bugün

zerrin özer ve fikret hakan in ilk bölümünü bugün yaptigi program..su anda tv8 den izlenebilir..
tanju okan, ajda pekkan, zeki müren, sevgi soysal, kemal tahir, gibi sanatçıların bulunduğu, geniş gravat ve ispanyol paça pantolonların giyildiği dönem..ayrıca (bkz: #454962)
(bkz: kay parker)*
(bkz: yeniden yetmişler)
popüler kültürümüz için; biraz türkan şoray, biraz kemal sunal, biraz şener şen, biraz nilüfer, biraz ajda pekkan, biraz tanju okan, biraz zeki müren, biraz filiz akın, biraz hülya koçyiğit, biraz tarık akan, biraz barış manço, biraz fatma girik, biraz erkin koray, biraz cem karaca, biraz hümeyra, biraz fikret kızılok, biraz adile naşit, biraz münir özkul, biraz sağ, biraz sol, biraz süleyman demirel, biraz bülent ecevit, biraz emel sayın, biraz kadir inanır ve en sonunda, 80'li yıllarla birlikte kenan evren ve çok daha fazlası olan yıllar ...
uzun favori, ispanyol paça pantalon, geniş kravat , peruk, apartman topuk, anadol, haci murat, teror ve yoklugun oldugu yillar..
büyüklerimizin anlattığına göre sadece fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu zamanlarmış. diğer takım taraftarları dışarı pek çıkamazmış. öyle zamanlarmış.
türk sinemasında nuri alçonun bir bardak gazozla kızları kandırabildiği yıllar...
kesinlikle amerikada yaşanması gereken yıllarmış.
1970 le başlayıp 1980 de biten liberalizm ve küreselleşme öncesi yılları tanımlamak için kullanılan sembol.
bu yıllarda, insan ilişkileri ve istekler çok daha basit ve manevidir.
(bkz: lsd)
(bkz: pink floyd)
(bkz: the doors)
(bkz: portakalda vitamin olmak)
Ne güzel yıllardı. inanın hatırlıyorum. 1974 Kıbrıs savaşı dışında insanlar çok daha huzurlu, komşuluk ilişkileri daha iyiydi. En azından herkes birbirine hürmet ederdi.
demirel başbakandı, ekmeğe zam gelmişti. bu ne böyle karaoğlan bundan iyiydi denilip karaoğlan gelince de yaktın bizi karaoğlan kurtar bizi keloğlan sloganlarının başladığı yıllar. çocuktum ve misafirlik durumlarında babamın dizinin dibinden ayrılmazdım ordan biliyorum. sanırım ülke sorunlarına duyarlı biri olmamın sebebi çocuk yaşımda bu sohbetlerden öğrendiğim memleket durumları olsa gerek. ama hiç anlayamadım hala şu demirel - ecevit gelgitlerini onca şikayet etmelerine rağmen. anlayamadım gitti şu memleketim insanlarını hala.
favorilerin taşaklara kadar indiği zamanlar.
ayfer tunç'un ''bir maniniz yoksa annemler size gelecek'' kitabını okuyarak o yıllara geri dönüp anılarınızı tazeleyebilir yada baştan 70leri öğrenebilirsiniz..
şimdiki anlı şanlı tiyatrocuların,aktörlerin ''kartal pendik gittik geldik'' tarzı filmlerinin bolca çekildiği yıllardır...
modern müzik tarihinin zirveye çıktığı dönemdir. en dev grup ve müzisyenlerin önemli kısmı en kaliteli, kült eserlerini bu dönemde vermişlerdir. tabi, bu dönemin öncülü konumundaki 60 li yilları da gözardı etmemek gerekir.
not: örnek vermem gerekirse, çok uzun bir liste vermem gerekir. yok 5-10 adet örnek verecek olursam da, olayı çok daraltmış olurum. bundan dolayı, örnek vermiyorum.
uludag sözlük başta olmak üzere birçok teknolojik aletlerin olmadıgı, dedeleriminiz can skıntısından götünü parmakladıgı yıllardır.
1970 ile 1979 arasindaki yillari kapsayan donem.
teknolojinin olmadığı, insanların daha duygusal olduğu , değerlerin kıymetinin bilindiği yıllardır.70 li yıllarda aşk insanlar için kutsaldı,şimdi herkesin birbirini düzdüğü dizilerdeki ahlaksızlıklar aşk oldu.
sanılanın aksine sadece geçtiğimiz yüzyılda değil geçmiş ve gelecekteki yüzyıllar içindeki yıllar bütünü.

(bkz: 1870-1879)
(bkz: 1970-1979)
(bkz: 2070-2079)
anlaşılamaz dansların yapıldığı yıllardır.
hele dönemin disco filmlerindeki danslar çok ilginçtir.
filmlerden gördüğümüz kadarıyla insanların hala bir kültürü temsil ettiği yıllardır. batı kültürünün henüz bugünkü gibi halkımızın çoğunluğu tarafından benimsenmediği yıllardır.
(bkz: led zeppelin)