bugün

orjinal adı land and freedom olan 1995 ken loach yapımı, 1936 ispanya savasını konu alan faşizm karşısında farklı fraksiyonları olan sol görüşlü grupların birleşememesini anlatan ,içinde umudu ve aşkı barındıran film.
ispanya,nın o kısa devrim anı, 1936 ve 1937 yazına kadar ki dönem farklı bir bakışla sergileniyor. genç ve kominist kahraman, faşist frankoya karşı direnen devrimci hareketleri konu alan bir film.
Ken Loach'un Riff-Raff'la birlikte en iyi filmi.
dün gece* kanal 24'de verilen filmdir
stalinizm ihanetine uğrayan ispanya devrimi'ni çok güzel anlatan bir yapıt. çok güçlü ve yerinde stalinmizm eleştirileri var. "tek ülkede sosyalizm" gibi abuk bir ideoloji için bir dünya devrimi nasıl satılır, kp rütbeli bir parti nasıl faşist diktatörlüklerle işbirliği yapar bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

"...stalin ingiltere ve fransa ile anlaşma yaptı. onların işçilerine kötü örnek olmamak için bizim devrimimizi baltalıyor işte...."
"...sizi ahmaklar, birbirinizi değil faşistleri öldürmeniz gerekiyordu..."
"...bakarsın birden karşı tepenin ardından bir rus tank filosu çıkar gelir..."

bekleyin, babayı gelir.

gayet de duygusal bir sonla bitiyor. kaç kere izledim bilmiyorum, her seferinde de sigaraya sarıldım ellerim titreyerek. hatta ilk izlediğimde elimdeki stalin resimlerine sakal bıyık falan çizmiştim.

"...bu kadar zaman bir hiç için mi savaştık...."
(bkz: land and freedom)
Ispanya Ic Savasin' da Stalinistlerin ihanetini anlatan filmdir. Başka soze gerek yok!
19. yüzyılda rusya'da etkinlik göstermiş ve bakunin, herzen gibi isimlerin de the bell yoluyla desteğini almış bir siyasi örgüt.
ispanya iç savaşını, o dönemin kutuplarını ve o kutuplar arasındaki halkı, kimi ne için vurduğunu bilmeyen insanları anlatan filmdir.

tavsiyedir.
Jim Allen'in yazdığı, filmlerinde ezilen sınıfları konu edinmesi ile tanınan ingiltere'li yönetmen Ken Loach'un yönettiği 1995 yapımı film.

http://tr.wikipedia.org/w...e_%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BCk