bugün
- ekmek fiyatları8
- halı yıkamacı açmak16
- el vermeyen kız17
- sözlük yazarlarının turşuları9
- karımın başka erkeklerle sevişmesini istiyorum8
- sansyoklan'ın küçümsediği meslekler20
- üstteki yazar tarzında entry gir16
- 2000li olmak11
- hayatın aşkıyla pide kuyruğunda karşılaşmak12
- sansyoklan nikli yazar8
- erkekliği bakımsız olmak olarak algılayan tip10
- fotoğrafını at diye ısrar eden sözlük kızı8
- üsküdar10
- sabah namazı8
- araba19
- ilk buluşmada niyetliyim diyen kız21
- şehir şehir gezip yemek yemek12
- eti laktozsuz süt ile marine etmek9
- iftar çadırı12
- oğlunuz ismet gibi tırnak uzatsa napardınız8
- kendini esmer sanarken birden sarışın olan kız15
- pkk bittiyse dem parti niye seviniyor15
- mustafa kemal atatürk16
- pkk'nın fesh edilmesi12
- çok mutluyum9
- ismet gürbüz'ün silik olması8
- arkadaşlar hayırlı olsun der misiniz lütfen8
- 28 şubat 2025 oval ofis'teki ukrayna tartışması13
- ayakkabı16
- oruç sizin orada kaçta8
- geniş kalçalı kadın13
- sansyoklan abiyle barışmak14
- sansyoklan aykolik buluşması9
- pkk silah bıraktı21
- ismeti banlayacak bir moderatör10
- mercedes benz9
- volkswagen14
- vw11
- ismet çaylak olana kadar sözlüğe girmiyorum15
- ulusözlük yazarlarından ismet gürbüz'e tavsiyeler9
2019'da üsküdar'da aynı günde 2 ayrı yerde gittiğim yer. Bu sene bizim burada da açıldığı için yarından itibaren bizim buradaki iftar çadırından yerim.
Menüde neler var?
oruç tutmayanlara mekruh olan yer. ihtiyaç sahipleri için kurulur o çadırlar.
Menüyü bilmiyorum, bizim buradakine hiç gitmedim ama tabldot tabak verilir sanırım. Kütüphanede gitmiştim, tabldot oluyordu.
2010 senesinde istanbul maltepe’de gitmiştim. 14 yaşındaydım. Genelde tabldot idi, kurufasülye pilav tulumba tatlısı ve çorba vardı menüde.
Aykolik oruç tutanlar için olm o. Ayrıca neden evin oradakine gidiyorsun ? Otobüse binmeden yemek haketmiş olmazson.
oruç ibadetinin amacı ne? bizim gibi yemek hazırlayamayanların (mesela adamın parası vardır, ama yatalaktır.. mesela gecenin bir yarısı işten ancak eve gelebiliyordur, mesela seferidir) açlık halini anlamamız, değil mi? iftar çadırının amacı ise, ramazanı bahane edip insanların bir günlük ihtiyaçlarını gidermek, bu arada birlik duygusu oluşturmak, dinin yumuşak yüzünü insanlara göstererek özendirici olmak..
tutmuyorsan da, git kardeşim.. hatta bana kalırsa inanmayanlar da, ihtiyaçları varsa gitsin..
tutmuyorsan da, git kardeşim.. hatta bana kalırsa inanmayanlar da, ihtiyaçları varsa gitsin..
Otobüse, vapura binerim ama sonra eve dönerken iftar vakti olur.
Eskiden romantik bir muslumanken eyüpsultan da bulunan çadıra gider haliç manzarasında iftar yapardım.
Artık gerçekçi bir Müslüman olarak hiç işim olmaz.
Artık gerçekçi bir Müslüman olarak hiç işim olmaz.
iftar sofralarının sadece oruç tutanlar için olduğunu kim uydurdu?
Bu sofralar herkese açıktır. Gel ne olursan ol gel mantığı. Lan evde biri hasta olsa oruç tutmasa iftarda kilitliyor musunuz ne biçim kafanız var amk.
Bu sofralar herkese açıktır. Gel ne olursan ol gel mantığı. Lan evde biri hasta olsa oruç tutmasa iftarda kilitliyor musunuz ne biçim kafanız var amk.
Üniversitedeyken yurdun önüne kurulurdu. ilk seferde utanmıştık sonra bi baktık yurdun bütün fırlamaları orada sonra her gün gittik. Yurtta yemekten daha iyi oluyordu. Allah kuranlardan razı olsun inşallah biz de bi gün yemek verebiliriz.