bugün

boston celtics'in asistan koçu. ancak, bu sezon sonuna kadar görevinde kaldıktan sonra chicago bulls'ta koçluk görevine başlayacaktır. boston için çok büyük bir kayıp olacak gibi. zira ligdeki en iyi asistan koçlardan birisi olarak gösteriliyordu. sezon sonunda doc rivers'ın da koçluk görevinden ayrılacağı düşünülünce, celtics'in önümüzdeki sezon zorlanacağı söylenebilir. tom thibodeau, boston celtics'teki asistanlık görevinden önce şu takımlarda da asistanlık yaptı:

minnesota timberwolves
san antonio spurs
philadelphia 76ers
new york knicks
houston rockets

ayrıca, thibodeau'nun uzmanlık alanı ise savunma olarak biliniyor.
boston gibi bir takıma savunma oynatmakla chicago gibi bir takıma savunma oynatmak arasındaki farkı önümüzdeki sene farkedecek olan çiçeği burnunda head coach.

hayatını şampiyonluğa adamış veteran oyunculara istediğinizi yaptırmakta zorluk çekmeyebilirsiniz, ama chicago'nun nispeten tecrübesiz kadrosuyla başarıya ulaşması biraz zor olacak.

yine de celtics'te uyguladığı savunmayla taraflı tarafsız(o ben oluyorum) herkesin saygısını kazanmayı başarmıştır.

yolu açık olsun diyelim.
nba'de 2010-2011 sezonunda yılın koçu ödülünü almıştır. henüz ligde ilk senesini geçirmesine rağmen chicago bulls'a yaptırdığı harika savunma ile dikkatleri çekmişti. üstelik normal sezonu da 62 galibiyet, 20 mağlubiyetle lig lideri olarak bitirdiler.
yılın koçu ödülünün haklı sahibi. özellikle savunma konusundaki ve spacing konusundaki bilgileri takdire şayan.
bulls ile olan sözleşmesini 4 yıl daha uzatmıştır.
Bir an önce gitmesi lazım chicago'dan bunu detaylandırıp açıklardım ama gerek yok bu saat'te.
bulls'tan kovulmuştur bugün itibariyle...

http://www.nba.com/bulls/news/tomthibodeau528
minnesota timberwolves ile 5 yıllığına anlaşmaya varmıştır.