bugün
- kadınlar neden zengin erkek arıyor sorunsalı16
- sahurdayız uludağ sözlük60
- hay paranıza sıçayım10
- ihtiyacı olmadığı halde iftar çadırına gidenler13
- okan buruk12
- edip akbayram29
- yazarların şimdi dinlediği şarkıdan bir cümle11
- 2 mart 2025 kasımpaşa galatasaray maçı37
- 2 mart 2025 fenerbahçe antalyaspor maçı15
- gayken tevbe etmek10
- karınızın mini giymesine izin verir misiniz14
- küresel ıkınma37
- şeker bayramı11
- gaz çıkarırmış gibi hissetmek14
- eskortlarin çoğunlukla akrep burcu olmasi15
- ahmet beyin beyaz bareti24
- ekmek fiyatları8
- halı yıkamacı açmak16
- el vermeyen kız16
- sözlük yazarlarının turşuları9
- karımın başka erkeklerle sevişmesini istiyorum8
- sansyoklan'ın küçümsediği meslekler20
- üstteki yazar tarzında entry gir16
- 2000li olmak11
- zorlu holding ceosuna ramazan maili soruşturması12
- hayatın aşkıyla pide kuyruğunda karşılaşmak12
- sansyoklan nikli yazar10
- bugün seçim olsa kime oy verirsiniz27
- ismet gurbuz 202415
- erkekliği bakımsız olmak olarak algılayan tip10
- fotoğrafını at diye ısrar eden sözlük kızı8
- sabah namazı8
- araba19
- ilk buluşmada niyetliyim diyen kız21
- şehir şehir gezip yemek yemek12
- eti laktozsuz süt ile marine etmek9
- iftar çadırı12
- oğlunuz ismet gibi tırnak uzatsa napardınız8
- kendini esmer sanarken birden sarışın olan kız16
- pkk bittiyse dem parti niye seviniyor15
- kuran okumayıp nutuk okuyan tip15
- üsküdar12
- mustafa kemal atatürk16
- pkk'nın fesh edilmesi12
- ismet gürbüz'ün silik olması8
- arkadaşlar hayırlı olsun der misiniz lütfen8
- kızların oruç tutmaması15
- 28 şubat 2025 oval ofis'teki ukrayna tartışması14
- ayakkabı16
- aykolik bugün nereyi gezdi sorunsalı9
tamam saçmalıyorsun başlık açarken ama bari doğru tanımla arkadaşım denilecek başlık.
bari "anadolu türkleri" felan de. türk dedinmi taaa çine kadar yolu var. ulan orta osya bozkırında ki çekik gözlü kazak türkünün ne işi olur atatürkle be adam.
bari "anadolu türkleri" felan de. türk dedinmi taaa çine kadar yolu var. ulan orta osya bozkırında ki çekik gözlü kazak türkünün ne işi olur atatürkle be adam.
(bkz: atatürk ün tuvalete gitmesi)
yavaş ol denecek bir gerizekalı başlıgıdır. Atatürk'e çok şey borçluyuz asla bu inkar edilemez ama insanların inanç sınırını aşmadan. Unutulmamalıdır ki insanlar düşmanın üzerine giderken Allah Allah nidaları yükselmiştir.
tamamiyle doğru bir durumdur. çünkü kendi varlığınızı karşınızdaki kişiye borçlu olmak için karşınızdaki kişinin de kendi varlığını size düşünmeden vermiş olması veyahut kendi varlığına tamamiyle sizin yaşamanız için harcamış olması gerekir. bu durumu iki şahısa da aynı soruyu sorarak öğrenebiliriz.
+meraba biz roportanj için geldiydik de. acep müsayit misiniz?
-allah: bidakka yav şu an işim var. haiti ile meşgulüm.
+anlamadım.
-allah: yav haiti diyorum. gerçi ben de böyle bi ülke yarattığımı yeni öğrendim sizin anlamamanız gayet doğal.
+peki ne yapıyorsunuz. sormamda sakınca var mı?
-yav burda garılar hep cıbıl cıbıl dolaşıyo. bunlar iyice azdı. oraya bi doğal afet göndermem gerek.
+işiniz uzun mu?
-yav bu earthquake tuşu nerdeydi yav. hah buldum. *tuşa bas* -the haiti is done- ok. mesele neydi?
+varlığınızı türk varlığına armağan eder misiniz?
-flashback-
allah:şu tuşa basınca noluyo lan. cebrail sakın buna basma demişti ama. *tuşa bas* -turkish people was created- olamazz hayıırr hayırrr ha...
-evet ederdim.
+afedersiniz sizi mezarınızda yatarken uyandırdık ama röportaj yapma imkanımız var mı? sadece kısa bir soru soracağız.
-atatürk: peki.
-tamam ama önce ben size bir soru sorayım.
+tamam.
-siz benim mezarıma gelirken bu devasa anıtkabri gördünüz mü?
+evet. görmekle kalmayıp adeta büyülendik.
-varlığımı türk varlığına armağan etmeseydim burada mı olurdum yoksa karacaahmet mezarlığında mı?
+=)?=?
+meraba biz roportanj için geldiydik de. acep müsayit misiniz?
-allah: bidakka yav şu an işim var. haiti ile meşgulüm.
+anlamadım.
-allah: yav haiti diyorum. gerçi ben de böyle bi ülke yarattığımı yeni öğrendim sizin anlamamanız gayet doğal.
+peki ne yapıyorsunuz. sormamda sakınca var mı?
-yav burda garılar hep cıbıl cıbıl dolaşıyo. bunlar iyice azdı. oraya bi doğal afet göndermem gerek.
+işiniz uzun mu?
-yav bu earthquake tuşu nerdeydi yav. hah buldum. *tuşa bas* -the haiti is done- ok. mesele neydi?
-flashback-
allah:şu tuşa basınca noluyo lan. cebrail sakın buna basma demişti ama. *tuşa bas* -turkish people was created- olamazz hayıırr hayırrr ha...
-evet ederdim.
+afedersiniz sizi mezarınızda yatarken uyandırdık ama röportaj yapma imkanımız var mı? sadece kısa bir soru soracağız.
-atatürk: peki.
-tamam ama önce ben size bir soru sorayım.
+tamam.
-siz benim mezarıma gelirken bu devasa anıtkabri gördünüz mü?
+evet. görmekle kalmayıp adeta büyülendik.
-varlığımı türk varlığına armağan etmeseydim burada mı olurdum yoksa karacaahmet mezarlığında mı?
+=)?=?
Türk'ün varlığını kime borçlu olduğu tartışılır ama osmanlı devletinin bitme noktasında olduğu dönemde varlığının devamını Atatürk'e borçlu olduğu tartışılamaz.
ülkemiz vatandaşlarına 70 yıldan fazla yutturulmuş koskocaman bir palavradır.
çanakkale şehitliğine düzenlenen bir üniversite gezisinde farketmiştim bu durumu. Hocalardan birisinin eşi mezar taşlarının üstündeki ''yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor; bir hilal uğruna ya rab, ne güneşler batıyor'' dizelerine şu tarihi ve adeta turnusol kağıdı vazifesi gören tespiti yaptı '' aa o insanlar allah için ölmedi ki! vatanları için öldüler. atatürk vatan için savaşmadı mı'' büyük bir hezeyan ve haksızlıktır bu ecdadımıza. yapılan aslında atatürk e de haksızlıktır. saygısızlığın en büyüğüdür.
çanakkale şehitliğine düzenlenen bir üniversite gezisinde farketmiştim bu durumu. Hocalardan birisinin eşi mezar taşlarının üstündeki ''yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor; bir hilal uğruna ya rab, ne güneşler batıyor'' dizelerine şu tarihi ve adeta turnusol kağıdı vazifesi gören tespiti yaptı '' aa o insanlar allah için ölmedi ki! vatanları için öldüler. atatürk vatan için savaşmadı mı'' büyük bir hezeyan ve haksızlıktır bu ecdadımıza. yapılan aslında atatürk e de haksızlıktır. saygısızlığın en büyüğüdür.
artık saçmalama miyadını tamamlamak üzere olan bluevelve'nin son çırpınışlardan biri olan iddaa. Evet bu ülkeyi Atatürk ve silah arkadaşlarının kelle koltukta mücadelesine borçluyuz fakat onlara borçlu olduğumuz kadar cepheden cepheye göğsündeki iman ile koşan atalarımıza da borçluyuz. Ayrıca şahsi görüşüm, Atatürk olmasaydı başkası olurdu ama yine bu ülke kurtulurdu. Türk milletinde kahraman bitmez.
hiçbir banka kredisiyle ödenemeyecek borç.
atatürk kefil olursa o ayrı tabii...
atatürk kefil olursa o ayrı tabii...
aptalca ve gereksiz bir genelleme .
(bkz: atatürk ü getiren leylek)
saygıdeğer mehmet akif ersoy'un tersini düşündüğüdür:
(bkz: hakkidir hakk a tapan milletimin istiklal)
(bkz: hakkidir hakk a tapan milletimin istiklal)
estaüzübillah!
desene bana dost, atatürk'ün beyin kıvrımlarının kim tarafından yaratıldığını?
yoksa sen sanırmısın ki fosillerin yarattığını?
peki şunu bilmezmisin; "atatürk'ü allah'a borçluyuz, geri kalan herşeyi atatürk'e".
senin derdin atatürk'ü yüceltmek değil, "allah'a nasıl hakaret ederim" işte senin amacın.
allah hidayet versin.
desene bana dost, atatürk'ün beyin kıvrımlarının kim tarafından yaratıldığını?
yoksa sen sanırmısın ki fosillerin yarattığını?
peki şunu bilmezmisin; "atatürk'ü allah'a borçluyuz, geri kalan herşeyi atatürk'e".
senin derdin atatürk'ü yüceltmek değil, "allah'a nasıl hakaret ederim" işte senin amacın.
allah hidayet versin.
Herşeyi yüce yaradana borçlu olduğunu ve bunun için şükredeceğine yemek yediği kaba sıçan misali yaradılış gayesini bilmeyen zihniyetin ürünü bir önermedir.
efendim mevlana ne diyor;
bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye?
onun için tanım şu şekilde oluşur; pek fazla ciddiye alınmaması gereken önermedir.
not: bu lafı bu gün ikinci kez kullandım ne kadar az adam varmış lan etrafta.
bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye?
onun için tanım şu şekilde oluşur; pek fazla ciddiye alınmaması gereken önermedir.
not: bu lafı bu gün ikinci kez kullandım ne kadar az adam varmış lan etrafta.
+alo doktor galiba ağzım enseme kaydı.
bildiğin gerizekalı söylemi.
türk lerin atatürk ten itibaren var olduğunu sanan bu idiot düşünceye götüyle gülen çoktur.
türk lerin atatürk ten itibaren var olduğunu sanan bu idiot düşünceye götüyle gülen çoktur.
nasıl olsa söylenecek ben söyleyeyim de öyle taşlanayım.
"türkiye, sadece atatürk' ü tanrıya borçlusun; geri kalan her şeyi ise atatürk'e"
"türkiye, sadece atatürk' ü tanrıya borçlusun; geri kalan her şeyi ise atatürk'e"
Koyu bir Atatürk' çü olmama rağmen bir bozukluk olduğunu düşündüğüm başlıktır. Şöyle ki; Öncelikle elbette herşeyi Allah'a borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk' üde. Yanlış anlaşılmasın, baştada belirttiğim gibi Atatürk' çüyüm. * Ama şüphesiz ki hepimiz varlıklarımızı önce Allah' a borçluyuz. Ondan sonra ise, şerefimizi, gururumuzu, türk olmamızı, bağımsız olmamızı (*), Laik olmamızı (*) Atatürk'e borçluyuz.
salağın bir kuyuya taş atmış. dindar uyanıkta fırsat bu fırsat ver gazı coşsun millet demiş.
kendisini atatürk ün yoktan var ettiğine inanan fanatik ateist söylemidir.atatürk bir başkomutandı çocuğum gene karıştırdın.bizi yaratan allah.
türk varlığını hem allah a hem atatürk e borçludur. ülkemizde ezan sesi duyabildiğimiz için atatürk e, atatürk ü ülkemize gönderdiği için allah a şükürler olsun.
Türk varlığını iman dolu göğsünün ona verdiği korkusuzlukla, mangal gibi yürekle ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün keskin ve ileriyi görebilen zekasıyla Türk milletini yönlendirmesi ve ona önderlik etmesine borçludur.
türk milletinin yaratılışının allah sayesinde değil, atatürk sayesinde olduğunu bildiren önerme.
(bkz: geleneksel kemalist ayinleri)
(bkz: cehennemi garantilemek için uğraşmak)
(bkz: geleneksel kemalist ayinleri)
(bkz: cehennemi garantilemek için uğraşmak)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar