bugün

en iyi yol, bildiğin yoldur diyerek sinovac tercih edilmiştir.
Turkovac dır. Yerli ve milli.
sağlık bakanlığımız 2 doz sinovac aşısı olanlara 2 doz biontech hakkı vererek sinovac'ın bir işe yaramadığını kabul etmiştir. üzerine konuşmaya gerek yok.
ikisi de aynıdır bana göre birilerinin şu aşı şu kadar iyi propagandası biraz bana saçma geliyor olun geçin aşınızı bu yeter gibi geliyor.
Arastirma yapmak istiyorsan sozluk yazarlarini referans alman objektif sonuca ulastirmaz seni. bu asilari halka sunan sayin bakanimiz bile kendisiyle celisiyor. 50 kere sinovac da yaptirsan sistem sana biontech sarti kosacak. Ben saglikci oldugum icin sinovacliyim 3 dozdur. Gecen hafta fda’dan tam onay alan ilk asi biontech oldu. Sinovaci cin’den sonra yaptiran tek ulke biziz. Bekleyeceksen de asi secenekleri artacak, daha kararsiz kalirsin.
biontechin yan etkilerinden çekindiğimiz için biz ailecek sinovac olduk. 3. doz hakkı verilirse de (ne olursa olsun fark etmez) vurulmayı düşünüyorum.
mutant virüslerden hngisinin daha iyi koruduğu hususunda hekimler arasında ayrılık mevcuttur.
şarküteriden peynir sucuk alırken veya et alırken ya da manavdan karpuz alırken denenmiş güvenilir olduğu test edilmiş ürün-satıcı tercih etmek en akıllıca.

aşılar özelinde olaya yaklaşmak gerekirse...
aslında aşılar tedavi amaçlı düşünülmez.
aşılama işlemini hastalıkları önleyici sağlık hizmeti desek yanlış olmaz. burada antikor konusuna değinmiyorum ki; asıl etken burada t hücresi olup bu konuya değinmek lazım da; entry uzar, kimse okumaz.

klasik aşı yöntemi üretimi olan çin (inaktif aşılar) sağlıklı bireyler en akıllıca seçim.
mrna aşılar için ise "şu an bilim insanları zar atıyor" desek yanlış olmaz.
özellikle mrna aşı çalışmalarına katkı veren destekleyen biologics danışmanlık firması'nın başkanı ve fda aşı araştırmaları ve denetimi birimi'nin eski başkanı norman baylor "büyük soru şudur: enflamasyona neden olmadan vücut içerisine nasıl gireceksiniz?
savunma sisteminin kandırmaya çalışmak her zaman bir endişe kaynağıdır - ki aşıların yaptığı da budur. bu sırada istemediğiniz yan etkiler oluşabilir. savunma sistemi inanılmaz karmaşıktır ve kişiden kişiye değişebilir" söylemini de hatırlamak gerek.

mrna aşıların artık enflamasyon etkisi şehir efsanesi, gereksiz korku, boş kuruntu olmadığı resmi olarak aşıların üzerine uyarıcı olarak yazılıyor, aşı olanlara da bildiriliyor.
burada kalp ve damar hastalıkları riski taşıyan-hastası olan, savunma sistemleri zayıf olup devamlı enfeksiyon riski taşıyan insanlara gerekli uyarılar bizde yapılmasa da yapılan ülkeler bilim insanları var.
bakınız vermeye gerek yok.

asıl büyük tehlike ileride bu mrna aşılar yüzünden olası bir disfonksiyon riskleri ki gelişme çağında ve çocuklarda bu çok büyük bir bilinmezlilik.
bunun için mrna aşılar çocuklara yapılmıyor.

mrna aşısı vücudumuzda otoimmün diyebileceğimiz tepkiye de neden oluyor. otoimmün durum; bağışıklılık sistemi yanlışlıkla vücudun normal dokularına saldırması.
mrna aşısı olduğunuzda aşıyı alan kas hücrelerinin bir kısmını savunma sisteminiz öldürür. aşı olduğunuz noktada ki enflamasyon bu yüzdendir. sanki kola bir darbe kas ezilmesi çürümesi gibi bir durum yaşanır.
aslında olan mrna aşısı ile aktarılan rna, hücre içinde s proteininin prefusion halini sentezler ve hücre yüzeyine yerleşir. hücre yüzeyinde geçici kalsa da bu kas hücreleri geçici olarak apc (antijen sunan hücre) görevi görür ve s kılıf proteinine karşı bağışıklık oluşturur. aktive olan bağışıklık hücreleri s proteinini gördüğü hücre ve virüslere saldırır.
savunma sistemi normal dokulara mrna aşı tetiklemesi ile saldırır.

kısacası onlarca yıl sürecek bir aşamayı değil de daha hızlı ve sentetik şekilde üretilebilecek bir aşıya ilaç kartellerinin ilk tercihi olması anlaşılabilir.
daha hızlı, daha az maliyet daha çok üretim daha çok kar payını kim ret edebilir?

ama şahsen ben klasikçiyim.
en iyi ve en kısa yol bildiğim yoldur.
sinovac mı, türkovac mı kılovac mı tüyovac mı adı ne olursa olsun, denenmişi denemek lazım.
adını bilmediğim sucuğa para vermem, apikoğlu'ndan şaşmam abi.

unutmadan; bazı geri zekalılar veya anlama özürlü olup idrak yolları enfeksiyonu yaşayanlar konuyu aşı karşıtlığı olarak algılamasın.
(bkz: sari taksi mi uber mi)
veriler biontech'in sinovac'a bariz üstünlüğünü gösterdiğini bildiğimize göre cevabı belli sorudur. yan etkidir, şudur budur kafanızı bulandırmayın boş yere. en gelişmiş ve vatandaşı en bir "değerli" olan ülkelerin milyonlarca insanına yapıldı ve yapılmaya devam ediyor biontech. yaptırın, kurtulun, kurtulalım.
Hayır vaka verilerine inanmayanlar konu biontech olunca neden hipnozlu gibi davranıyor onu anlayamadım.

Başta sinovac gelen ilk aylarda sağlık bakanımız elde sinovac varken mRNA aşılar riskli olabilir demedi mi?

Henüz yeterli veri olmadığı için biontech olmadan sorumluluğu üzerinize almıyor musunuz?

Biontech olan israil yeniden kapanmaya gitmedi mi?
Yine ingiltere ve Avustralya da aşı sonrası tedbir ışığı yakmadı mı?

Çoğunluğu sinovac olan Çin ve şili'den en ufak vaka, kapanma haberi geliyor mu?
akla takılan soruların ana nedenleri için (bkz: aşı karşıtlığı) ve (bkz: siyaset)
ikisi de değil.
Hiçbiri.

Bundan sonra aşı mı? Asla.
turkovac tabi ki . yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.
Hangi aşı olursa olsun, %1 koruma faktörü dahi olsa da mutlaka ama mutlaka aşı olunuz.

Kronikleşmiş rahatsızlık çeken, son 1.5 - 2 yıl içinde bir kere ağır bir ameliyat olmuş, 3 kere enfeksiyon yüzünden yüksek ateş bilinç kaybı yaşayıp (fazla antibiyotik almıyorum-kullanmıyorum ki antibiyotik direnci kazanmamak için) acil olarak hastane yoğun bakım mecraları yaşayan biri olarak 1. 2. 3. Doz aşılarımda çin aşısını tercih ettim.
Eğer çin (inaktif) aşı olmasaydı mecburen mRNA aşı tercih edilecektir.

Aşıların koruma seviyesini kesin olarak ortaya koyacak bağımsız kurum-kuruluşlar tarafından yapılmış bir araştırma, şu an yok.

Ülke bazında veya çevre, iklim, beslenme, genetik, ırk vb etkenlere göre değişen insanların savunma sistemi düşünülerek; dünya sağlık örgütü veya ülke sağlık kuruluşları-yapıları, ülke sağlık meslek kuruluşları, akademik çevreler tarafından yapılmış, kullanılan-insanlara yapılan aşıların (hangi aşı olursa olsun) koruma faktörü şudur diyeceğimiz resmi bir araştırma sonucu da elimizde yok.
Unutmadan; hangi aşı olursa olsun aşıların yan etkisi için de bu durum geçerli (Amerika hariç diyebiliriz ki; orada da lokal olarak pfizer/biontech, moderna aşılarında görülen miyokardit vakalar için ) bazı açıklamalar yaşanan alerjik, enfeksiyon gibi durumlar bile önleyici tedbirler olup uyarı kapsamında ele alınmalı.

mRNA aşı çalışmaları kaba taslak 30 yıldır yapılıyordu zaten.
AIDS ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmak amaç edilse de mRNA aşı çalışmaları Corona sayesinde 15-20 yıllık bir gelişme sıçrama yapmıştır.

Daha önce de açmış olduğum Corona salgını nimet mi illet mi başlığında kısmen değindiğim gerekçeler ışığında önleyici sağlık hizmetleri açısından Corona virüs bir nimet olduğunu (aklımızı kullanırsak) göreceğiz.
Mercedes mi cherry mi sorusuna hangi cevabı vereceksen o.
yeni nesil barda yürüme cümlesi.

merhaba
merhaba
sinovak mı biontek mi eheheh
biontek
aa ben de. dans edelim mi?
Şahin vs Mercedes ikiside gideceğin yere ulaştırır.
Birinci doz: sinovac.
ikinci doZ: sinovac.
Üçüncü doZ: sinovac.

Üçüncü dozu bir ay önce yaptırdım.

Üçünde de bir sıkıntı, yan etki yaşamadım.
ikisinden de 2 şer adet vuruldum
Artık vurdurma tercihinin değiştiği konu. Bu iki aşı türü konusunda yani. Yan etkiler mevzusu dillendikçe sinovac ön plana geçti yine.
hiç aşı olmadım o yüzden fikrimin olmadığı hadise.
(bkz: kalp kriziniz acılı mı olsun acısız mı)
biz iyi ki biontech değil de sinovac olmuşuz. ablam o zaman da yan etkisini enişteme anlatıyordu.
Akp mi chp mi der gibi,ikiside aynı şeyin laciverti.