmama rağmen benim için en değerli şey, öğrencimin lacivert bir ipe rengarenk boncukları gelişigüzel dizip hediye ettiği kolye.
Takıyorum ve gurur duyuyorum. Neden gurur duyuyorum? Zeynep’im bana kolye yapıp hediye etmeye değer gördüğü için, bir miniğin yüreğine dokunduğumu hissettiğim için. iyi ki öğretmenim. Çocuklarımı çoooook seviyorum.

yürümekten keyif alınan yollar

Şu günlerde iki yanında çiçek açmış mişmiş ağaçları olan toprak yoldur. Mis gibi hava, tam bir görsel şölen ve huzur.

neden sevgilin yok

Kötüyüm, karanlığım, biraz çirkinim.
Daha ne olsun?

bağıra bağıra söylenebilinecek şarkılar

Teoman - N’apim tabiatım böyle.

yazarların en sevdiği içecekler

Ballı limonlu ıhlamur.

aldığı parayı hak etmeyen meslekler

Aldığı parayı hak etmeyen meslekler yoktur kişiler vardır.
Bir kişinin kazandığı parayı hak edip etmediği konusundaki ölçüt nedir?
işini hakkıyla yapıp yapmamasıdır. Nasıl bir meslek grubunun tamamının maaşını hak etmediğini iddia edersiniz. insan bazen hayret ediyor.

185 cm 60 kilo erkek

(bkz: hipertiroidi)

en yakındaki kitabın 93 sayfasının 4 cümlesi

“Kız kendini aşağılanmış, yitmiş, taş kesilmiş hissediyordu.”*

günün sözü

Bugün ölmek için güzel bir gün.

ben şerefli varlığım maymundan gelmedim

“insanız, en şereflisiyiz varlıkların diye övünmemiz haksız; atamız elma çaldı cennetten, biz o hırsızların çocuklarıyız.”

hadi bilgi yarışması

Yarınki ödülü 5000 olan yarışma.

kürt olduğumu sevgilime söylemeli miyim

Ben en başında söylemiştim ve babası beni istemedi. iyi ki de istememiş ve ayrılmışız. O zihniyetle bir ömür geçmez. Sen de söyle gitsin. Ne diyor yazar:
“insanların kalbi kötü değil, yalnızca çok küçük. içine fazla bir şey almıyor." O yüzden insanlardan yüreğinin yetmeyeceği şeyler istememek gerekiyormuş.

kitap alıntıları

"Ne sebeple olursa olsun hatanızın üzerine kara kara düşünmeyin. Temizlenmenin yolu çamurda yuvarlanmak değildir."

günün sözü

"Karanlığa söveceğine, kalk bir mum yak."

bir ülkeyi tanımanın en iyi yolu

“Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.”
(bkz: Albert Camus)

küfür etkisi yaratan ama küfür olamayan cümleler

“Kim olduğun öyle bir haykırıyor ki ne dediğini duyamıyorum.”

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

Günaydın güzel insanlar. Kızılay’a gidip 3 tüp kan vererek birilerinin kahramanı olabilirsiniz.
Birileri şu anda sevdiklerine uygun ilik bulunsun diye dualar ediyor. Ve siz ilik arayan birinin duasısınızdır belki de. Ertelemeyin,
Donör olun,
Umut olun.

görsel
görsel

istiklal marşının bestesini beğenmeyen kişi

Hatice öğretmenim bir şey soracağım, sözlükte bulamadım -larda ne demek dedi. Bir şey demek değil nerede yazıyormuş ki dedim. Nasıl, istiklal marşında var yaaa, dedi. Güldüm tabii, istiklal marşı’nı okuduk. Bestesi gereği öyle okunduğunu anladı.
Neden öyle yapmışlar ki dedi? Ben de sen daha güzelini yap bir dinleyelim dedim. Henüz 8 yaşında, o bile farkında daha anlamlısının olabileceğinin. illa hemen değişsin demiyor kimse. Anlam bütünlüğü içinde daha güzel okunabilecekse neden olmasın.
Böyle diyorum ama hakkı ile yapılır mı tereddütlerim yok değil. Göreceğiz.
Ayrıca ota boka milleti hain ilan etmeye bayılıyorsunuz. Beyin bedava diye bu kadar hor kullanmayın.

eğitim fakültesi

istendik yönde kalıcı davranış değişikliği sağlamak amacı ile kurulan fakülteler. Sözde değişikliği sağlayacak kişilere bir şeyler öğretsin/yol göstersin diye fakültede bulunan hocanın kendi değişik, değişikliği sağlayacak olan vasat, içerik boş. Birkaç kuram ezberle, birkaç sunum hazırla okul bitiyor. Fasulyeden öğretmen mezun eden mekanlar.
Not: öğretmenim.