bugün

30 eylül ve 1 ekim de istanbul ve ankara'da konser verecek olan isveçli death metal grubu. in flames, dark tranquillity , at the gates , amon amarth gibi gruplarla birlikte isveç death metalinin öncü gruplarındandır.
tabiri caiz mi bilmem ama derler ya hani yandan yemiş diye,bunlarda in flames in yandan yemişi işte.fena değiller..
in flames den çok önceleri in flames in şu an yaptığı müziği yapan ama * doğru pazarlama stratejilerini uygulayamadığı için arka planda kalmış sağlam isveç death grubu.
hiç bir zaman in flames ile boy ölçüşemeyecek orta halli metal grubu.
in flames'le kar$ıla$tırılmaması gereken farklı tarzların insanları. son zamanlarda in flames soilwork'e daha çok yakla$tı hatta ama bunu da çok ba$arısız bir biçimde yaptı. sağlam riffler, ve ardından gelen clean vokalli nakaratlı harika melodik metal müziğin scar symmetry'le beraber en iyi temsilcileridir.
kaliteli death metal yapmalarına ragmen in flames'in gölgesinde kalmıs bir grup...
yeni albümleri, bu sene karlar düşmeden hemen önce çıkacak grup. kayıtları bitirdiklerini söylüyorlar.

http://www.soilwork.org/
metalcore gruplarından tek farkı isveçli olmasıdır; abd çıkışlı olsaydı şimdiye kadar çoktan metalcore damgasını yerdiler...

ayrıca dimension zero ve darkest hour gibi gruplardan çok daha kötü müzik yapmasına rağmen neden bilinmez çok piyasa olmuştur, tarafımdan araştırılmaktadır, yine de kötü dediğim anlaşılmasın, aslında iyi gruptur ancak fazla abartılıyor, sanırım sebebi çok akılda kalıcı riffleri.
(bkz: distance) dinlenilesi parçalarındandır.
figure number five ve stabbing the drama isimli albümleri ile türünün en iyi örneklerinden ikisini vermişlerdir.
sözlükte neden in flames'le karşılaştırıldığını anlayamadığım metalcore etkileşimli melodic death metal grubu. yıllar boyu çizgilerini bozmamıştırlar ve in flames'in şimdi yapmaya çalıştığı müziğin yaratıcısıdırlar.
eski çizgilerinden oldukça uzakta olan grup. ilk kurulduklarından Natural Born Chaos albümüne kadar, müzikleri bariz bir at the gates etkisi taşırken, sonraları kendi tarzını yaratmıştır. keşke öyle kalsalardı diyorum bazen. yeni şarkılarının çoğu aynı formülle bestelenmiş, bu da müziklerini sıkıcı ve monoton kılıyor.

in flames'in şu anda yaptığı müziğin kanımca soilwork ile alakası yoktur. a sense of purpose'a baktığımızda in flames'in de yabancı olduğu ve soilwork etkisi göremediğim bir çalışma var ortada. soundtrack to your escape zaten oldukça deneyseldi. reroute to remain çıktığında, soilwork yeni yeni değişiyordu. come clarity albümünde ise; "bence" soilwork'ün yapmak istediği, fakat bir türlü beceremediğini, in flames mükemmel bir şekilde icra etmişti.

demem o ki; soilwork, figure number five albümüyle beraber yaptığı formülize ve icrası kolay müzikle şahsıma oldukça sıkıcı gelmeye başladı. piyasa nedir sorusunun mutlak cevabıdır kendileri; çünkü bariz bir şekilde amerika piyasasına oynuyorlar. kendilerine bu yolda başarılar dilerim.
zamanında** stabbing the drama gibi muhteşem bir albüm yapmış isveçli grup.
Melodik kürrek metalin en iyi grubu bence. enter pavlov dog şarkısı efsanedir