bugün
- zeynep bastık'ın beyaz külodu21
- birlikte diyete başlayalım mı9
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı18
- yazarların romantiklik seviyesi25
- realite manipülasyonu20
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke26
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları21
- yazarların kendilerini tanımlama şekli13
- anın görüntüsü14
- izmir 3 koşuda hangi at gelir8
- kanka olmak istediğiniz yazarlar25
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması22
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir20
- chatgpt9
- kadınların katlandığı eziyetler14
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- belediye konserleri yasaklansın10
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey33
- müslüman diye hamas'ı savunmak11
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- eskiamaeksikbiri21
- b12 takviyesi10
- yazarların en çok sevdiği aylar22
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır19
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- şalgam suyu10
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
- larisalisa13
talabani kendisinin kedi bile yakalayamayacak kadar yeteneksiz bir köpek olduğunu ima etmektedir.
Celal Talabani'nin söylediği cümle. Cümleyi söylediğinde hem barzani'nin hemde talabani'nin yüzünün gülümsemesi bütün gerçekleri ortaya sermektedir.
Orjinal Cümle: Türkiye'ye değil bir Kürt, bir kürt kedisini bile teslim etmeyiz.
Orjinal Cümle: Türkiye'ye değil bir Kürt, bir kürt kedisini bile teslim etmeyiz.
Kuzey ve orta ırak'ta bulunan liderimsilerin türkiye'yi s*klemediklerini gösteren açıklama cümleleri.
dost ülke diye geçinip terör şiddet uyguluyorsa terördür yoksa değildir diyebilen şahsiyetin dalga geçmeye devam ettiğinin kanıtı cümle. *
seni kedilere köpeklere s.ktiririz diye cevaplanması gereken 2 tane şalvarlı orospu çocuğu söylemidir.
nereden, nereye geldiğimizin kanıtı cümle. bir kaç yıl önce ki talabani ile şu an ki talabani'nin konuşmaları arasında ki farklılık herkesin malumu. arkasında büyük bir güç olmadan bu açıklamaların hiçbirini yapamaz, arkasında ki gücü hepimiz biliyoruz, ama kimse bir şey yapamamakta, yetkililer olayları izlemekle yetinmekte. bizde elin kedi severi'ni dinlemekteyiz.
cok degil yakin gecmiste , yani bundan 3-5 sene once , " havadan daha rahat bombalasin , yolu kestirme olsun " diye amerika ' ya hava sahasini acmis , irakli musluman kardeslerinin tepesine bomba yagdirilmasina vesile olmus turk hukumetinin , dun itibariyla irak c.baskani talabani' den yemis oldugu ayardir.
amerika ' dan umdugunu bulamayan hukumetimizin , 1 ayda verilen 44 sehit uzerine , can havliyle irak hukumetinden destek beklemesi adina " pkk liderleri elinizde , verin onlari bize , yoksa bak tezkeremiz var naa yapariz , pis doveriz sizi " tavrina karsi " sana yagmurlu havada su yok , kedi bile vermem degil ele basi " tadinda bir ayardir bu. cunku biliyor amerika ' nin turkiye ' den yana tavir almayacagini.
sen zamaninda amerika ' nin arkasinda olup hava sahani actin mi? actin.. o zavallilarin tepelerine bomba yagdirilmasinda payin var mi ? e var! susacaksin simdi. yine amerikaya anlatacaksin derdini.
hava sahani acmasayadin da talabani bu gun sana bu ayari verirdi. herifin kani bozuk.
haa bu durumda napacaksin? irak devleti ve dolayisiyla orada yasayan pkk li itlerin buyuk oranda gecimlerini sagladiklari habur sinir kapini kapatacaksin , sen elektrik vermezsen perisan olurlar , keseceksin verdigin elektrigi , ölsün elektriksizlikten bir kac hastasi ameliyathanede. iste o zaman kedi mi verir , gelip bizzat " kediyle ne ugrasacam? bizzat kendim veririm " mi der , orasi artik seni baglamaz.
ama habur u kapatmak yurek ister degil mi? o elektrigi filan kesmek yurek ister. olasi savas halinde " turkiye kaybeder " diyor ya amerika , tirsiyorsun degil mi sevgili hukumetim? duyamadim? inceden bir " eveeeettt" sesi mi duydum ne?
sonra benim gencim kalkar , sanal ortamlarda baslik acar , der ki " ben bu devlet icin olmem arkadas ".. olmez.. ben de olmem. bugun bu sehitleri de unutacagiz. unutkan insanlariz bizler.
zaten unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
amerika ' dan umdugunu bulamayan hukumetimizin , 1 ayda verilen 44 sehit uzerine , can havliyle irak hukumetinden destek beklemesi adina " pkk liderleri elinizde , verin onlari bize , yoksa bak tezkeremiz var naa yapariz , pis doveriz sizi " tavrina karsi " sana yagmurlu havada su yok , kedi bile vermem degil ele basi " tadinda bir ayardir bu. cunku biliyor amerika ' nin turkiye ' den yana tavir almayacagini.
sen zamaninda amerika ' nin arkasinda olup hava sahani actin mi? actin.. o zavallilarin tepelerine bomba yagdirilmasinda payin var mi ? e var! susacaksin simdi. yine amerikaya anlatacaksin derdini.
hava sahani acmasayadin da talabani bu gun sana bu ayari verirdi. herifin kani bozuk.
haa bu durumda napacaksin? irak devleti ve dolayisiyla orada yasayan pkk li itlerin buyuk oranda gecimlerini sagladiklari habur sinir kapini kapatacaksin , sen elektrik vermezsen perisan olurlar , keseceksin verdigin elektrigi , ölsün elektriksizlikten bir kac hastasi ameliyathanede. iste o zaman kedi mi verir , gelip bizzat " kediyle ne ugrasacam? bizzat kendim veririm " mi der , orasi artik seni baglamaz.
ama habur u kapatmak yurek ister degil mi? o elektrigi filan kesmek yurek ister. olasi savas halinde " turkiye kaybeder " diyor ya amerika , tirsiyorsun degil mi sevgili hukumetim? duyamadim? inceden bir " eveeeettt" sesi mi duydum ne?
sonra benim gencim kalkar , sanal ortamlarda baslik acar , der ki " ben bu devlet icin olmem arkadas ".. olmez.. ben de olmem. bugun bu sehitleri de unutacagiz. unutkan insanlariz bizler.
zaten unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
erdoğan: öfkemiz çok fazla, bunları ya teslim edin ya biz yakalayalım
talabani: biz hiç bir kürdü teslim etmeyiz, hatta bir kediyi bile
bahçeli: cesaretli olun efendim
talabani: türkiye'ye istediği pkk'lıları veremeyiz
erdoğan: sakin olun
bahçeli: sınır ötesi operasyon mutlaka yapılmalı
talabani: topraklarımızı savunuruz
gül: sen benim muhatabım değilsin
baykal: pkk ile örtülü bir savaştır bu
talabani: pekeke, silahı bırak!
talabani: biz hiç bir kürdü teslim etmeyiz, hatta bir kediyi bile
bahçeli: cesaretli olun efendim
talabani: türkiye'ye istediği pkk'lıları veremeyiz
erdoğan: sakin olun
bahçeli: sınır ötesi operasyon mutlaka yapılmalı
talabani: topraklarımızı savunuruz
gül: sen benim muhatabım değilsin
baykal: pkk ile örtülü bir savaştır bu
talabani: pekeke, silahı bırak!
Bir kediyi bilem türkiye cumhuriyetinden kıskanan peşmergenin sözüdür. Alt tarafı bi kedi lan nolcak versen?
operasyon sonrası,
talabani: türkiye kuzey ırakta peşmerge bile bırakmadı..
el cevab: kedidir o kedi.
talabani: türkiye kuzey ırakta peşmerge bile bırakmadı..
el cevab: kedidir o kedi.
türkiye ye apaçık meydan okumak için söylendiğini düşündüğüm söz öbeğidir. alabiliyorsanız hadi gelin kendiniz alın anlamında.
eğer izlediğim görüntülerde yanılmıyorsam; talabani bu sözü söylerken yanında duran barzani ye dönerek dalga geçer gibi pis pis sırıtmıştır. sözler kadar talabani nin bu esnadaki hal ve hareketleri kendine güvenini yansıtmaktadır. güvendiği dağların olduğu apaçık ortadadır.
ancak naçizane hatırlatmak isterim ki, bu mevsimde o bölgeye karın düşmesi yakındır.
eğer izlediğim görüntülerde yanılmıyorsam; talabani bu sözü söylerken yanında duran barzani ye dönerek dalga geçer gibi pis pis sırıtmıştır. sözler kadar talabani nin bu esnadaki hal ve hareketleri kendine güvenini yansıtmaktadır. güvendiği dağların olduğu apaçık ortadadır.
ancak naçizane hatırlatmak isterim ki, bu mevsimde o bölgeye karın düşmesi yakındır.
Siyasetin içinde olan insanların acıklama yaptıklarında biraz daha mantıklı, gercekci, ciddi cevaplar vermesi gerektiğini bize bir kez daha kanıtlayan olaydır. Ne o öyle okul talebesi gibi. Ayrıca süper kıvırışın en son cümlesidir. Türk askerinin sınırda olduğunu düşünüp ateşkes ilan edebiliriz dedikden sonra, henüz savaş için adım atılmadığını öğrenen talabani kuyrugunu bir kez daha dik tutmak ister.* *
bir kedinin pkk lıdan daha insancıl, daha vicdanli daha duyarli, daha duygusal oldugunu dusunursek kedilere buyuk haksızlık etmis ilkokul mezunu dewlet baskani.
osman pamukoglunun dediği gibi : bu olayı halk çözer.
yani demek istemiştir ki paşamız, sınır ötesi harekatın tek getirisi kısa vadede ortamın sakinleşmesini sağlamak ve insanlara bakın işte hallettik, istediğimiz zaman girdik diyerek onları kandırmaktır. bu bekleme süresi amerikanın bize izin verme sürecidir.
benim bunca yıldan sonra ülkemiz için çıkardığım bir sonuç varsa o da şudur : bu ülkede ne zaman bütün medya ve onun güdümündeki halk aynı şeyi söylemeye başlarsa aynen sınır ötesi gibi, bu işte bi bokluk vardır. bu ülke için geçerli tek gerçek var, o da çoğunluğun istediğini yaptıkça boka batacağındır.
diğer bir paşanın da dediği gibi : sınır ötesi harekatta bombalanan yerlerin 20 metre altında teroristler eğlenirken, biz boş ve mayınlı arazilerde dolaşacağız. saniyor musunuz ki kamplarda kimse kaldı ?
çoğunluktan uzak durmak lazım...
yani demek istemiştir ki paşamız, sınır ötesi harekatın tek getirisi kısa vadede ortamın sakinleşmesini sağlamak ve insanlara bakın işte hallettik, istediğimiz zaman girdik diyerek onları kandırmaktır. bu bekleme süresi amerikanın bize izin verme sürecidir.
benim bunca yıldan sonra ülkemiz için çıkardığım bir sonuç varsa o da şudur : bu ülkede ne zaman bütün medya ve onun güdümündeki halk aynı şeyi söylemeye başlarsa aynen sınır ötesi gibi, bu işte bi bokluk vardır. bu ülke için geçerli tek gerçek var, o da çoğunluğun istediğini yaptıkça boka batacağındır.
diğer bir paşanın da dediği gibi : sınır ötesi harekatta bombalanan yerlerin 20 metre altında teroristler eğlenirken, biz boş ve mayınlı arazilerde dolaşacağız. saniyor musunuz ki kamplarda kimse kaldı ?
çoğunluktan uzak durmak lazım...
Ülke olarak çok sevdiğimiz kürt kökenli Turgut Özal'ın başımıza bela ettiği çok değil bir kaç sene öncesine kadar T.C pasaportu taşıyan, kancık diye tabir edebileceğim adını yazarken bile tiksindiğim, şu an hayal bile edemediği makamlarda bulunan, acizliği ile dünyanın ilgisini çekmeyi başaran Celal Talabani denilen dengesizin tutarsız söylemi. Kim seni önemsiyor acaba? Sam amca'nın kucağından ne zaman ineceksin?
nankör kedilerin ettiği bir kelam. zamanında saddam katliamından kurtardıklarımızın ettiği laflar bunlar. hoş kedinin nankörlüğü bunların kalleşliği yanında az kalır ya neyse.
(bkz: pisi pisi pisi gel)*
hayvanlar arası dayanışma örneğidir.
(bkz: bi siktir git dedirten laflar)
(bkz: bi siktir git dedirten laflar)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar