bugün

şimdi, son dönemlerdeki musallat filmini de gördükten sonra içerimde, bir yerlerde yangın gibi gelişen ve beni sıkan, rahatsız eden durumun dışavurumu.
lan arkadaş o kadar basite indirgemişiz ki bir şeyleri ve bir şeylere de o kadar tepkisiz bir toplumuz ki. yoksa, artık tepkimizi tepkisizlik olarak mı sunuyoruz? bilemeyeceğim.

nedir bu rehber efendim? öncelikle elimize absürd bir konu alacağız. bizden olmalı yalnız bu konu. vampirli, draculalı bir korku filmi yaparsan kimse tınlamaz. ki, van helsing'den daha iyi bir film de yapamayacağımıza göre eldeki malzemelerimize bakalım:

-cin
-cin çarpması
-cenin
-büyü
-cinle cinsel ilişki
-kürtajsız çocuk aldırmak
-kürtaj v.b.

bir kaç kavramı konu başlığımız içerisinde irdeleyip de ortaya koyduğumuzda ortaya ne çıkarsa çıksın insanımız yer düşüncesi. yiyor mu peki insanımız? yaklaş şöyle bi bana doğru. masanın altındaki sol elime bak. ne o, irkildin. irkilmene gerek yok. yemiyoruz artık.

sizin mantalitenizdeki ürünlerden sıkıldık artık. mafya dizilerinizden, ağalı köy dizilerinizden, fakir kız hikayelerinizden...

ne mi istiyoruz peki? hiçbir şey! oturun evinizde. biz izleyeceğimiz filmleri buluruz. sözlükler ne güne duruyor anasını satayım. ha, bu arada beyaz melek filmini izleyecektim. hıncal uluç filmi göklere çıkardığı için izlemeyeceğim galiba.
bu da benim ibneliğim olsun. hep siz mi yapacaksınız?
ihtiyaç olmayan rehberdir. Çünkü Türk korku filmi diye bir şey yok ortada. Doğrusu şu olmalı bence: Korku filmi yapmak amaçıyla çekilip komedi filmi olan Türk filmi çekme rehberi
(bkz: Okul)
(bkz: Araf)
(bkz: Dabbe)
(bkz: Musallat)
son dönem türk sinemasında her konuda olduğu gibi korku filmlerinde de orjinal senaryo sıkıntısı gözlenmektedir.birbirinin kopyası filmler dışında birşey çekemiyoruz hala.onun için korku filmi çekme rehberi yazmak yerine senaristlere "korku filmi teorisi" adlı bi ders okutulmalı bi dönem boyunca.ya hadi geçtim,zaten artık iyi korku filmi pek beklemiyorum ama bari vasatı aşın be kardeşim kendinizi rezil etmeyin.karikatürist kenan yararın "hilal" karakterini biriki modifiye edip seyircinin altını üstünü getirmekte var tabi ama.öcüden,hayaletten,büyüden bıkmadılar heralde hala
yerli yapım korku filminiz, daha önce hollywood ta çekilmiş, ve bir furya başlatmış filmlerden "esinlenmiş" ve bizim in, cin, peri vs. kültürümüze adapte edilmiş olsun. birkaç ünlü bir araya toplayın, bunlardan dişi olanına çıplak bir sahne yazın. yahut, bir sevişme sahnesi de uygundur, eğer elinizde ünlü bir erkek oyuncu mevcutsa. filminiz gösterime girmeden önce bu çıplak sahneleri magazin programlarına dağıtın.

daha sonra bu filminize kendi kıçınızdan "o filmi izleyen lanetleniyormuş, yaa!" gibi bir efsane uydurun.

bu haliyle seyircilerin beğenisine sunun.
amerikanlaşma bağlı olarak yakında içinde amerikan korku filmi klişelerini görmeyi de beklediğimiz rehberdir.
korkutmak isterken güldürebilme becerisi gerektirir.
(bkz: korkuturken güldürmek)