bugün

Adam her yıl albüm çıkartıyor. Gelsin bakalım.
ciddi ciddi merakla beklediğim albüm. 2008'den sonra sagopa dinlemesem de pesimist ep deyince şöyle bir gülümsedim. çıkınca editlerim.
insallah eski kullandigi sozler kadar manidar sozler vardir diye dua ettigim sagopanin yeni albumu.
daha yeni ' kalp hastası ' adlı albüm çıktığı için gelmesinin uzun süreceğini tahmin ettiğim çalışma. hadi hayırlısı bekliyoruz.
Gel artık diye beklediğimiz şarkı topluluğu. Heyecanlıyız.
Merakla beklenen ve güzel olacağı düşünülen sagopa ep'si. Bekliyoruz efenim.
Kits de Mart 2008 de çıkmıştı 6 sene sonra tam kışlık bol yağmurlu bir ep olması dileğiyle.
Albüm olmamakla beraber mart ayında çıkması bekleniyor. Heyecanlıyız üstad!
20 mart tarihinde yayınlanacak olan ep.
Sagopa Kajmer'in 20 Mart Perşembe 19.30'da çıkaracağı Pesimist EP 6'nın diğer ismi.
https://www.youtube.com/user/Koleraflow

şurdan yayınlanacaktır. saat 19.30 da.

edit: ilk entry ne öyle la:)
2011 demiş olmamış.
2012 de yok.
2013 de de çıkmamış.
eh sonunda.
Kerahet vaktidir.
bana göre kalp hastası albümüne 10 basacak ep. yani sagodan uzun zamandır bu tarzda albüm göremediğimizden biraz abartmış olabilirim. kalp hastası albümü de kötü bir albüm değildi fakat bu ep olmuş aga.
bu adamı niye sevemiyorum ben? belki de bir nokta çizmişim kafamda ve o noktada olmasını istiyorumdur. o noktada göremediğim için de hoşuma gitmiyor.

bu yeni çıktıysa* daha evvel küfrü bıraktığını söylemişti. neden şimdi yine başladı?

ben çok mu terbiyeliyim? değilim. bu adamı benden daha terbiyeli olarak görmek istiyorum.

amerikan rapine karşıydı? madafakalar ne abicim?

samimiyeti niye hissedemedim? ne anlattığını niye anlayamadım? benim kadar geri zekalıların da anlayabileceği işler niye yapmıyor?

sago dinlemeye mecbur muyum? sago benim için şarkı yapmaya mecbur mu?

hem kendi sorularımı, hem de karşılık olarak sorulabilecek soruları sordum. k.i.b.
bu ep ye olmamış diyen adam açık ve seçik bi bok anlamıyordur müzikten. kalp hastasının kaç kat üzerinde olduğunu hesaplayamadım bile, o organize olan bozuntulara da sago k. en iyi cevabı vermiş kimmiş kurt ha ? Undergroundın piri kimmiş. daha yazılacak çok şey var şarkıları dinlemeye devam.
gider ayak kıyak geçeyim size içimden geldi.
19:30 itibariyle verildi youtube'a. 40 dakika toplamı,hepsini dinledim.

en güzeli ep'nin ismini taşıyan
ahmak ıslatan https://www.youtube.com/w...=UU-7fJF4x8vV7Ynyp47h-Zow

diğeri ise
zorla güzellik ; https://www.youtube.com/w...=UU-7fJF4x8vV7Ynyp47h-Zow
Olmuş olan "EP"dir. Albüm değil, "EP".
indirmek üzere olduğum ep. dinleyip görüşlerimi bildireceğim. eminim görüşlerimi öğrenmek için yanıp tutuşuyosunuz. *
hee bu arada: indirmeye beddua etmedğin için indirdim sago. yoksa ''indirenlerin allahhh belalsını versin. alllaaaaahhh carşılarını pazar etsin.'' dediğin albümlerini indirmiyorum; para verip satın da almıyorum ama.

dinledim editi: evet, dinledim arkadaşlar; çok merak ettiğiniz, hatta meraktan çılgına döndüğünüz yorumlarıma başlamadan önce almanya'daki halama... tamam lan şaka. biri de çıkıp şu komik yanımı sikmedi.

neyse; ep'yi dinledim. sagopa çıtayı önümüzdeki yıllarda düşürdüğü için daha önceki albümlerde yaşadığım hayal kırıklarına maruz kalmadım. pesimist ep 4 kıvamında mı ? katiyen değil. ep'deki tüm şarkılar için ortak bi yorumda bulunacaksak; sözler daha önceki albümlerde olduğu gibi bence yetersiz. hee bu sözleri underground bi rapçi yazsaydı elinin bileklerinden öpebilirdim; ama sagopa'yı biliyoruz aga, sago'nun kapasitesi bu kadar değil. söz bakımından ya tükenmiş, ya kendimi tekrar etmicem amk derken saçmalıyo ya da çok özen göstermiyo. ya bundan bir kaç yıl önce de dediğim gibi: abi bi iki yıl bi inzivaya çekil, yazıcam derken kasma misal, akışına bırak sonra da yap iki yılın sonunda bi albüm bakalım nasıl olmuş. bi dinlen ama artık paran da var zaten amk, hala ne diye albüm yapçam diye kasıyosun zaten. hem kolunda başka bi bilezik daha var -prodüktörlük gibi-. anlamıyorum yani..

onun dışında müzikler bence iyi. en kötü sagopa kajmer şarkısında bile ayaklarınızı bi sallıyosunuz. kafanızı oynatıyosunuz. dj'lik kısmına benim diyeceğim çok bi şey yok zaten. ama sözler kısmına biraz daha özen göstermeli bence sago. yoksa 2008'den önceki şarkılarının kuzeninin yazdığını düşünücem. * * *
sorun şu ki bu ülkede müzik yapılmaz. sago da bu ülkeye çok fazla tıpkı diğer sanatçılar gibi. hay sizin müzik kulağınıza, misal veriyorum yurtdışında hiç böyle bir karşılaştırma gördünüz mü The Marshall Mathers LP 2 iyi ama eminemeski eminem değil The Slim Shady LP bir daha gelmeyecek diye ben hiç yabancı sitelerde görmedim. adamlar yapınca oo çok iyi bizde yapılınca eski şeyi yok oluyor.hala castinle ritim tutan kişiler var, ingilizceden zerre çakmayıp megadethtçok iyi u2mükemmel diyip popüler kültüre ayak uydurmaya çalışan pek çok kişi var.

kaldı ki madem müzik tartışıyoruz. arabamızdan eksik olmayan o şarkıları da tartışalım. listede kim var hande yener ya ya ya. evet burası türkiye, kadın kliplerinde bir yerlerini açar uuu müziğin çok güzel kralsın. yakışıklı popçu abimiz klibinde güzel kızları oynatır abii ne müzik yapmışın sago gibi adamlarda rap yapar yorum aynen şu rap mi heheh oğlum ergen misin rap dinliyon hem artık sago eski sago değil. gelmeyecek o eski şarkıları.

iğreniyorum artık, kimse kaliteli müzikleri önemsemiyor. kimse sözlere bakmıyor.

tv başında ağzı abazalıktan sulanan kişiler oldukça müziği ruhu dinlendirmek değilde sadece karı - kız kaldırma aracı olarak görenler oldukça bu ülkeye işini ehliyle yapan sanatçılar da fazla bu ep de fazla.
Her zamanki gibi muhteşem.
Tam aradigimiz eski sago stili.
Ne eski Sago ne yeni Sago... Yepyeni bir tarz, yepyeni bir Sago, başyapıt.
ıh olmamış bok gibi ep dir. ilk pesimist albümlerinin eline su bile dökemez. sagonun yeni albümlerinin genel sorunu şu: anlatımın kişisel olması, evrensel nitelikte olmaması. ben senin durmadan sago şöyle böyle yaptı, yok bilmem ne hallerde demenimi dinleyecem afedersin? o ilk albümlerindeki derin manalar, verilmek istenilen sosyal ve toplumsal mesajlarla alakasız. zaten bu albümü beğenen doğru dürüst ilk albümlerini dinlememiştir bile. kıyas bile hata olur.
eski sago.

dip not : aylak bakkal favorim.
sagopa kajmer'den serdar ortaç tarzı birbirinin aynı şarkılar yapmasını bekleyenleri, sago her seferinde hüsrana uğratmakta. başarılı bir ep "ahmak ıslatan" oldukça başarılı.