Durumdan oldukça memnun görünüyorlar, hükümeti ve bahçeli'yi övüyorlar.

Niye seviniyorlar peki ülkenin iyiliğini mi istiyor yani bunlar size göre?
Beleşe belediye aldığı için. Keriz belediyesi bunlar.
Arka plan işleri.
Yada chp niye üzülüyor.
Demi bilmem ama halk TV Diyarbakır muhabirinin anlattığına göre Diyarbakır'a dev ekran kurulmuş, devasa kalabalık toplanmış. Açıklama öncesi halaylar, sloganlar, zılgıtlar, muhteşem bir coşku.
Açıklama sonrası hepsi başları önde, sessizce dağılmışlar.

Başka söz yok.
Peki PKK ne karşılığında dağılacak?

Elbette terör bitsin isteriz.
Lakin bunun yolu terörle mücadele değil, müzakere midir?
Nasıl yedirdik amk koltuk düşkünü pezevenklere diye seviniyor.
--spoiler--
müzakere midir?
--spoiler--

Ne müzakeresi hocam, adam ben federasyon ve özerklik davamdan vazgeçtim bittim pes ettim, adamlarına da siz de silah bırakın dağılın bitti artık diyor. Böyle müzakere mi olur? Swh.
Cihat Yaycı çok çok önceden söyledi. Türkiye bugün rahatça sınır ötesi operasyon yapabiliyorsa bunun nedeni dünya tarafından pkk'nın terör örgütü kabul edilmesi sebebiyle. Şimdi pkk bitti denilecek ve pyd olarak karşımıza çıkacak. Türkiye'nin pyd'ye rahat oprasyon yapması uluslararası hukuk bağlamında sıkıntılı. Yani kısaca pkk ismen kabuk değiştiriyor ve biz de elimiz kolumuz bağlı onların Irak ve Suriye'de eylemlerini izleyeceğiz. Üstelik pyd terör örgütü de kabul edilmediği için sınır ötesi operasyonu unutacağız. Dem sevinmesin de kim sevinsin?
Bütün bu yaşananların kilit cümlesi, "demokrasileşme". her türlü melanet bu cümleyle soslanip, kamufle edilecek. Yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Tümüyle meşruiyet kazandığı için. Böcek muamelesi yerine zavallı kandirilmislar muamelesi görecek. Dilediği gibi propaganda yapacak. Yaptığı her şey yanına kalacak. Vatanı savunan askerler suçlu çıkarılacak. Aynı çözüm süreci garabetinde olduğu gibi.
Pkk zaten yoktu ki. Tamamen temizlendi. Sadece sinir dışında ypg var. Dem ona değil Öcalan'ın artık çıkacak olmasından ve ciddiye alınmasına seviniyor.
Bir ülke düşünün bu. CEHAPE teröristlerle işbirliği yapıyor diyerek oy vermiyor. Yine aynı ülkede biri bu işbirliğinden dolayı seçim kazanacak. işte böyle bir ülke.
Artik kurt ve turk cocuklari olmeyecek diye seviniyorlar.
Bunlar buyuk ihtimalle önümüzdeki seçimde RTE yi destekler ya da Demirtaş çıkıp cb adayı olacağı icin daha yayılma imkanı ve oy imkani ile karşılaşacaklar.
Demirtaş cb adayı olursa imamoğlu nun oylar bölünecek mesela.
HDP daha geniş olcekte siyaset yapma imkanı buldu bence artık.