bugün

Geçenlerde adını sayıklayarak geçirdiğim birkaç geceden sonra annem tarafından kocaman bir kutu ile Bursa' dan getirtilip tarafıma hediye edilen hödö.
Ya da dur vazgeçtim, hödö olmaz. O muhteşem bir şey.
Olaydı da yiyeydik.
sevmediğim iki tatlıdan biri. öteki için
(bkz: höşmerim)
çocuk masumiyetinde, damağa hitap eden en güzel tatlı.
aydının tembel üreticilerinin kestanesini bursaya satması sonucu bursadan kestane şekeri almasına vesile olan tatlı tembellik. yeryüzünde aydınlılar kadar tembel başka neresi vardır merak ederim.
kendi gençleri işsizlikten kırılırken allahın zerre miktar müteşebbis ruhu başetmemesi ironik, dandik, trjikomiktir.
ben üretir tarlada satarım, gerisine de karışmam mantığı aydınlı çiftçinin mantığıdır.
an itibariyle tatlı krizi sebebi olan doğaüstü yiyecek maddesi.
(bkz: karyoka)
eğer bursalıysan ve başka bir şehirde öğrenciysen bütçene ciddi yaralar açar. her arkadaşa götürmek zorunda kalırsın. özellikle talep edilir, hatırlatılır. artık bıktım yahu.. *
her ne kadar kafkas ünlü olsa da dağlı markası da gayet iyidir.
böyle karma değeri olmaz olsun dedirtir.
bir büyük paketi tek başına yenen kafkas markalı çikolatalı kestane şekeri bursa'yı sevme nedenlerinin başında gelir.
691 ve sonrası karma değeri.
özlediğim tat. zira 1 yılı geçkin süredir yemiyorum. sanki illa bursa'da yemek zorundayım. ankara'da yok sanki. te allam.
çocukluğumda izmir fuarına her açıldığında koşa koşa gitme sebebim. kafkas kestane şekerlerinden alınıp tatlı tatlı kemirilen kestane şekerinin tadı bir başka güzel gelirdi o zamanlar. şimdi imkan var * , kafkas şekerleme de her yerde şube açtı ve kestane şekerinin lezzeti de aynı ama o eski tad alınmıyor.
an itibariyle akla gelip krizine girilen über süper tat.
ayrıca bunun kestanesi aydın ilinden bursa iline satılır ve bursa ilinde şekerlenip tatlanır. yuh size aydınlılar. müteşebbis ruh yoksunlarısınız biliyorsunuz değil mi? kendi kestaneni işlemekten acizsin diyecem de anlam heyelanı yaşanacak. *
hem bir tatli cesidi hem de bir karma cesididir. dahili oldugumdur. pek severim bu arada kendisini. canim cekti gece gece.
sözlüğün 690 karma ve üstündeki yazarları* taltif etmekte kullandığı karma rütbesi.*
yalnızca yazarı ilgilendirecek subjektif not: kestane şekerine bayılırım.
Çok leziz..
adını her duyduğumda kazıklandığımızı anımsarım tekrardan.
Bursa'dan gelirken yoldan almıştık. Kocaman kutuydu ve 16 liraydı. Eve geldik, açtık, yeminle içinde tam 16 tane kestane şekeri vardı.

1 liraya 1 kestane şekeri.. Evlat acısı gibi.
yarım saatten beri tükettiğim hala baymayan lezzet. hayır az sonra biticek diğerine saldırmam gerekecek.
hiç yememiş olmanın burukluğunu yaşıyorum şuan bursa mı gördükki şekerini yiyelim ama dimi buralardada bulunur mmu ki canım çekti şimdi...
bursa'dan her geçişimde otogardan mutlaka aldığım müthiş lezzet.
yurdumun en başarılı şekeridir. ye ye doyamazsın. birazını yanına alıp yanında yatarsın. çukulata kaplamalı olanı da çok başka bi tatlıdır.
ağzımın suyu dudaklarımın arasından görünmektedir.
(bkz: neden pahalı olduğu anlaşılamayan şeyler)
memleketimin meşhur tatlısı. eşsiz lezzeti vardır. bak şimdi canım çekti.
her yıl izmir fuarı sebebiyle yediğim, başıma gelen en güzel şey.