bugün

Vestel CEO'su Ergün Güler'in Ramazan ayı dolayısıyla şirket çalışanlarına tebrik mesajı gönderdiği, kurumun bağlı olduğu Zorlu Holding'in CEO'su Bekir Cem Köksal'ın ise mesaja karşı çıktığı sosyal medyaya yansımıştı. istanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medyaya yansıyan bu yazışmaların ardından Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Zorlu Holding'in CEO'su Cem Köksal ise Güler'in mesajına, "Ergün, bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor. Dini günlerden Şeker ve Kurban bayramları yer alıyor. Bunlar dışındaki dini günleri kurumsal olarak kutlamamız doğru değil. Bu grubun 70 yıllık tarihinde de Ramazan ayı kutlaması yer almadı. Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var. Çok uluslu bir şirket olmaya çalışırken, her dinden ve milletten de çalışanlarımız olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bu gibi bir kutlamayı kurumsal olarak yapmamızı hiç doğru bulmuyorum. Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmıştım. Lütfen bunu hiçbir şekilde tekrarı olmasın. Bu uyarımı da ciddiye almanı özellikle rica ediyorum" yanıtını verdi.

https://m.haberturk.com/i...a-sorusturma-acti-3770075
Adam aslında şirketin çıkarlarını düşündüğü için uyardigini söylüyor. Ortada din düşmanı göremedim.
daha geçen gün 28 şubat sürecini ve süreçte emeği geçenleri lanetledik. şimdi iktidar tarafından 28 şubat süreci tersten yürütülüyor. farklı yaşam tarzlarına saygı duymak bu kadar mı zor?
ortada suç falan yok. şirketin vizyonu dinlere eşit mesafe ve dünya ile temas ise o şirketin her çalışanı buna saygı duymak zorunda. beğenmiyorsan ayrılır, işine bakarsın.

bunu dress code gibi düşün.

lüks bir restoran yalnızca takım elbise ve şık bir kıyafetle gelmenize müsade ediyorken oraya nasıl ki şalvarınla giremezsin, bu da aynı hesap.

ha ortada suç olmayışı, eleştirilemez manasına mı gelir. hayır. eleştirini yaparsın. sabaha dek eleştir, protesto et, kullanma ürünlerini vs vs.

ancak tutuklamak apayrı bi boyut. bunu savunan, arkasında duran, destekleyenlere baktığında daha dün mağduruz biz edebiyatı çekiyorlardı. oysa güç biraz ucundan ellerine geçmiş olsun, neler yaptığını bütün dünya kaydediyor.
ab ve abd,
her yılbaşında kendi kitlesini zapt etmek için noel kutlamalarına saydıran akp li zenginlerin yurt dışından aldığı mamülleri ambargoya tabi tutar,
fahiş vergiler ve regülasyonlarla ihraç ürünlerinin batı ya girişini kısıtlarlarsa,
kendi savundukları vahşi kapitalist ideolojiye maruz kalmak nasıl hissettiriyormuş görürler.
amir memura ego kasmış. ramazan bahane. evet..
Devşirmeler kendini belli ediyor.
Zorlu holding savunacak varsa hatırlatayım, türkiyede cep telefonu fiyatları gavurların 2 katı ise, IMEI kaydı diye bir uygulama varsa ve bu kayıt hayvani ücretler tutuyorsa bunların sebeplerinden birisi zorlu holdingin boktan vestel venüs telefonlarını satamayışıydı.
sacmalik. Sirket ici bir yazisma.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar