bugün

her türk'te bulunur bu çıkıntı. sadece kafanızın arkadasını yoklamanız yeterlidir. yumruyu hissederseniz, sevinin.
(bkz: ümit burnu)
(bkz: ben türküm ya sen)
muhtemelen yalan olan çıkıntıdır, %100 kafkas olan babamda ve bende de bulunur.
saçlarımı kısa kestirmemin en önemli sebebi, gurur duyulası çıkıntı.
(bkz: turan çıkıntısına dildo yapmak)*
brakisefal kafatası yapısının getirisidir. ırkla, turanla alakası yoktur. büyük oranda isviçreliler, fransa'nın ortasındaki topluluklarda da bulunan çıkıntıdır. buradan da anlayabileceğimiz gibi, isviçreliler turancıdır. aslanlarım benim!!!!111
brakisefallikle bir alakası yoktur. bildiğim kadarıyla türklükle de bir alakası yoktur. aslında geyik muhabbetlerinden başka bu çıkıntıdan bahsedildiğini duymadım.

ps. brakisefal kafanın burun-ense kökü arasındaki mesafenin kısa olması gerekir. bahsedilen o çıkıntı bu mesafeyi uzatır. ense kemiğinde böyle bir çıkıntıya sahip bir bireyin sefalik indexi düşecektir. asıl böyle bir çıkıntı varsa türk olmanız zorlaşır antropoloji bilimi açısından. sanırım ilgili kemiğin bilimsel adı "türk eyeri" o yüzden bir yanlış anlaşma var.
(bkz: türk kemiği)
"ne mutlu türküm diyene" sözünü mümkün kılan ve her yokladığımda beni mutluluğa boğan çıkıntım.
kafatasçılık...
tam manasıyla buradan türeyen bir terim işte. lan saf ırk kaldı mı şu dünya üzerinde afrika kabilelerinden başka. ha onları da safari adı altında fransızlar götürüyor.
bir gayri Türkte veya bir gayri Turanidde de var olabilen çıkıntıdır. Türklük veya turanlılık belirtisi değildir kesin olarak. Turanid ırklarda yüzde olarak fazla görüldüğü için bu isim verilmiştir kimilerince. Bununla beraber brakisefal kafatası olmaması da Millet manasındaki ırk tayininde belirleyici olmaz. Avar Türklerinde ve kimi yörük boylarında dolikosefal kafatası yüksek yüzdelerde görülmektedir.

Nitekim Türk Milliyetçiliği veya Türkçülük de ırk tayininde bu verilere hiçbir zaman tamah etmemiştir. Türk tarihinde görülen kafatası araştırmaları sadece bilimsel araştırma olması amacıyla yapılmış ve matematiksel veriler olarak kalmıştır.

Türk eyeri ise turan çıkıntısı adı verilen kemik değildir. kafatasının içinde bir yerlerde bulunan ve eyere benzediği ve eyer deyince de batılıların ilk aklına gelen Türklük olduğu için bu isim verilmiştir. Zaten atlarda koşu takımını ilk icad eden ve uzun yıllar tekil olarak kullanan da Türklerdir. O muhteşem roma imparatorluğu bile uzun yıllar eyer, üzengi gibi donanımlar kullanmayı ya lüzumlu bulmamışlardır ya da akıl edememişlerdir. Nitekim Attila'nın önünde diz çökmüşlerdir.
terim adı protuberintia occipitalis externa'dır. Art kafa kemiğinde bulunur. Her insanda mevcuttur.
kafamın arkasında sanki ikinci bir burnum varmış gibi çıkan kemik. her saçımı 3 numara vurduğumda ki annemde dahil olmak üzere "senin kafana ne oldu?" diye sordukları ve her seferinde açıklama yapmam gereken çıkıntı. seviyorum ama kendisi.
mahallede sürekli mezarcılık yapan turan isimli arkadaşa verilen lakap.
bu sikik şey yüzünden kafanızı duvara yaslayamazsınız, sikmişim turanını...
Türkler de brakisefal kafa tası yapısına bağlı olarak bulunan hede.
kafasının arka kısmına, tercihan sopa ile sert şekilde vurulan her ademoğlunda oluşan şişliktir.
kafayı yaslamaya engel çıkıntıdır. ağrı yapar. sadece türkler'de bulunmaz.
bu çıkıntı hakkında ilk defa üniversiteyi kazandığım sene bir şeyler öğrenmiştim. abim ile konuşmuştuk bu konuyu. kendisi şu an akademisyen.

yıllardır laz olarak kendimizi tanıtmamıza rağmen çok öncelerden büyük dedelerimizin aslında balıkesir'den padişah emri ile rize'ye gönderildiğini öğrendik.

aslında türk olduğumuzu gösteriyordu bu olay. abim anlatmasında başımızın arkasında böyle bir çıkıntı olduğunu bunun türklük göstergesi olduğunu bizim de bu çıkıntıya sahip olduğumuz için türk olduğumuzu söylemişti. çok önemli miydi türk olmamız ? laz olmasak ne değişirdi bilmiyorum ama benim yoklamam sonucu olmadığını öğrenmem ile moralim bozulmuştu.

bir kaç gün bunu kontrol etmiştim. lan dedim türk değil miyiz acaba diye ? sonra dedim ki lan ister kafatasımda çıkıntı olsun ister götümden kuyruk çıksın ben bu ülkeyi sevip bu vatanın insanlarını seviyorsam ve bu vatan uğruna elimden geleni yapıyorsam bu çıkıntı olsa ne olur olmasa ne olur ?

o yüzden biz bu ülkeye lazım olan türkleriz. fark etmez konuştuğumuz dil veya lehçe.

niye bu konuya yazı yazdım onu da bilmiyorum oysa ki şu an iş güvenliği sınavına hazırlanıyorum nereden geldiyse aklıma ?
şaka maka türk'lerden başka kimsede olmayan kemiktir.

letonyalı turist kafilesini bile kontrol ettim, adamlarda kemik yok.
hilal şeklinde bir kemiktir.

şaka la şaka. ne üzülmüştüm bende olmadığını öğrenince. işte o günden sonra guatemalalı olduğumu öğrendim.

hatta daha uzağa gidince çarli ile akraba çıktık. lan biraz daha gideyim dedim bu kayıp balık nemo ile de kuzenmişiz.

sonuçta aynı primattan geliyoruz.
Türklerin dışında bir çok millette olan çıkıntıdır.

Ermenilerde bile vardır. Çok şeapmamak lâzım.
gerçekten sadece türklerde bulunan kemiktir. bir tanıdığımızın çocuğunu severken farkettim .çocuğun annesi arnavut kökenli babası da arap kökenli.
görsel

ilk resim aynı Mustafa kemal Atatürk'e benziyor.