bugün

kıldan ince kılıçtan keskin. avrupa ile asyayı bağlayan bağlaç. sarhoşken de geçersinde, alkollüyken araba kullanma sen yine.
Başrollerini Rutkay Aziz, Tardu Flordun, Caner Kurtaran, ilker Kızmaz, Burak Altay ve Aslı Bayram'ın paylaşacağı SIRAT çok yakında Star TV'de ekranlara gelecek.

Kendilerine ait çiftlikte hep beraber yaşayan, dışarıdan imrenilerek bakılan bir aile görünümündeki Sancaktar Ailesi için aslında hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Çekişmeler, intikam duygusunun ezdiği tutkular, ihanet ve aşkın konu alınacağı dizide bu sıra dışı ailenin sürükleyici hikayesini izleyeceğiz.

Büyük bir titizlikle çekimlerine başlanan Sırat için Bursa'nın Gürsu ilçesinde özel bir çiftlik hazırlandı. Limon Yapım / Hayri Aslan yapımcılığında, yönetmenliğini Hatice Memiş'in üstlendiği dizi, bu çiftlik dışında Bursa'nın eşsiz mekanlarını da izleyicileriyle buluşturacak.
yeni dizimiz, hayırlı olsun, konu gene aynı zengin aile herkes imrenir kıskanır ama aile içindeki herkes de birbirinin kuyusunu kazmaya çalışır. bizim yazarlardaki yaratıcılık(!) had safhada maşallah.
yakında yayına başlayacak dizi.

sanırım yine tüm türk dizilerinde olduğu gibi akrabalar köşk gibi bi yerde toplanıp gizli gizli birbirini sikicek.

sonra büyük salona yemeğe inip birbirlerine gerilim müziği eşliğinde laf sokacak.

tutmaz. umuyorum da.
fragmandaki resminde önceki oyuncuyu sibel kekilli'ye benzettiğim yeni dizi.
aziz rutkay ve tardu flordun'un başrol oynayacağı görülen dizi.
fragmana göre star tvnin karadağları olan dizi.
tanıtım fragmanını buradan izlemek mümkün.

bursa'nın gürsu ilçesinde özel bir çiftlik hazırlanmış bu dizi için. dizide bursa'nın tanıtımları da yapılacakmış.
link
türk dizi sektörü gelişiyor.

önceden sürekli olarak yabancı dizilerden çakma, yerli diziler yapardık.

anlaşılan o ki artık yerli dizilerden çakma yerli diziler yaparak seviyeyi bir adım öteye taşımayı başarabilmişiz.

ne mutlu bize!
Karadağlar'dan önce formatlanmasına rağmen çekimi geciktiği için Karamazov Kardeşler'in kaymağını elleriyle teslim etmiştir rakibine. Artıları ya da eksileri izlendikten sonra not düşülebilir belki. Ama şu kadarını söyleyelim ki; Rutkay Aziz'in içine doğru konuşmaya bir an önce son vermesi gerekiyor. repliklerinin hiç biri anlaşılır çıkmıyor çünkü. Bu, fragmanda böyle, dizi de nasıl olur; hesap sizin!
kanal d'de reklamı yapılan star dizisi. ilginç.
bir mason kanalında reklamı yapılan, diğer bir mason kanalının dizisi..
ekşiye reklam vermese ilelebet bihaber kalacak olduğum dizidir. zaten dizileri de sözlükten takip ediyorum. işim gücüm yok çünkü dizi takibinden başka. yüzbinlerce dizi varken bir yenisi daha eklendi diye çok mutluyum.*
kimse yazmamış ama konusu bursa'da geçen dizi.
bir an kanal kanal gezerken at yarışı sahnesine denk geldim baktım "osmangazi hipodromu" yazıyor. "hadi lan" dedim, pat arkadan adliyeyi gösterdi bizim adliye, ordan da trilye'de her zaman takıldığım restorana geçmez mi?
şok oldum. bundan gayrı takipçisiyim, o restoranda çekimlere denk gelirsem konuk oyuncu olarak yeralabilirim bile...o derece...
konu itibariyle, show tv'de yayınlanan çakma karamazov kardeşler hikayesi karadağlar'ın benzeridir.
ilk bölümü 40. olarak çok kötü bir giriş yapmış dizidir.
asla ezel'e rakip olamayacak dizidir. ezel ilk bölümünün yarısından itibaren kendini belli etmiştir ancak sırat'a 5 dakika baktım da. peh peh peh.
karadağlar dizisinin bi versiyonudur.
an itibariyle ezberlerin amına koymuştur.yaklaşık 70 dakikadır reklamsız yayınlamaya devam ediyorlar.
sikindirik dizi. anam izliyor bunu ezel başlayana kadar da katlanıyorum şu an. ya da maruz kalıyorum mu demeliyim radyasyondan bile fena. izlemeyin.
senaryosunda, karadağlar dizisi gibi karamazov kardeşler'den esinlenilmiş olan, başarısız, sıkıcı, boğucu, bayık dizi.
senaryo kıtlığı mı var nedir? aynı anda aynı kitabın dizisi çekiliyor ülkede, allah akıl fikir versin.

kadroda aşk-ı memnu'dan ilker kızmaz, yaprak dökümü'nden caner kurtaran ve iki önemli isim olan tardu flordun ve rutkay aziz var. buraya kadar "başarılı dizilerden değişik oyuncuları birleştirip yeni dizi çekme" formülü uygulanmış.
takviye olarak, son zamanlarda moda olan dizide almancı oyuncu oynatmak furyasına aslı bayram ile katılınmış. ki bence çok yanlış bir seçim; vamp, ateşli, seksi ve dayanılmaz güzellikte olarak lanse edilmeye çalışılan bu kızımız, ne kadar da makyaj yapılsa, seksi kıyafetlerle sunulsa, şuh bakışlar attırılsa da ortalama güzellikten asla çıkamayacaktır ne yazık ki. bana sorarsanız çirkin bile derim bu hanım için.

bütün "başarılı dizi kuralları" yerine getirilmiş görünse de, bu diziden ne yazık ki bir cacık olmaz.
misal, karadağlar gerek mekan, gerek kıyafetler, tarz, dönem, her şeyiyle çok farklıydı. ama bu dizi bildiğin son model arabalardan, lüks evlerden, zenginlerden geçilmiyor. bir seyirci olarak artık kusma isteği uyandırıyor bütün bunlar bünyemde. zengin insanların hayatları temalı diziler yapılmasın bence artık. bi aşk-ı memnu vardı, güzeldi, ama yeter artık sıkıldık.
dizinin tek esprisi bursa'da çekiliyor olması. bu da istanbul dışında dizi çekme furyasının bir parçası zaten.
an itibariyle finali yayınlanan dizi.
(bkz: #10767141)

yo yo alkışa gerek yok. kim olsa aynı şeyi söylerdi. *
dinin önerdiği ideal yol, tariktir. bahsedildiği gibi bir köprü değildir.
kuzen ismidir . Adı ali sırattır . Tam bir fırlamadır .
dinin bu dünya hayatında yaşanması için allah'ın (ortaya koyduğu)çizdiği (en doğru-dosdoğru)yol.

yani öyle sanıldığı gibi altında cehennemler ateşler olan, incecik halatlı işte zemini ahşaptan oluşan asma köprü falan değildir. ortada köprü falan yok yani. o bir mecazdır. ve geçip geçilemeyeceği önceden bilinen bir şeydir. nasıl oluyor peki bu. insan sırat'ı geçip geçemeyeceğini nasıl bilebilir. tabi ki allah'ın huzuruna varmadan önce dünyada yapıp ettikleriyle.