bugün

entry'ler (15)

uludağ yazarları seçim sonuçları için ne dediler

sonucunda artık kimsenin, akp mağdur edebiyatıyla oy alıyor veya kömür, makarna gibi şeyler söylemeye yüzleri kalmamıştır umarım, sen % 50 ye "koyun" dersen, onlarda "koyduk" der...

yazarların 2011 genel seçim oy oranı tahminleri

ak parti: % 48,2
chp: % 26,1
mhp: % 12,2
bdp: % 6,7

milletvekili sayılarını yarın açıklarım, acele etmeng...

sırrı süreyya önder in ofisindeki molotof kokteyli

büronun gizli bölmelerinde çıkan molotoflardır.
http://www.beyazgazete.com/video/2011/06/06/secim-burosunda-32-molotof-buguntv.html
ama tabiki ne dicez;
görüntüler çıkmadan önce "kessssin polis koymuştur hacı, sırrı aaaaabi yapmaz"
görüntülerden sonra " kessssin montajdır amk"
naparsın işte binlerce dansöz var...

yerli uçağımıza alternatif isimler

adını "göklerin fatihi" koyar, arkasına da "tek rakibim thy" yazarık.

sırrı süreyya önder in ofisindeki molotof kokteyli

çevre günü için hazırlanan kokteyllerden arta kalanların değerlendirilmesidir. sosyalist adam sonuçta çevre hassasiyeti falan...

recep tayyip erdoğan

birand: sizin kalbinizde başkanlık sistemi yatıyor?
başbakan: e gönlümde var.

manşetteki itiraz ettiği kişisel olarak başkanlık istediğinin düşünülmesidir. (bkz: gönlümde başkanlık var)
oysaki o başkanlık sisteminin avantajlarından bahsetmektedir.
zaten manşetin "başkanlık sistemi ihtiyaçtır" şeklinde değiştirilmesine "doğrusu bu" demiştir.

aslında anlamak o kadar zor değil, at gözlüğünü çıkarman yeterli.

akp nin 12 haziranda yüzde 55 oy alması

halkın takdiridir. mümkündür (bkz: 12 eylül referandum sonucu) halk deneme yanılmalardan bıktığı için, denediği ve yanılmadıklarına oy verecektir haliyle.

mhp ye oy vermeme sebepleri

milliyetçi hareket etmemesi, zira yaptıkları hareketlerin manasını kavrayabilmiş değilim.

sözlükçülerin isimlere takması

sözlükçülerin bu aralar, yok şu isim itici, vay efendim arap ismi takıyolar, yok kübra'ydı, diye kanayan bir yaraya parmak basmalarıdır. arkadaş isimlere takacağınıza, becerin de bebeğinize isim takın.

recep tayyip erdoğan

çoğu şeyi diyemeyen başbakanlardan sonra, çoğu şeyi demekle kalmayıp, yapan baş(ba)kan dır.

çocuğunun ismini kurandan koyan türk

aynı zamanda tdk sözlüğünden de isim koyan türktür.

kılıçdaroğlu nun iktidar yürüyüşü

sonunda görevlilerin yardımıyla iktidara gelecektir, teknolojinin de desteğini alarak başladığı bu yürüyüşte*, vuslata bir adım* kalmıştır.

yobazın demokrat yurtseverin darbeci olduğu ülke

demokrata yobaz, darbeciye yurtsever denen ülkedir. herkesin dünya görüşü farklı olabilir, sen öyle görürsün ben böyle görürürüm. aramızdaki fark mı, benim gözlüğe ihtiyacım yok.

sadece korkakların yapabileceği davranışlar

hiçbir şeye/kişiye/varlığa/dine inanmamak.

allah yok din yalan

penguen'in karikatürlerinden birinde geçen bir yazıdır; aldırmayın, genelde saçma olurlar. karikatürist olmanın dayanılmaz hafifliğinden ileri gelir.