bugün

boyutları küçük, düşük maliyetli, hafif bilgisayarları tanımlamak için intel tarafından ortaya atılmış terim. boyut açısından pda ile bildiğimiz dizüstü bilgisayarlar arası ürünler işte. örnek vermek gerekirse asus'un "eee pc"si, dell'in "dell e"si, intel'in "classmate pc"si netbook kategorisine girer.
optik sürücüleri * olmayan, internete girmeye ve office programlarını kullanmaya yarayan mini dizüstü bilgisayarlardır. intel atom işlemci kullanırlar. genelde 10 inç civarı monitörleri vardır. en güzel yanları uzun giden şarjları ve çok hafif * olmalarıdır. fiyatları da özelliği * ve markasına göre 700 ile 1000 ytl arasındadır.
en son Turkcell'in connect kart kontratı ile 399 dolara piyasaya sürdüğü acer marka ürün ve türevleri
Türk Telekom'un 20.000 tane sattığı spesifik kullanımlı bilgisayar türü.
çok fazla seyahatli işi olanlar için mükemmel icat. müzik film internet gibi zaten ortalama bir kullanıcının ihtiyacı olan oyun haricindeki her şeyi yapabiliyor.
severek kullandığım ve notebookların hantallığından ve mali külfetinden kurtaran, taşınabilir bir bilgisayardan beklenen birçok şeyi rahatlıkla yapmaya yarayan harika teknolojik icat.
3g modem ile birlikte tadından yenmeyecek bir ikili oluşturmaktadır.
Kısıtlı hafızaya sahip çok küçük ve taşınabilir bir dizüstü bilgisayar.
yakın zamanda almayı planladiğım ama çok bi para vermeden elde edebileceğim ne var diye araştirmaktan karnıma ağrılar sokan teknolojik şey. hayır bozulursa da çok üzülmeyim o açıdan yani.
notebook alırken ekran kartı özelliklerine bakanların yanaşmayacağı alet.
defterin arasina koyup okula gotur,derste amfilerde siranin altindan telefonla mesaj cekmek yerine faceboo(ğ)a gir.valla girme de dersi dinle o derece tatli bi olay yani.
işine yarayanında yaramayanında aldığı alet.
çoğunlukla intel Atom işlemci ile çalışan az maliyetli üzerinde cd sürücüsü bulunmayan bir çok kişinin aldıktan sonra pişman olduğu bilgisayar.
3G akımınının getirdiği artılardan bir tanesi. Eğer gerçekten güzel bir model alırsanız Autocad Photoshop gibi programları çalıştırabilen pc. 3ds Max mi? O kadar da değil.
bence en önemli iki özelliği ile öne çıkan bilgisayarlar: herhangi bir çantada sıkıntı yaşamadan taşınabilen, bataryası dolu iken 6 saat prize ihtiyaç duymanızı önleyen (yenilerinde bu süre 12 saate çıkmıştır) aletlerdir.
ssd'li olanların alınmaması gereken cihazlar.
amacı sadece internete girmek ve basit programlarla da arada sırada işi olanlar için çok uygun olan ve küçüklüğüne bir haftada alışılabilen estetik açısından mükemmel cihazlardır. örnek asus eee pc gibi.
klavyesinin ve ekranının alışılma süreci boyunca ellerin ve gözlerin ağrısı kasıyor insanı.
şıcarken bile entry girmeyi sağlayan alet.
en iyisi için (bkz: lenovo ideapad).
eğer bunlardan birine sahipseniz tarayıcı olarak google chrome kullanmanız allahın emri gibidir.
diğer tarayıcılar ekranın büyük bölümünü kapsar, hiçbir şey göremezsiniz.
kendilerine has "atom" işlemcileriyle notebooklar kadar olmasa da çoğu işi düzgünce yapabileceğiniz 21. yüzyıl icadıdır.
(bkz: samsung n150)
şahsi kanattim bu aletin notebookdan daha önce keşfedilmiş ama piyasaya sürülmesine cesaret edilmemesi yönündedir. yoksa neden insan böylesine müthiş bir teknolojiyi bukadar geciktir ki. kesin notebook'u bulan firmalar zamanında 'gelin şunu daha kullanışlı yapalım, ele avuca sığan biçimde yapalım' demişlerdir ama ordan bir lavuk çıkmış yine 'kaba' düşüncesini herkese kabul ettirmeyi başarmış ve bu aletlerin piyasaya girişini daha geciktirmiştir. neyse, kısacası; çok iyi ve çok kullanışlılar lan. yemin ederim! kesinlikle insan oğlunun yıllardır arayıpta bulamadığı iletişim aracı. ne notebooklar kadar kaba, ağır ne de iphone vs kadar minyatür ve kullanışsız. ta kendisi yani. bu olayın teknolojisi daha ileri gitmesin mümkünse, yerinde saysın. zirvede bıraksınlar bu teknolojiyi.
sözlük yazarları tarafından tavsiye edilebilecek modelleri olduktan sonra alınması uygun olan teknolojik alet. *