bugün

izmir'in bir ilçesi
bir erkek ismi..
(bkz: selçuk şahin)
http://www.selcuk.gov.tr/
izmir'in güneyinde, izmir-Aydın karayolu üzerinde yer alır. Kuzeyde Torbalı, Doğuda Tire, güneyde Germencik ve batıda Kuşadası ile çevrilidir. il merkezine uzaklığı 74 km'dir.

ilçenin yüzölçümü 295 km2'dir. 1 beldesi (Belevi) ve 8 köyü bulunmaktadır.

2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı'na göre toplam nüfusu 33.594'tür. Bu nüfusun 25.414'ü merkezde, 8.180'i belde ve köylerde yaşamaktadır.

Selçuk'ta; 14 ilköğretim Okulu, 3 Orta Öğretim Kurumu bulunmakta; 5626 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda 301 öğretmen görev yapmaktadır.

ilçede, sağlık hizmetleri 1 Devlet Hastanesi, 4 Sağlık Ocağı, 3 Sağlık Evi tarafından verilmektedir. *
Konyada bir üniversite adı,çift başlı kartal ikonlu Türkiye'nin en fazla öğrenci kapasiteli üniversitesi.Yani bildiğim kadarıyla
durum su ki sizi sevmeyen insanlar size "selçük" diye seslenirler. Bundan başka handikapı yoktur. Ortamlarda birden çok selçuk yok gibi görünür, bundan dolayı bu adın piyasada fazla olmadığını düşürünürsünüz.Ancak nüfus müdürlüğü tarafından son yıllarda en fazla konulan isimlerdendir. Farça -ii şiir okuyan- anlamına gelmektedir. Tdk'ya göre bu isim kızlara da konulabiliyormuş(inanmayanlar için http://www.tdk.gov.tr)
eski adı ayasulug olan ilçemizdir.
Konya'da bir ilçe. Ayrıca güzel bir erkek ismi.
yalçın kayalıklardan akan su demekmiş...
(bkz: oturan boğa)
(bkz: ayın altında sevişen iki köpek)
(bkz: kızılderili isimleri)
Her ne kadar erkek ismi olsada bayanlarada bu ismin verildiği görülmüştür. Güzel konuşan anlamına geliyor. Diğer bir anlamı ise akıcı olan hızlı bir şekilde akan küçük sel anlamları da var.
SELÇUK Türkiye'de en çok kullanılan 57. isim (... 55. kadir, 56. özge, 57. selçuk, 58. ramazan, 59. cengiz, ...). Ülkemizde yaklaşık her 364 kişiden birinin adı SELÇUK ve ismin yaygınlık oranı binde 2.75.

SELÇUK adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 13-02-2009 20:12 itibariyle yaklaşık 197,790 kişinin isminin SELÇUK olduğu ve SELÇUK isimli kişi sayısının her yıl ortalama 3269 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

SELÇUK isminin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranını hesaplarken bu isme elimizdeki Amerikan veritabanındaki 702,203 kişi arasında hiç rastlayamadık. Bu nedenle ismin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranın bir milyonda 1.4'ten dahi az olduğunu ve Amerikada toplam 400'den az sayıda SELÇUK yaşadığını tahmin ediyoruz.

SELÇUK Türkiye'nin en yaygın 57. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 57. ad ise Philip ismi. SELÇUK adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 55. Eugene 56. Wayne 57. Philip 58. Kevin 59. Maria isimleri de sayılabilir.

http://www.ismiDidikle.com dan alınmıştır.
güzel konuşma yeteneği olan, uz dilli.güzel bi isimdir severiz..
sel-çük diye dalga geçildiğine şahit olmuşluğum vardır.
selçuk aşk demek,emek demek,özlem demek.selçuk yazılmamış şiir,geçilememiş kanyon,nefes almak demek.selçuk hayat demek,sabah güneşin doğacağını bilmek demek,güven demek.
türkiyenin en ama en güzel ilçesi. izmir'e varmadan az beride.
(bkz: selçuk erdem)
izmir in aydın sınırındaki küçük fakat şirin ilçesidir. antik çağın metropol kentlerinden olan efes bu ilçe sınırlarına dahildir. aynı zamanda hristiyanlık aleminin haç merkezi olan meryemananın son yaşadığı olan evi ilçedeki bülbül dağı tepesindedir. denize cok yakın olan bu ilçe eski yunan köyü olan şirince köyünde imal edilen şaraplarıylada ünlüdür. ayrıca antik dünyanın yedi harikasından olan artemis tapınağı bu ilçededir. her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği ilçe gezilip görülmesi gereken bir trizm cennetidir.
hoş bir ilçedir fakat 4.yıldan sonra yaşama sevincini söndürmeye yeterli olan sakin ilçe.
ecza deposu.
izmir'in uyanık taksicileri ile ünlü küçük şirin ilçesidir.

Selçuk'ta ki taksiciler taksimetre açmak yerine şehiriçi, şehirlerarası tarife şeklinde kafalarına göre ücret almaktadır.

Selçuk içerisinde 50 metrelik mesafede (yağmur, fırtına, aciliyet gibi durumlarda binmek zorunda kalanlardan da) şehiriçinde bir uçtan diğerine (3-5 km) gidenlerden de 7,5 TL (eğer 2012 zammı gelmediyse) almaktadırlar.

Taksimetre açılmasını istediğinizde "tarife böyle fiyatlar standart" demektedirler. Yazları Efes, Şirince, Meryem Ana gibi tarihi yerleri gezmek isteyen yabancı turistlere uyguladıkları fiyatların da dudak uçuklattığı vurgulanmaktadır.

Taksimetreyi neden takmışlardır merak konusudur 50 km'lik mesafeye taksimetre açmak yerine 100 TL fiyat biçmektedirler.

Acilen dur diyecek birilerinin Selçuk halkının ve Selçuk'a gelen ziyaretçilerin (yerli ve yabancı turistlerin) bu mağduriyetini gidermesi beklenmektedir.
akşamları arkadaşlarla dışarıya çıkamadığımız çıksakta yapacak bir şey bulmadığımız mecburen kola-cips takıldığımız ilçemizdir. ama onun dışında çok güzel bir yerdir.
bu akşam ismini duymak istemediğim ilçe. *
üniversite okumak için düzceye geldikten sonra ilk haftadan mumla aradığım yuvam.izmir'in şirin bir ilçesi çok özledim be *
elinde altın yumurtlayan tavukları (efes, meryemana, şirince) ile adını dünyaya duyurabilecekken sadece izmir'in ilçesi olarak kalmayı başarmış! güzel yer.