bugün

Ahir zaman alametidir. Günümüzde bu olaya şahit olmak hiç de zor değildir.

(edit: başlığın başına kalması)
hayvanlaştığımızın göstergesi kıyametin alametidir. insanların yatak odaları ev dışına taşmıştır artık.
hiç düşündün mü niçindir yaşamak?
bir görev yapmak içindir yaşamak.
er kişiysen eğer verilen görevi başar
zevke eğlenceye hayvanlar da koşar.

nihal atsız hoca ya selam olsun.
sonu dayakla biter.
sokağa tükürmenin delikanlılık sayıldığı bir coğrafyada elbette ki hayvanlık sayılıp köpeklerin koklaşmasına benzetilecektir.
herhangi bir sürpriz söz konusu değil.
bu kafayla devam edin.
kim sokakta ne yapmış ne etmiş beni bağlamaz. kendi içime dönünce...

bazen şöyle düşünürüm...
bir kız kardeşim olsaydı ve ben onu sokakta öyle görseydim ne hissederdim ?
bazen de dudaklarına asıldığım kızın babası yada abisi her neyse işte o görse ne hissederdi?

bunun adı yobazlık yada geri kafalılık değil. sadece herşeyin yeri ve zamanı vardır. bana yobaz diyceksen eğer, emin ol ki yaşını misliyle çarptığında bile sevişmelerime yaklaşamazsın bile.
ama bunları, abazaların bizi seyrederken iç geçirip, yanımdaki hatuna vay amkmun kaşarı dedirtmeden yaşadım ben.

edit: sevgili moderasyon tarafından çaylak moda terfi ettirildiğim için özelden gelen msjlara cevap veremiyorum.

yatak odası yada dört duvar arası diyim, buralar her insanın mahrem alanıdır ne bok yersen ye yeridir. bazı şeylerin yeri sokaklar değildir. bu kadar basit bir şeyi anlayamayıp söylediklerimde çelişkiye düşen yazar arkadaşlarım ne demek istediğimi daha iyi anlarlar umarım. sokakta öpüşmekle modern olunmuyor önce karşındaki senin hayat tarzına nasıl saygı duyuyorsa sende ona duymalısın ki karşındakinin gözünde basit bi ergen izlenimi bırakmayasın.
bu tip özgürlük bir çok aileyi rahatsız etmesiyle onların yanındaki çocuğuyla rahatça dolaşmasını engellerken , gençlerinde özgürlüğünü kısıtlamakta..Tabi bu özgürlükteki çelişkiyi ortaya koyarken araya kültürel açıdan bizi kısıtlayan durumlar ortaya çıkıyor ,fakat bu durumda da her kesimin alışkın olduğu değerler var..işte dengesizlik burda çıkıyor . Sonuçta da kimsenin kabullenemeyeceği dayak , kınma gibi daha da rezil bi durum ortaya çıkıyor ÖZGÜR TÜRKiYEMDE.
bi siktirin gidin afedersiniz. nedir lan bu? tamam yapılacak yer var yapılmayacak yer ama sanane amk sana giren çıkan ne? ben yaparım arkadaş canımın istediği yerde eğer ortamda bana göre müsaitse. hatun bulamamaktan müzdarip abazan sürüsü öpüşmeyi bırak el ele tutuşunca da olay çıkartmaya çalışıyo zaten. erkekseniz teker teker gelin lan!!
anlaşılan sokakta öpüşmeyi sokakta seks yapmakla karıştıran var. ya da ben sokakta öpüşen genç gördüm mü hiç gocunmuyorum. kırlarda, deniz kenarlarında el ele tutuşan öpüşüp koklaşan insanlara garezi olmamalı kimsenin. o insanlar için ne kadar romantik olan bu anları hayvani dürtü olarak değerlendirmek sığlıktır afedersin. böyle masumane şeyler kapalı kapılar ardına itildiğine kadın erkek ilişkileri sağlıksızlaşır asıl.
(bkz: bir troll doğuyor)
(bkz: daha bugün yaptım)
(bkz: şimdi sen öyle dedin ya çok içerlendim)

sokakta öpüşme özgürlüğüdür ve şimdi burdan ağzınızı burnunu kırarım diyen yazara sesleniyorum keşke bugün orda olsaydın da 3 gün iş göremez raporu aldırsaydım sana o sevgilimin elini tutan elimle. * * *
(bkz: utanıyom ben yea)
sanırım mesele hayrettin karaman hocanın dediği gibi tahammül mü hoşgörü müye dayanıyor. galiba yapabilecek hiçbir şey yok. sadece tahammül edeceğiz.
türkiye'de olmayandır.
yapıldığı taktir de ya amcaların ''cık cık'' seslerine ya da yaşlı ninelerce bastonla dürtülmeye sebebiyet verecek eylem.
(bkz: mahalle baskısı)
kardeşim madem öpüşeceksin niye sokakta öpüşüyon git evinde istediğini istediğin şekilde rahat rahat yap. sonra biri çıkıp tepki gösterdiğinde artistleniyorsunuz. toplum ahlâkı sizin gibiler yüzünden bozuluyor. gençler, çocuklar sizi örnek alıp kendilerini adam zannediyorlar.
sokakta öpüşmek asla kişisel bir özgürlük değildir. buna göz yummanın bi adım ötesi sokakta sevişmeye götürür. yaşadığınız milletin değerlerini hiçe sayarsanız millette sizi hiçe sayar. sokak ortasında edpsizleşmenin manası yok. kimse evine karşımıyor. keşke imakan olsada devlet eliyle zina komple yasaklansa. dediğim gibi kişisel özgürlüğün sınırı var. sen özgürlük kisvrsi altında başkasının beynine ve ahlakına tecavüz ediyorsan, özgürlüğün sınırlarını çokta aşmıssındır ve biri sana mutlaka dur der. burası türkiye.
böyle bir özgürlük olduğunda türkiye'de insanlar zıran zıran gezip asansör aramazlar diye düşünüyorum. asansör fantazisi bile kalmaz.
sokakta zikir çekip karton üzerinde namaz kılanlar kadar iğrenç değildir bu özgürlük.
hayvanlığın adı ne zamandan beri özgürlük oldu. bildiğin hayvanlıktır. hayvanın ahlakı,toplum içi etik kavramı,değerleri ve davranış edebi olmadığı için bunu sokakta yapar. ha ben illada yapacam diyorsan buyur yap kriterler belli.

edit: öpüşmek,sevişmek bunları kastediyorum. el ele yürüyün ona izin verdim.
devamında sıçarken öpüşme özgürlüğü, koşarken gıdıklama özgürlüğü, otururken parmaklama özgürlüğü v.s gelecektir. gelsin yakışır teşhirci kardeşlere. memlekette konut ve konaklama sorunu hala bitmemiş toki ye duyurulur.
önce burada anormal davrananlara ki* hayvanlık denmesinden büyük rahatsızlık duydum. evet psikolojik anlamda bir söz belki ama yine de yazık, öyle kullanılması hiç de hoş değil, başka laf söylensin.

bu sevgililerin de sokakta yaptıkları tamamen de toplumun algısına göre değişmekte. türkiyede öpüşmek anormal gelir kimisine, avrupada normal belki..ortadoğuda el ele tutuşmak bile haramdır, kimbilir.

genellemek yanlıştır. ama ne yapılırsa yapılsın hayvanlık demek daha da yanlışlık.
özgürlüğün sınırı vardır ama alt tarafı bir öpmekten bahsediyorsak problem de yoktur *. sonuçta kimse burada öpüşmek de kastı sokakta yatmak değildir, umarım.

zaten böyle toplumun değer yargılarının geniş veya konusuna göre yetersiz olan yerlerde tartışmak da saçmadır.

yukarıya biri evet lan özgürlük istediğimizi de yaparız yazarken, diğeri de hayvanlık diye tabirler kullanır.
diyorum ya, toplumun normları, tamamen.
yahu alt tarafı birbirini seven iki insanın birbirini öpmesidir ya mesele.
ne devlet meselesi, namus bekçiliğine çevirdiniz ya.
özgürlük adına istenen saçma isteklerden biridir.
hiç kimse bu rezilliği alt tarafı öpücük diyerek kestirip atamaz. bizler -yani bu memleketin esas sahipleri- bu reziliklere dur demediğimiz sürece, yarın öbür gün sokakta hayvanlar gibi çiftleşen insan kılıklı kubur farelerini göreceğiz demektir. zaten toplum - istanbul izmir gibi kozmopolit kentleri saymazsak- bu tarz irrite olaylara en sert tepkisini vermektedir. lakin bunda hata yüce milletin değil, içinde yaşadığı toplumun değerlerini umurusamayan necislerindir. hata yaparsanız cezasını katlanmakla mükellefsiniz.
o kız sırf sevgilisini öpebilmek için kapalı bi mekana girdiğinde de farklı sıfatlara maruz kalmaktadır.
reşit olanlar için hoşnut kalıncak durumdur, fakat düşünmek lazım çocuklarda sokaktadır..