bugün
- ismet gürbüz9
- turizm bakanının turizm şirketinin olması14
- bir yazara telefon numarası vermek19
- 21 ocak 2025 bolu kartalkaya otel yangını97
- ev alma zorluğu hindistandan bile geri düzeyde9
- ismet gurbuz 20248
- marmara depremi sonrası yapılacak açıklamalar15
- v a m p i r o v8
- deprem14
- pandela34
- 21 ocak 2025 ilk defa kayacak olmam12
- kent lokantası15
- türkiyedeki en gereksiz kurumlar12
- ak partiden kurtulmanın yolları11
- true'nun yetkili olması13
- özdağ içeri apo dışarı20
- rizeliler niye böyle sorunsalı12
- edirne'ye gelmeyin13
- yazarların tiksindiği şeyler18
- mhp ne milliyetçisi sorunsalı21
- otel denetleme yetkisi kimde 10 güne açıklanır19
- ümit özdağ'ın tutuklanması13
- sabah sabah anıran eşekler17
- sözlükte sayın cumhurbaşkanımıza hakaret edenler19
- recep tayyip erdoğan15
- isveçli birine açıklayamayacağınız olaylar19
- sivasyıldız dağında otel de patlama11
- prunella31
- ne yapıyorsun19
- ümit özdağ'in gözaltısinin gerçek sebebi41
- hyundai getz vs toyota yaris vs suzuki swift9
- allah'ın bilinci evrene yayılmıştır11
- matematikçiler arasında ateist yoktur9
- kamos9
- 21 ocak 2025 galatasaray dinamo kiev maçı25
- sözlükte kim kime yürüyor17
- ocak 2025 ak parti'nin taarruza geçmesi15
- napalım patates veya çubuk kraker gibi adamları ya9
- anın görüntüsü15
- karınıza miyavlar mısınız8
- bik bik'in kaslı erkek istemesi13
- mehdi istanbul da15
- memur bir erkeğe kız verirler mi sorunsalı12
- asansöre kadın binince hemen inmek10
- sözlüğün çok tırt yazarlara kalmış olması10
- apoyu hapisten sadece kemal çıkartır9
- erdoğan cumhurbaşkanı olacak adaleti getirecek8
- erdoğan'ın muhalif herkese dava açması22
- açık büfe kahvaltı10
- feyki olanlar utanmıyor mu8
Bugün gitmeyi düşündüğüm lokanta. Beşyol'daki diğerlerine nazaran daha az kalabalık diye oraya gideyim dedim.
son zamanlarda pederin izmir/kemeraltı tarafında işi oluyor. o tarafta işi oldugu için kent lokantasına gideyim demiş.
50 tl'ye gayet güzel,lezzetli yemekler yemiş baya memnun kalmış. söylediğine göre her gittiğinde de full çekiyormuş.
fakat ilginç olan şu ki kent lokantasının amacı;
-Kent Lokantası, düşük gelirli kişilerin yemek ihtiyacını karşılamak için izmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen restoranlardır.
fakat pederin söylediğine göre içeride yemek yiyenlerin neredeyse tamamı düzgün giyinimli,esnaf,geliri normal olan insanlar.
50 tl'ye gayet güzel,lezzetli yemekler yemiş baya memnun kalmış. söylediğine göre her gittiğinde de full çekiyormuş.
fakat ilginç olan şu ki kent lokantasının amacı;
-Kent Lokantası, düşük gelirli kişilerin yemek ihtiyacını karşılamak için izmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen restoranlardır.
fakat pederin söylediğine göre içeride yemek yiyenlerin neredeyse tamamı düzgün giyinimli,esnaf,geliri normal olan insanlar.
sana bedava sunulması gereken bütçeyle git kazıklan bana ne. herkesin aklı var fikri var.
bu aktroller ne kadar yüzsüz değil mi. insanları kuru ekmeğe muhtaç et ardından parayla yemek sunuyor diye ibb ye yüklen.
Bana önceden hiç bedava sunulmuyordu ve 2023'ten beri zam da yapılmadı çok şükür kent lokantasına. Dana haşlama varmış.
--spoiler--
sana bedava sunulması gereken bütçeyle git kazıklan bana ne. herkesin aklı var fikri var.
--spoiler--
şunu belki 10 kez yazdım, üşenmeden bir daha yazacağım. bu işletmelerin aş evleri veya devletin sosyal devlet olması gerektiğinden gıda yardımı ile karıştırmamak lazım. bu kurumlar zaten halen varlar.
bu işletmeler ise belediyelerin "muhtaç" değil, "dar gelirli" vatandaşın faydalanması amacı ile serbest piyasa aktörleri ile rekabet halinde ve fiyatları piyasaya nazaran daha makul olan "özel iştirakleri"
misal et ve balık kurumu senelerdir var, öncesinde et ve balık halka bedava mı dağıtılıyordu? hayır. bu durum da vatandaşın devletin hayvan kesim faaliyeti sonucunda bu ürünlere daha makul fiyatlarla ulaşmasını sağlayan bir iştiraki.
bunların öncesinde seçimlerden önce belediye pazar çadırı kurup ucuza patates, soğan satıyordu piyasadan uygun olması için. patatesi soğanı bunlardan önce hiç bedava yiyeniniz var mı, yok?
yani sırf muhalif olmak için olmayın. konuyu biraz amaç/çıkar/sonuç mantığıyla irdeleyin.
--spoiler--
şunu belki 10 kez yazdım, üşenmeden bir daha yazacağım. bu işletmelerin aş evleri veya devletin sosyal devlet olması gerektiğinden gıda yardımı ile karıştırmamak lazım. bu kurumlar zaten halen varlar.
bu işletmeler ise belediyelerin "muhtaç" değil, "dar gelirli" vatandaşın faydalanması amacı ile serbest piyasa aktörleri ile rekabet halinde ve fiyatları piyasaya nazaran daha makul olan "özel iştirakleri"
misal et ve balık kurumu senelerdir var, öncesinde et ve balık halka bedava mı dağıtılıyordu? hayır. bu durum da vatandaşın devletin hayvan kesim faaliyeti sonucunda bu ürünlere daha makul fiyatlarla ulaşmasını sağlayan bir iştiraki.
bunların öncesinde seçimlerden önce belediye pazar çadırı kurup ucuza patates, soğan satıyordu piyasadan uygun olması için. patatesi soğanı bunlardan önce hiç bedava yiyeniniz var mı, yok?
yani sırf muhalif olmak için olmayın. konuyu biraz amaç/çıkar/sonuç mantığıyla irdeleyin.
ihtiyacı olmayan gitmemeli.
cidden ayıptır. fakir fukara gitsin. siz gitmezseniz o yemeklerle başka bi yerde daha açarlar. malum bütçe sınırlı.
cidden ayıptır. fakir fukara gitsin. siz gitmezseniz o yemeklerle başka bi yerde daha açarlar. malum bütçe sınırlı.
ihtiyacım olmadığı halde gittim bir kez. gözlem yaptım hep emekli dolu içerisi.
bir de bir şey gördüm polisler geliyor sürekli hem de sıraya girmeden yemek alıp oturuyorlar. buna dur demek lazım çünkü ihtiyacı olmayan grup yemek yese bile sıraya girmeli hiç değilse. zaten bu kent lokantaları toplumda ayrıcalıklı kesimlerin sayısı arttığı için açılmak mecburiyetinde kalındı. bari bu işletmeden bu ayrıcalıklı felsefe uzak dursun. herkes eşit olsun.
bir de bir şey gördüm polisler geliyor sürekli hem de sıraya girmeden yemek alıp oturuyorlar. buna dur demek lazım çünkü ihtiyacı olmayan grup yemek yese bile sıraya girmeli hiç değilse. zaten bu kent lokantaları toplumda ayrıcalıklı kesimlerin sayısı arttığı için açılmak mecburiyetinde kalındı. bari bu işletmeden bu ayrıcalıklı felsefe uzak dursun. herkes eşit olsun.
(#47343525) kanka bu sebzelere laf anlatana kadar git patatese soğana anlat en azından vaktin boşa gitmez patates soğan bile bunlardan daha zekidir..
ulan 44 senedir istanbulda yaşıyorum daha her gün bedava yemek dağıtan bir müessese veya belediye görmedim. bunlar istanbulu kendi kırsal köyleri gibi 10 bin 15 bin nüfuslu bir yer zannediyorlar hayatlarında büyük şehir görmemişler belli ki. adam 40 liraya et yemeği yanına pilav yanına tatlı ve ayran falan veriyor bunlar hala neden bedava değil diye soruyorlar. beleş mezar var desen bugün gelir yatar bunlar zerre utanmazlar.
ulan 44 senedir istanbulda yaşıyorum daha her gün bedava yemek dağıtan bir müessese veya belediye görmedim. bunlar istanbulu kendi kırsal köyleri gibi 10 bin 15 bin nüfuslu bir yer zannediyorlar hayatlarında büyük şehir görmemişler belli ki. adam 40 liraya et yemeği yanına pilav yanına tatlı ve ayran falan veriyor bunlar hala neden bedava değil diye soruyorlar. beleş mezar var desen bugün gelir yatar bunlar zerre utanmazlar.
isteyen gelsin, veriyoruz zaten.
nerede mesela, söyle de aykolik o kadar yol çekmesin boşuna...
akp belediyeleri bedavaya versin de oraya gitsinler masklavi, ne dersin...
akp belediyeleri bedavaya versin de oraya gitsinler masklavi, ne dersin...
türkiye'de partisiz belediye mi var düşük zekalı?
belediyeler yoluyla halkı sömüren fanatik troller böyle böyle itiraf edecekler. hangi belediyedesin lan deyiver hele.
güncel Önemli Başlıklar