bugün

türk değil kırmadır. türk oğlu türk çocuğunun ismini koyarken, göktürk'lerden girer, uygurlardan çıkar.
mustafa ve kemal isimleri türk'lük bilincinin yerleşmediği zamanlarda konmuştur. atamızın türk'lüğü yükseltmek için nasıl çalışmalar yaptığını herkes bilir.
bu daha buyuk bir cehalet ornegidir
nitekim o gurubun adı jon turklerdir
ve turklugu yayan akımdır
19. yy. milli devletlerin ve milliyetciligin tavan yaptıgı bir donemdir.
yazıklar olusun.
su kadarcık bilginle kas yapayım derken goz cıkartmaktasın.
ve atamıza da babasına da hakaret etkemktsin.
sen mi turksun?
ataturk turk degilse?
sen kimsin ?
ajan mısın?
atamıza hakaret edemezsin.
jön türk'ler elit bir hareketti ve anadolu veya rumeliye etki edememişti. kısırlı bilgilerle sulandırılıp, atamıza hakaretin kimin tarafından edilmeye çalışıldığını gösteren durum.
kuran'da geçen isimlerin güzel anlamları olduğu için; inandığı din bağlamında sevap kazanacağını, oğlunu da dine daha rahat sevkedebileceğini ve her şeyden öte doğru bir davranış olduğunu düşündüğü için tercihini bu yönde kullanan türk'tür.
(bkz: çocuğuna istediği adı koyabilme hakkına sahip türk)
inançlı olan Türklerin davranışıdır, hatta göktürk hun türkleri muhabbeti yapılıyor ya 21.yüzyılda hayretler içinde izlemekteyim.
haklı olarak çocuk benim çocuğum sana nesi karşılığını veren baba, anne söylemidir.
çocuğu yapanın istediği ismi vermesi kadar doğal bir hak yoktur bence.
ebu cehil de koyulabilirmiş demek ki, "kuran da geçiyor demek ki güzel isim" kafası. ya da ben kuran okumadım bilmiyorum bana anlatıldığı kadarına inanıyorum onlar da öyle söylüyorlar kafası.
şule yerine sure,afet yerine ayet,harris yerine hadis koyan türk'tür.
(bkz: çocuğuna götünden isim uyduranlar)
aynı zamanda tdk sözlüğünden de isim koyan türktür.
korkutucudur. büyüklerin illa kuranda geçmesi lazım bebeğe isim koyarken dediği ve irfan ismini örnek verdiği (sadece kuranda değil tüm ansiklopedilerde tüm kitaplarda geçen ilim irfan sahibi.) komik ama kafa karıştırıcı eskilerden kalma yaşlıların aksini kabul etmediği inatla karşı gelinen durumdur.
yine yanlış anlaşılmaların kurbanı türk'tür. zira kur'an'da çocukların isminin kur'an'dan koyulması gerektiği şeklinde bir ibare yoktur. ama çocuklarımızın ismini güzel anlamlı olanlardan seçmemizle ilgili ayetler bulabiliriz.
buyrun,islam'ı yanlış anlamaya bir örnek daha.
ha,kaç tanesi o koyduğu ismin anlamını gerçekten biliyor o da var. gözünü sevdiğimin dogmatik düşünceleri...
Müslüman Türk'tür.
(bkz: hidayete beş kala)
beyin hücreleri ölmüş acınası kişidir.
çok koymak istiyorsa koysun, türkçe isminin yanına birde kuran'dan isim.
türkçe ismini kullansın yine, dinen de istiyorsa rahat hissetsin.

böyle olsa yine kabul. ama oda yok.

kimisi var çocuğuna koyduğu iki ismi birden arapça seçiyor.
bir çocuğunun adını "evet" koyan türk değildir.
gazi mustafa kemal atatürk ün dedesidir. zübeyde annemizin adını koymuştur. zübeyde anamızdır, atamızın adını mustafa koymuştur. bunlara dil uzatan şerefiszleri kınıyorum. sırf atatürk e ve annesine laf etmek için başlık açılmış. savcılık uyuyor mu.
Ben incilden koydum kizimin adini. Varsa delikanli ciksin neden diye sorsun agzinin payini alsin. Ne muslumanim ne hristiyan. Isim dedigin yakisacak cocuga, gelecege...

Ister kuran'dan, isterse maya dininden olsun sizi niye geriyor bu kadar?
Ebu leheb te olabilir. Kuran da geçiyor sonuçta.
bir gülme getiren arap sevicidir.
Bence gayet iyidir. Mesela Furkan iyiyle kötüyü ayıran demek sence bu ismi koymanın ne sakıncası var kardeşim?
isim koymak için yaratıcı zekaları yoktur. Düşünmek istemezler bi isim verek gitsin modundadırlar.