bugün

welcome to earth population 0 gibi insanı bi hoş eden belgesel.
insanlar tamamen yok olduktan sonraki ilk 10 bin yilda dunyanin nasil bir degisim gecirecegini isleyen basarili belgesel. isin aci yani ise gunumuzde urettigimiz bilgilerin, eski caglarda uretilenlerden cok daha once yok olacagidir. cunku kagit, cd, dvd, hard disk gibi bilgi saklama ortamlari, hiyeroglif yaziya gore binlerce yil once yok oluyor. gunumuzde yapilan binalar bile piramitlerden once yok oluyor.
insan türü yok olduktan sonra yaşadığımız şehirlerin, ürettiğimiz eserlerin, binaların kısacası insan yapımı olan her şeyin doğa ana tarafından nasıl tekrar geri alınacağının belgeselidir. Şöyle biter : insandan önce de yaşam vardı, insandan sonra da yaşam var olacak. izledikten sonra " hepimiz öleceğiz lan " üzüntüsü içine girilebilir.*
alan weisman'ın the world without us eserinden esinlenilmiş bir history channel belgeselidir.

şuradan izlenebilir ama bilgisayar efektleriyle yapılmış güzel animasyonları görmek açısından adamakıllı bir versiyonunu download edin derim.

http://video.google.com/v...docid=4939078184096254535
2009 da çekilmiş 2 sezonluk halinin türkçe altyazısı halen yoktur.

edit: 3 bölümünün varmış.
Insanlarin bianda ortadan kalkmasi sonucu ortaya çıkan 10.000 yıllık tabloyu anlatıyor. Olay Amerika ve Avrupa üzerinden yansıtılmis. Gayet başarılı ve ilgi çekici. Izledikten sonra "Insanlar olmasa doğanın bir sorunu olmazmis." dedirtir.
almak isteyene ibretle dolu belgesellerdir.
insan oğlu dünya üzerinden yok olup giderse gezegenimizde neler yaşanır? Ekosistemde birer asalak mıyız yoksa bu sistemin işleyişinde dinamonun birer parçaları mıyız? Biz yok olursak ardından yıkım yoksa yeniden doğuş mu olur ? gibi sorulara fanteziye kaçmadan bilimsel veriler, gerçekler ve dünya üzerinde terk edilmiş yerlerde meydana gelen olaylar ışığından bizi bilgilendiren kaliteli bir belgesel. insanların yok oluşunun sabahından 10.bin sene sonrasına kadar gezegenimizde olacak değişimleri ağırlıklı olarak bilgisayar efektleri ile izliyorsunuz ama sene 2008 olmasına rağmen bu efektler pekte başarılı değil