bugün

yunanistandan farkı olmayacaktı.
Avrupa birliği.

(bkz: ben vatikan eş başkanıyım)

ve elbette şu da olurdu.
(bkz: mutlak monarşi sözde demokrasi)
berber dükkanlarinda bakire meryem resimlerinin yer almasi olabilir.
Vaftiz olmak için musluk suyuna abanılırdı.
dogu roma imparatorlugu devam ediyor olurdu.
Fikirlere, düşüncelere açık, sorgulayan, yardımsever bir toplum olurdu.
engiziyon kurar ateistlere türlü işkence yapıp öldürürdü, kadınları da büyücü cadı diye yakarlardı. hrisityanlar müslümanlar kadar cani ve barbardır.

onların ellerinde güç varken neler yaptığı gayet ortada.

isterseniz ispanyol engizisyonunu okuyabilirisiz ki en katı engizisyon buydu. hitlerin nazı kampında yaptığı işkencelerle bile yarışacak düzeyde bir geçmişi var bu ipnelerin.

ayrıca isa diye birinin olmadığını bizzat incilin tarihsel gerçeklikle uyuşmamasından anlıyoruz.
(bkz: polonya)
avrupa birliği'nde olurduk ve abd bu derece azıtamazdı.
kim ne derse desin ingiltere olurdu.
Türk ordusu ile ilgili youtube videolarının altında yüzlerce kere "ortodox brothers" "greetings from serbia" "eastern europe stronk" gibi cümleler yazılırdı.
günah çıkarma kuyrukları olurdu.
hem de her gün.
meksika yada romanya gibi süper güç olurduk.
Rahibe teresa tecavüze uğrardı.
"Ortodoks vs katolik" kapışmalarına bolca şahit olurduk sokaklarda.
(bkz: street fighter)
papazlar devlete sızardı.
Bulgarlar Ve Macarlar neyse o olurdu.
Pkk kandil yerine Yüksekova'da kamp kurup iran, ırak ve Suriye'ye terör için girerdi.
Bulgarlardan falan kötü olurduk, bu arada kimliğinin kaybedenler arasına Türkiye'yi de ekleyin. Müslümanlık en az hristiyanlık kadar Türk kültürünü bozmuştur.

Sorunun cevabına gelince, Türkiye maalesef yine benzer olurdu-tabi bunu cumhuriyetin kurulumuyla birden hristiyanlaşan bir ülke için diyorum Türkiye'den dolayı -. Birileri yine halkı kandırırdı, kafasını vurup alırdı parasını. Bu halkın toplumsal dinamikleri dandik. Osmanlı zamanı o kadar çok kendi kültüründen koptu ki döndürelemez bir hal aldı. uzun yıllar radikal bir biçimde olan islam'ın da bunda büyük bir payı var.
O zaman Tüm oçlar gibi yaşar, ülkemizde fazla oyun olmaz ve tek derdimiz ortodoks katolik çatışmasıolurdu.
diyanete ayrılan para kiliselere ayrılır cevabına sahip sorudur. bizde din çok farklı algılanıyor..
tuvalete boynunda haçla girmek günah mı diye yıllarca tartışılırdı.
Yunanlılara yapılan tüm kıyaklar yapılırdı hoş adam olup Türk özüne dönenin hiçbir kıyağa ihtiyacı kalmazda neyse.
bazen öğlen yemeği fazla kaçırdığımda düşünüyorum eğer fatih sultan mehmet hristiyanlığı kabul etseydi şimdi nasıl bir ülke olurduk diye.

öncelikle kişi başına en çok aziz düşen ülke sanırım biz olurduk. mesela bakanlar çıkıp ele geçen teröristlerin hepsi "sünnetliymiş" derlerdi. babalarımız "saçın imam gibi oldu git kestir" derlerdi. dinime küfreden hristiyan olsa derdik. iyi birisini gördüğümüzde "çok hristiyan adam" derdik. "çanlar susmaz vatan bölünmez" yazardık duvarlara. gavur dölü, gavur amı, gavur ölüsü kelimelerinin yerini ne alırdı bilmiyorum ama.
siyasi hristiyancılar olurdu.