bugün

Sözlük yazarlarının hayata nereden baktığını anlatabileceği görüşlerdir.

Çok şükür müslümanım. Etnik kökenim Türkmen alevisi. Bana göre en radikal fikirler bile savunulabilir. Bunun için sınırsız fikir hürriyetinin olduğu bir dünya hayal ediyorum. Fikirleri yüzünden kimse hapis yatmamalı.

islâm'ı cübbelililerin ve sarıklarının bozduğunu düşünüyorum. Onlardan mümkün olduğunca uzak duruyorum. Önce Kur'an sonra hadis, önce farz sonra sünnet.

Hayata soldan bakan bir insanım. Atatürk'ü severim ama putlaştırmam. atatürk'ü sevmeyen biriyle küfür kullanmadan ve arkasından konuşmadan sohbet edebilirim.

Atatürk, Che Guevara, Fidel Castro,
mahir Çayan, deniz gezmiş ve arkadaşları benim için önemli insanlardır.

Türk olmak güzel bir şey. Bundan memnunum ama Türk olmayan birinin zorla türk'üm deme mecburiyeti yoktur. Herkesin milliyeti kendi şerefidir. Bunlar bizim zenginliğimiZdir.

ırkçılıktan ve Akp zihniyetinden nefret ederim. Müslümanları bağnaz olarak gören zihniyet de bana göre cahildir. Ömer hayyam Doğu'nun çıkardığı en büyük entelektüellerden biriydi ve müslümandı. isteyen bu konu hakkında yazılmış en kapsamlı kitaplardan biri olan amin Maalouf'un Semerkant kitabını okuyabilir. Hayyam'ın şarap içip Kur'an okuduğu ve Allah'a dua ettiği defalarca geçiyor. O iki yüzlü dincilere karşıydı.

Batıcı veya doğucu değilim. Türk'üm. Hayatımın %90'ı istanbul'un Avrupa yakasında geçti ve istanbul doğumluyum ama aslen gakgoşlar diyarı elazığlıyım.
benim hiç kimseye ve hiçbir şeye inancım kalmadı

tşkler
elhamdülillah müslümanım. dünya görüşüm muhafazakar, milliyetçi, insancıl.
Siyasal islam: d
Allah a, peygamberlerine, kitaplarına iman ediyorum... imanın diğer tüm şartlarına da uyuyorum aynı şekilde ancak can sıkıcı olan şu, ben bazı müslümanlarla asla aynı şekilde düşünemiyorum, bakış açım onlara hiç benzemiyor.

Rabbe kalpten bağlıyım onunla hiç sorunum yok.
Türküm, sonra da Müslümanım elhamdülillah! Dünya görüşüm ise Tanyeli ve Asena gibi geçimini kazanmak için kıvırtan dansöz ablaların, bazı yavşaklar yanında amatör kaldığını bildiğim için her şeye ve her denilene balıklama inanmamaktır. O ablalar, diğer gavatlardan daha muteberdir benim için.
aslında biz yokuz.
hiçbir inancım yok. kendi doğru bildiğime inanırım. genel olarak değer gören, inanılan toplumsal normların da bir çoğunun zırvalıklarla dolu olduğunu düşünüyorum.

Dünya görüşümü de sadece 'sosyalist' ya da 'kapitalist' gibi bir kelimeye sığdıracak kadar boş bir herif değilim. yazsan kitap olmaz da, bir kelime de olmaz. pardon yani.
Deist.

Dünya görüşüm;

Bu gününe şükret yarının daha beter olacak.
görsel
Müslümanım, Osmanlıcıyım, antikemalistim, ümmetçiyim.
Müslümanın Dünya görüşümde düz dünya olduğunu düşünüyorum.
ilber Ortaylı çok haklı:

"Ben ne 3 kıtada toprak kaybeden Abdülhamit'in, ne halk açken saraylar yaptıran Abdülaziz'in, ne de ingiliz kuklası Vahdettin'in torunuyum.

Ben Osmanlı'nın borçlarını ödemiş, savaşlarda can vermiş, "Cumhuriyet" ile insan yerine konulmuş yoksul "Anadolu" köylüsünün torunuyum."
Rte sevdalisı adlı üye niye kendi kendine küfretmiş?
Allah'a sana inancım kalmadı diye trip atmaya gerek yok napıyorsunuz arkadaghxfs. Benim inancım karma, her yol var, sentez, füzyon, evet.
deistim ahlakın kisinin kendinde başlayıp bittiğine inanıyorum. iyilik kavramı gibi.
anketçiliğin dünyayı kurtaracaana inanıyorum. Dinim anketizm.
Saraca da deist.. ahh neredesin ahu gözlğmççmbgdx.
insan der dünya tenha vü garib est.
Özgürlük, fırsatları iyi değerlendirmek, bir şey yapıyorsam boşuna yapmamak, doğal olmak.