bugün

https://twitter.com/Profe...0bdDldhQvf1UArXg&s=19

Sn sevgili siyatçilerimiz olmasa neye güleceğiz? Milleti komedyen ettiler. Allah'a şükür, millet artık üniversite sınavlarında yeterli puan almak ve sonra yeterlilik sınavları mülakata girip sonra devlet Güzel Sanatlar fakültesine kayıt olup yıllarca sahne sanatları okuyup komedyen olmasına gerek kalmadı.
Ne kadar teşekkür etsek azdır sn. Sevgili siyasetçilerimize.
Mehmet Şimşek bunu hep yapıyor.
benize de bu gece 1.5 lira zam var. yakında 40 ı görür o da.
bunlar iyice mazottular...
onlar konuşur akepe yapar demişlerdi zaten !..
işin kötü tarafı petrol globalde de artıyor,allah sonumuzu hayır etsin.
Ezanlar susmadı, bayrak inmedi büyük fotoğrafa bak birader(!).
Benim anlamadığım, kriz var piyasa kötü, mazot ateş pahası ama kimsenin umurunda değil sokakta yayadan çok araç var bu nasıl çelişkidir.
Avrupa‘nın en ucuz mazotu.
Çek cumhuriyetinde 38,6 çek kronu, yani 45,5 lira.
Almanya’da 1,8€ , yani 51 lira.
Hırvatistan’da 12,06 kuna, yani 45 lira.

Avrupa‘da 45 rus rubeliyle sadece Petrol ülkesi rusya‘da daha ucuz. Yani 11 Lira felan.
beni mucit yapacak amına koduklarım sidikle çalışan araba icat etmem an meselesi.
Türkiye yüzyılı işte. Kader.
Ohhh ohhhh ohhhhhh sok aslanım sok köküne kadar sok.

Doblusu ile karıyı gezdiremeyen tek mayışlı 3 çocuklu çomar düşünsün.
Dünyanın en ucuz mazotlarından. çapulcuları kudurtmuştur.
Acıdan zevk alma yollarına bir örnek daha ..
Ulan bir 84model ford transit pkaba 11bin tl sigorta çıkıyorsa kimse neden domates zamli demesin.
petrolün global pazarda artması sorun değil. sorun değil derken tabi ki ekonomik bir sistemi modeli olan ve ekonomistlerin akıl zeka ile ekonominin gerçekleri gerekleri doğrultusunda sorumluluk bilinci içinde yönetimi olan ülkelerde petrolün artması sorun olmaz.

2007 ağustos ayında 68 dolar olan petrol 2008 haziran ayında 139 dolara gelmişti. bu 10 aylık periyot esnasında mazot litre fiyatı 2.30 ile 2.80 aralığında seyir etti.
o yıllarda dolar ortalaması 1.30 lira civarındaydı.

o laylaylom döneminde cırcır böceği gibiydik. dolar bazında mazotun litresine yuvarlak hesap 2 dolar ödüyorduk ki bu rakam dehşet vericiydi.
ülkenin tüm gelir getiren özel kamu şirketleri varlıkları yabancılara yok pahasına satılırken, ucuz finansman maliyetiyle özel kamu kurumları borçlanır kredi alırken, tüm dünya'da yatırım fonları piyasalar elinde ki likitide ile nereye yatırım yapayım diye düşünürken, bu müsait ortamda havadan bize dolar- para yağarken biz mazotun litresine 2 dolar ödüyorsak; bu dolar bolluğu bittiğinde ne yapacağız diye düşünen konuşan insanlar ülkenin büyümesini kıskanan akp'yi kıskanan, vesayetçi, devletçi diye suçlanıyordu.
vatan hainliği o zaman moda değildi.

şu an mazotun litresine 1.40 dolar civarında para ödüyorsunuz. aslında bu gelinen noktada mazot yine de ucuz sayılır. eğer 2007-2008 yıllarında fiyat oranlarında ödeme yapsaydık o zaman mazotun litresine 54 lira civarında bir ödeme yapmamız lazım.
2007-2008 yılları arasında dolar mazot fiyatlarına bakarak şu an 2023 yılı içinde 9 aylık dolar mazot fiyatlarına bakarsanız mazota gelen zamlar, mazotun artış yüzdesi doların gerisindedir.
ben hep 50 liralık alıyorum dediğin, istanbul izmit arası gidip gelmeye 50 liralık mazotun yettiği dönemden daha ucuza mazot alıyorsunuz.

o zaman çıkıp da "peki biz 1 dolar 1 tl diye sayıkladığımız dönemden daha ucuza mazot alıyorsak bu fiyatlar bize neden kol gibi geliyor?" diyebilirsiniz.
cevap gayet basit, gözlerime bakın. ışıltıyı görüyor musunuz? ben ekonomistim de ondan. hem sen dolarla mı maaş alıp karnın acıkınca petrol mu yiyorsun? sana ne dolardan petrolden?
Makro dengeler in daha da artacak.
(bkz: ver yetkiyi gör etkiyi)
Mayış zamları artık enflasyona göre yapılacağından hiçbir önemi yoktur, isterse 100 lira olsun. Mayışlar da olur 100 bin.
Sen vatandaşsın büyük düşün...
tepkisiz kaldığımıza göre sorun yoktur, sorun yoksa 2 dolara doğru emin adımlar ile devamke...
Hep CHP yüzünden:)
ohhh.. kaktır gitsin reis. kökleee!!
hayaldi, gerçek oldu.
(bkz: bu milletin amına koyacağız)
Arabası olanların dert edeceği konu. Bizimde olsa bizde dert ederdik.
Mazot artinca yemek giderleride artacak bağzilari hala işin gezme tarafında.