bugün

günlerin kısaldığı havaların serinlediği bu günlere 10 numara giden sözdür.
https://twitter.com/cnbce...36063719424/photo/1/large
çinde ikamet eden çinli bir denyo ile iş ile alakalı bir konuda mail alıp veriyoruz, her ikimizde de formal ilişkiyi aşıp informal görüşme isteği var belli. o sebeple arada sırada havalar nasıl tadında mailler geliyor gidiyor. ama bir türlü informal bi görüşmeye e geçemedik kasıp duruyoruz.

bu sabah hava nasıl çinde diye sordum.

winter is coming diye mail atmış. ulan biliyo da mı yoksa öyle yazmış mı diye büzüldüm kaldım dayanamayıp "valar morghulis" yazdım. "eauheuaheuahea" diye yanıtgeldi. super oldu.
penguen dergisi'nin bu haftaki sayısında kapağında konu ettiği slogan. süper olmuş. tebrikler.

https://twitter.com/pengu...96324302848/photo/1/large
Game of Thrones un ilk bölümünün başlığı.
rte'nin sonuna atıf yapan penguen kapağı.
ergenlerin elinde oyuncak olmuş söz. keşke dizisi çekilmese de kitapla kalaydı. amınakodunuz la her şeyin. evet.
e gelsin artık!

stark hanedanının sözü. muhtemelen kendileri soğuğu en iç cephede yaşayıp, savaşmış olduklarından kendilerini bir süre sonra kış ve kışın korkunçluğu, insanın onun karşısındaki çaresizliği olarak görmeye başladılar. winter is coming derken, biz geliyoruz demek istemiş olabilirler. diğer hanedanların sözleri açıkken, starklarınkinin kapalı olması ancak bununla açıklanabilir. sanırım.
eskişehir'de okuyan her 10 öğrenciden 8.2'sinin son zamanlarda bolca şakasını yaptığı, bokunu çıkardığı söz.
(#16995825)
khaleesi'min dragonları yanında halt etmiş kıştır, geleceği varsa göreceği de var!
penguen'in yeni sayısının kapağında, zamları alaya almak için kullanılmış kelimeler bütünü.
görsel
winter has just come...
rahmetli stark abimizin agzina cok yakisan bir game of thrones mottosu.
AKP nin seçim çalışmalarına başlama sloganı.
gelemedi gitti yine. bari gelince de ejdarhaların anası biricik melaikemiz içimizi ısıtsa.
kendini özlettirmiş dizinin sloganıdır.
spoiler

üşüyoruz stark reyiz...

spoiler
summer is coming.
bir türlü gelmemiş olan winterdır. kaçıncı sezonda gelecektir acaba.
White walkers bile geldi ama bunu halen göremedik.
robb stark'ın 3.sezon 5.bölümüne göre geldiği vakit 5 yıl civarında sürecek olan kıştır. game of thrones'un en özdeşleşmiş cümlelerinden biri aynı zamanda simgesi kurt olan starkların sloganlarındandır.

simgesi kurt olan hanedanın kışla ilgili slogan üretmesi de oldukça uyumlu.
kış geliyor ört hocam yorgan yorgan üstüne.
bu zaman kazmayı küreyi yaktıran zamandır.