bugün

en başta japonyadır. çin de şu aralar ticaret konusunda oldukça sağlam ilerliyor. yahudiler de ticaret konusunda oldukça başarılıdırlar ama işlerine gelirse.
avrupa ticaret konusunda çok yavşak gevşek davranıyor. sınırdan dönen ürünler vs. avrupanın ticari yaklaşımı siyasi.
türkiye güveilir ticarette oldukça diplerde. ticari ahlaksızlık icat edilmmeiş olsaydı türkiye yie de ticari ahlaksız olurdu.
yahudiler, ingilizler, amerikalılar, japonlar, tayvanlılar, çinliler.
Yahudiler. Bizim siyasal islamcılar kızacak ama durum bu.
Sudanlılardır, Suudi Arabistan da kasanın başına onlar oturtulur. Mısırlılar uzak tutulur, çünkü (saraydaki firavun gibi) hırsızdırlar. Sudanlılar Arap sayılmaz, -genelde- dürüst adamlardır.
(Sudanlılar kadar olmasa da) Moritanyalı ve Etiyopyalılar da (Habeşistanlı) iyidir lakin azınlıktır, pek revaçta değildir.
Japonya'da 2 yıl bulundum... Onlar değildir...
ırkla ne alakası var bu işin? yıl oldu 2025.
ticaretin dili, dini, rengi, ırkı olmaz.
kesinlikle almanlardır... Adam daha geçen yıl 270bin mercedes arabayı geri çağırdı, bi parça hatalıymış, o parça ya daimler werk'de ya da, daimler 'in ehliyet verdiği oto tamircilerinde " free of charge" ( bedavaya!!) değiştirildi, 270bin araca 1,5 milyar euro masraf edildi. Gazeteler yazdı...

Ben Amerikalılar hariç böyle bişey yapan başka bir ülke hiç duymadım.