bugün
- zeynep bastık'ın beyaz külodu23
- atatürk resmine basan piçe uçan yumruk10
- günün sözü11
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir21
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı21
- peter parker'ın mutsuz olması16
- gecenin şarkısı8
- izmir 3 koşuda hangi at gelir8
- birlikte diyete başlayalım mı9
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması23
- yazarların romantiklik seviyesi25
- realite manipülasyonu17
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke26
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları21
- yazarların kendilerini tanımlama şekli13
- anın görüntüsü14
- kanka olmak istediğiniz yazarlar25
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- chatgpt9
- kadınların katlandığı eziyetler14
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- belediye konserleri yasaklansın9
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey26
- müslüman diye hamas'ı savunmak9
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- reis deyince akla ilk gelen23
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- eskiamaeksikbiri17
- b12 takviyesi10
- yazarların en çok sevdiği aylar22
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır11
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- şalgam suyu10
kitap okumamayı bir b.. sanan insandan daha eftal olan insandır.
mesele kitap okumak değil yeğen...
mesele kitabın ne olduğu...
(bkz: seks hikayeleri kitabı yerine faydalı şeyler dene)
mesele kitabın ne olduğu...
(bkz: seks hikayeleri kitabı yerine faydalı şeyler dene)
hayallerle yaşayan insandır.okuyorsan oku lan banane..
marifet sanmamıza gerek yok zaten bir marifet.
iclal aydın, tuna kiremitçi, ayşe kulin okuyup da kitap okuyorum diye süsleniyorsa tahammül edilmesi güç olan insandır. Kitap okumayı ciltli ve kapaklı herşeyi okumak olarak algılayan zihniyetin kitap okuyanlara eleştiri niteliğindeki önermesidir.
kitap okumamayı bir bok sanan insandan daha üstündür. tabi okuduklarından birşey anlayıp hayatına katabiliyorsa.
17 yaşını geçmiş, kendi fikirlerinin dünyada sadece kendine ait olmadığını ve aynı zamanda bunların dünyanın en parlak fikirleri de olmadığını anlamış insandır.
kitap okumamayı erdemli bir davranış sanan insandan daha az acınacak durumda olandır. kitap okuyanları çekemeyen ve onlardaki azimin bir gramına bile sahip olmayanlar söyler bu sözleri. evet arkadaşım kitap okumak bir boktur. hatta seni rahatlacaksa iki boktur. kısacası her insanda varolan çizginin üstüne çıkmaktır kitap okumak. ister kıçı kırık yazar dediğin yazarın yazdığı romantik tarzda, okuduktan sonra sana hiçbirşey kazandırmayan, sabun köpüğü gibi bir vampir kitabı olsun, isterse en ağırlarından bir dünya klasiği. bu dünyaya gelip de macbeth'i okumadan göçmek mi daha iyi yoksa macbeth'ten sonra üstüne çeşni olsun diye hamlet'i okumak, hırs yapıp konusu çok farklı olan ana'yı okumak mı? dünyanın en edebiyat aşığı insanı olmasan bile ara sıra şiir kitaplarına bulaşmak mı? malesef toplumumuzda kırk yaşına gelmiş ve kitaplarla haşır neşir olmamış, kitap tozu yutmamış insanlar var. ve daha da yazık olan çevresinde okumak isteyenlere laf yetiştirip, onları da kendileri gibi sağır, dilsiz ve kör yapmaya çalışanlar. kendi ayıbını örtbas etmek için güzel şeyler yapan insanları kullananlara yazık hemde çok yazık. durumları çok trajik çünkü.
dünyanın en faideli bokuna sahip insandır. hiç değilse gübre olur da bir işe yarar.
kitap okumamayı bir bok sanan insana tercih edilecek insan.
onu bunu bırakın da, şu sağ tarafta bir başlık içi arama motoru var. hemen menünün altında, zor bi yerde değil. başlıktaki entrylerin yarısı "kitap okumamayı bi bok sanana göre zart zurt".
başlık içi arama candır. kullanın, kullandırtın.
aramana da gerek yok, üstteki 5 entryi oku yine anlarsın...
başlık içi arama candır. kullanın, kullandırtın.
aramana da gerek yok, üstteki 5 entryi oku yine anlarsın...
(bkz: biri bu önermeyi çürütsün)
kitap okumayan birinden bu başlığı görünce, kitap okumanın değerini anlamasını dilediğim insan.
tanım:kitap okumayı sevmeyen insandır.
oldum olası kitap okumayı sevmem hatta kitap okumadığım için ortaokul döneminde babamdan dayak yedim.ilkokulda bir kere kitap okumuştum bir dahada okumadım. *okurken yaşamış gibi oldum kendimi kaybettim hatta korkmuştum rüyama girmişti.tabi sınavlarda birinci sınıf talebesi gibi okumam hep sorun oldu.
oldum olası kitap okumayı sevmem hatta kitap okumadığım için ortaokul döneminde babamdan dayak yedim.ilkokulda bir kere kitap okumuştum bir dahada okumadım. *okurken yaşamış gibi oldum kendimi kaybettim hatta korkmuştum rüyama girmişti.tabi sınavlarda birinci sınıf talebesi gibi okumam hep sorun oldu.
sırf ilgi çeksin diye açılmış başlık. açan kişi okumuyordur büyük ihtimalle ama etrafındakileri okumamaya teşvik etmiyordur gerçek hayatında. anca sözlükte böyle...
kutsal veya değil tüm kitaplar raflarda. onca kitabın yazarının düşüncelerinin, dugularının, çalışmalarının, hatıralarının taliplisi olan insandır. haa birde eskimiş, yıllanmış olanlarını burnuna yaklaştırarak kokusunu taa içine çeken insandır. bokun değil olm kitapların kokusunu.
bir cahilin yanılgısı, talihsiz bir cümle. daha fazla üzerinde durmayın derim ben.
talihsiz bir başlık.
sözlük(ler) serüvenimde böyle bir başlıkta gördüm ya gözüm açık gitmez artık.
insan katile tecavüzcüye alışıyorda böyle düşünene alışmak mümkün değil. neden hep geriye hep geriye koştuğumuz da böylece açığa çkıyor.
sözlük(ler) serüvenimde böyle bir başlıkta gördüm ya gözüm açık gitmez artık.
insan katile tecavüzcüye alışıyorda böyle düşünene alışmak mümkün değil. neden hep geriye hep geriye koştuğumuz da böylece açığa çkıyor.
Bir kitabı ot gibi okuyup , kitaba dair iki kelime edemeyen insandır . Devam etsin .
başlığın kendisi, yazarı, böyle bir başlık açması, okuyan insanları sorgulaması, okumamaya inanması, okumayıp yaşamın kendisini ıskalaması... bütün boyutlarıyla talihsiz olan durumdur.
kitap okumak bi bok değildir. 'biraz' daha fazlasıdır...
kitap okumayı bir bok zanneden insan doğru yoldadır.bok da olsa okumak iyidir.
bildiğim bir şey varsa hiç bir şey bilmediğimdir diye başlar sokrat. ama ardından da ekler eğer bu bilgisizliğin acısını çekmiyorsam insan olamam diye. bilgisizliğin acısını çekip okumak gerekir yoksa hayvandan ne farkı kalır insanın. ama okduğunu göze sokan insanda aynen sokratın dediği gibi hiçbirşey bilmediğinin farkında değil demektir. denge açık ve net. ama bu başlık tamamen cahillik kokmakta. bir insan bu kadar mı fikir yoksunu olabilir diyorum bazen.
kitap okuyan en azından bir bok yiyor,sen boku bile yemeyi beceremeyeceksin okumadığın için.
ayrıca atatürk'ün bir sözünü de eklemeyi bir borç bilirim:"ben küçüklüğümde bulduğum her üç kuruştan birini kitaplara vermeseydim bu ülkeyi kurtaramazdım."
ayrıca atatürk'ün bir sözünü de eklemeyi bir borç bilirim:"ben küçüklüğümde bulduğum her üç kuruştan birini kitaplara vermeseydim bu ülkeyi kurtaramazdım."
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar