bugün
- yazarların hayal ettiği yaşam tarzı9
- turizm bakanının turizm şirketinin olması25
- 21 ocak 2025 galatasaray dinamo kiev maçı29
- 21 ocak 2025 bolu kartalkaya otel yangını102
- çok görmüş geçirmiş erkek9
- marmara depremi sonrası yapılacak açıklamalar28
- allah'ın bilinci evrene yayılmıştır15
- otel denetleme yetkisi kimde 10 güne açıklanır24
- anın görüntüsü8
- grand kartal otel15
- türkiyedeki en gereksiz kurumlar14
- malum yazarın yürüdüğü yazarlar sıralı liste8
- ahmet beyin beyaz bareti10
- pardonadinizasizmi12
- 21 ocak 2025 harç yüzünden moskova tatilimin iptal8
- 22 ocak 2025 beşiktaş athletic bilbao maçı10
- yemekten kalkıp kitaba gitmek10
- isveçli birine açıklayamayacağınız olaylar22
- her şeyi en güzel şekilde yarattık11
- recep tayyip erdoğan16
- 100 yılda muasır medeniyet seviyesine uluşamamamız11
- mhp ne milliyetçisi sorunsalı21
- arkadaşlar nasıl olmuş10
- hala her şeyi devletlerden beklemek12
- ev alma zorluğu hindistandan bile geri düzeyde12
- bir yazara telefon numarası vermek20
- ismet gürbüz17
- prunella25
- pandela33
- ismet gurbuz 20248
- deprem14
- 21 ocak 2025 ilk defa kayacak olmam12
- kent lokantası15
- ak partiden kurtulmanın yolları11
- true'nun yetkili olması13
- özdağ içeri apo dışarı20
- rizeliler niye böyle sorunsalı12
- edirne'ye gelmeyin13
- yazarların tiksindiği şeyler18
- ümit özdağ'ın tutuklanması13
- sabah sabah anıran eşekler17
- sözlükte sayın cumhurbaşkanımıza hakaret edenler19
- sivasyıldız dağında otel de patlama11
- ne yapıyorsun19
- ümit özdağ'in gözaltısinin gerçek sebebi41
- hyundai getz vs toyota yaris vs suzuki swift9
- matematikçiler arasında ateist yoktur9
- kamos9
- sözlükte kim kime yürüyor17
- ocak 2025 ak parti'nin taarruza geçmesi15
entry'ler (181)
müthiş yetenekli bulduğum ve sevdiğim tiyatro oyuncusu. tiyatroya ilgi duymamı sağladı. tabi yaptıkları şey tam tiyatro mu, nası bi tiyatro orasını bilemem.
franz kafkanın şu cümlelerle belki de kendi hayatını özetlediği hikayesidir.
"çünkü sevdiğim yiyeceği bulamıyorum. eğer bulsaydım, inanın bana, ben de siz ve diğerleri gibi tıka basa karnımı doyururdum."
"çünkü sevdiğim yiyeceği bulamıyorum. eğer bulsaydım, inanın bana, ben de siz ve diğerleri gibi tıka basa karnımı doyururdum."
dünya üzerinde eleştiriye en hazımsız kişilik.
konuşmayacaksın, eleştirmiyeceksin, ümmüğünü sıksalar gık demiyeceksin. neden. çünkü; rejimi tehdit ediyorsun. devletin itibarını zedeliyorsun. bak dış mihrakcıklar da senden yüz bulup kuduruyor. sen otur oturduğun yerde, biz özgürlükleri sizden öğrenecek değiliz. herkese ne kadar özgürlük gerekiyorsa şüphesiz biz veririz.
ne kadar benziyor değil mi bu paranoya, eskiden şimdi iktidarda olanları tehdit olarak algılayan darbecilerin paranoyasına.
ne kadar benziyor değil mi bu paranoya, eskiden şimdi iktidarda olanları tehdit olarak algılayan darbecilerin paranoyasına.
yıllardır asker devleti olarak, askerin rejimin tetikçisi olarak bulunduğu bir sistem olarak bu duruma öyle alışılmıştır ki. maalesef, bugün siyasi meseleler hakkında nara atmaması bazı çevrelerce garip karşılanmakta, bir eksiklik hissedilmektedir. halbuki öncekiler fazlalıkmışlar da haberimiz yokmuş.
yalancı sahtekarın biri olduğu söyleniyor. ilerde daha ayrıntılı bir entry ile dönmek dileğiyle.
''Sünnilere Sünniliği öğretmeye kalkan Alevi pek yok ama Alevilere Alevilik öğretme gayretinde olan çok. Bırakın istedikleri gibi yaşasınlar.'' (Ruşen Çakır)
Son cümle durumu özetliyor. Bırakın istedikleri gibi yaşasınlar. Ama yoook olmaz...
Son cümle durumu özetliyor. Bırakın istedikleri gibi yaşasınlar. Ama yoook olmaz...
Kişinin namazına, orucuna bakmayın; konuştuğunda, doğru konuşup konuşmadığına, kendisine emniyet edildiğinde, güvenilirliğini ortaya koyup koymadığına; dünya kendisine güldüğünde, takvayı elden bırakıp bırakmadığına (menfaat anındaki tavrına) bakıp öyle değerlendirin. (Kenzul-Ummal, h. No: 8435)
Kişinin namazı, orucu sizi aldatmasın. Dileyen oruç tutar, dileyen namaz kılar. Fakat güvenilir olmayanın dini de olmaz. (a.g.e., h. No: 8436)
Kişinin namazı, orucu sizi aldatmasın. Dileyen oruç tutar, dileyen namaz kılar. Fakat güvenilir olmayanın dini de olmaz. (a.g.e., h. No: 8436)
en güzel bir slogan, önermedir.
yaşasın halkların kardeşliği mottosu, şu yandan eksik kalmaktadır ki; kardeşlikte bir büyük birader ve küçük birader vardır.
büyük olan diğerini ezmesin, yönetmesin, sindirmesin diye; yaşasın halkların eşitliği. yaşasın ikiz halklar.
yaşasın halkların kardeşliği mottosu, şu yandan eksik kalmaktadır ki; kardeşlikte bir büyük birader ve küçük birader vardır.
büyük olan diğerini ezmesin, yönetmesin, sindirmesin diye; yaşasın halkların eşitliği. yaşasın ikiz halklar.
kürt milliyetçiliğini doğuran etkenleri, türk milliyetçiliğinden çok daha haklı bulsam da; her türlü milliyetçiliğe karşı çıkıyorum. yaşasın halkların eşitliği.
(bkz: olur mu böyle) en kendine özgü şarkılarından biridir, ve ferdi tayfur ekolünü de güzel ifade eder.
olur mu böyle? -olmaz ama, elimden bişey gelmiyor ki sevgilim.
sevenler unutulur mu? -seni hiç unutmucam.
hiç yüzünden bunca zaman,
söyle dargın olunur mu? - ...bitti aşkım. elveda. açıklamamı isteme lütfen, anlatsam da anlamazsın.
ama:
aşk olmayan gönüllerde, hayat olmaz sevgilim
seni öyle sevmişim ki, sensiz ben ben değilim
gel artık bitsin bu acı, keder dolu günler
bülbül ötsün aşk bağında, solmasın günler
oluurr muu böyle oo.. (sevgili artık onu dinlemiyordur, umursamayarak arkasını döner ve çölün ıssızlığında kaybolur.)
(baba ellerini önce semaya doğru kaldırır, sonra yavaşça omuzlarında birleştirir ardından başını öne eğerken sahne hızla kararır...)
gördüğümüz gibi çaresizlikle birlikte son bir çığlık gibidir bu şarkı.
şurdan: http://www.youtube.com/watch?v=70xJtFq0jfM
söyle dargın olunur mu? - ...bitti aşkım. elveda. açıklamamı isteme lütfen, anlatsam da anlamazsın.
ama:
oluurr muu böyle oo.. (sevgili artık onu dinlemiyordur, umursamayarak arkasını döner ve çölün ıssızlığında kaybolur.)
(baba ellerini önce semaya doğru kaldırır, sonra yavaşça omuzlarında birleştirir ardından başını öne eğerken sahne hızla kararır...)
(bkz: olur mu böyle) en kendine özgü şarkılarından biridir, ve ferdi tayfur ekolünü de güzel ifade eder.
ama:
OLUURR MUu böyle oo.. (sevgili artık onu dinlemiyordur, umursamayarak arkasını döner ve çölün ıssızlığında kaybolur.)
(baba ellerini önce semaya doğru kaldırır, sonra yavaşça omuzlarında birleştirir ardından başını öne eğerken sahne ağır ağır kararır...)
ama:
OLUURR MUu böyle oo.. (sevgili artık onu dinlemiyordur, umursamayarak arkasını döner ve çölün ıssızlığında kaybolur.)
(baba ellerini önce semaya doğru kaldırır, sonra yavaşça omuzlarında birleştirir ardından başını öne eğerken sahne ağır ağır kararır...)
(bkz: şefaat)
yanlış anlama şefaati reddetmiyorum, varsa bize de şefaat et ya resulallah.
''hafız olanın kurtuluşu garanti olduğu gibi, 70 kişiyi de yanında cennete sokacak.
şeyh, müritlerini cübbesine doldurup sırattan geçirecek.
günah mı işledin, harama mı baktın, git şu evliyanın kabrine, anadan doğmuş gibi ol.'' bu gibi tarikat ve tasavvuf icatlarıdır.
''izni olmaksızın Onun Katında şefaatte bulunacak kimdir?'' Ayet-el Kursi.
yanlış anlama şefaati reddetmiyorum, varsa bize de şefaat et ya resulallah.
''hafız olanın kurtuluşu garanti olduğu gibi, 70 kişiyi de yanında cennete sokacak.
şeyh, müritlerini cübbesine doldurup sırattan geçirecek.
günah mı işledin, harama mı baktın, git şu evliyanın kabrine, anadan doğmuş gibi ol.'' bu gibi tarikat ve tasavvuf icatlarıdır.
''izni olmaksızın Onun Katında şefaatte bulunacak kimdir?'' Ayet-el Kursi.
bu adamdaki boş vermişliği seviyorum, seçilmiş sefilliği, mayhoş iradesizliği, iradesizlik iradesini... dünyanın kişisel hırslarına bu kadar değer verenlere acıdığı(m) için, böyle adamları seviyorum.
tek tipçi ve faşist bir anlayışın dünyaya özgürlük bıraktığından söz edilmesi, özgürlük anlayışımı sorgulamama yol açmıştır.
hala çıkış noktasından, özünden kopamadığını, aslında hiç değişmediğini sezon finalinde gördüğümüz, yaşadığımızdır. leyla'nın (melis birkan) gitmesiyle bir ezgi asaroğlu umudu tekrar doğmuştur.
taş atsa suç, çiçek verse de suç. polise saldırsa suç, dursa da suç. devlete ve devletin kullarına asla yaranamayacak, böyle bir derdi de olmayan kişidir.
biraz özeleştiri, başka bişey diğill!