bugün

galatasaray lisesi mezunları ve öğrencileri tarafından oluşturulmuş karma bir müzik albümüdür. ismindeki sözcükler bilinçli olarak birleşik yazılmıştır.

1. candan erçetin - bu sabah
2. eren kazım akay - varsayımlar nafile
3. ali erenus - ben ölümden korkarken
4. dağhan baydur - sevince
5. murat çekem & mercury - sen olmazsan
6. tuna kiremitçi (kumdan kaleler) - sana dair
7. renan bilek - doğrusu
8. bora akad - petroselinum hortense
9. murat çekem - seninle varım
10. bora ayanoğlu - fabrika kızı
11. bülent yalçınkaya - gecenin büyüsü
12. durak - çalgıcı
13. mat - herkes biliyor
14. ctt band - inspector
15. the blue bubbafingo - don't try to fool me
16. numbs - spoiled
17. penta tonik - ortaya karışık beste
18. fikret kızılok - why high one why
bi'şeylerin birbirine haddinden fazla karışması.
(bkz: karman çorman)
(bkz: arapsaçı)
pek çok kişinin ikileme zannedip yarı yazdığı ama pekiştirilmiş olup birleşik yazılması gereken sözcük. benzer durum "darmadağın" sözcüğünde de görülür.
(bkz: kumpir)
(bkz: karmakarısık)
karışıklığın boyutlarının artması, çok karışık olma durumu.
(bkz: arap saçı)
bir orhan veli şiiri. şöyledir:

karmakarışık

Bir okla yaralı kalbim,
Boyacının sandığında;
Güvercinim kâğıt helvasında;
Sevgilim kayığın burnunda;
Yarısı balık,
Yarısı insan;
in miyim?
Cin miyim?
Ben neyim?
ray cooney oyunu.

haldun dormen rejisiyle eskişehir büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları'ndan izlendiği vakit 3 ay kadar:

''hadi gel!''

denebilir;

emre basalak'ın hakkı emre basalak'a verilebilir.
(bkz: arapsaçı)
müşfik kenter'in müthiş yorumladığı müthiş orhan veli şiiri.
iç içe girmiş durumda olan, çok karışık, çok dağınık, çok düzensiz.
hiç oylanmadığı halde karma puanının kafasına göre değişkenlik göstermesi. düşünceli görüyorum bu aralar karmayı. karma puanları da ekonomi gibi siyasi istikrara bağlı sanırım.

(bkz: alternatif karma isimleri)
bir türlü ısınamadığımız sevgili pek değerli fasilitemiz karmanın henüz kendini bulamamış halini yansıtan dert içerikli söz öbeği.
eskişehir büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları'nda şu sıralar tekrar seyirciyle buluşmaya başlayacak olan devrim özder akın, sermet yeşil ve emre basalak'ın da aralarında olduğu sağlam bir oyuncu kadrosuna sahip, vodvil tarzı son derece komik ray cooney oyunu.
24 aralık 2010 da gösterime giren abd yapımı komedi filmi. filmin başrollerinde Mandy Moore (Rapunzel), Zachary Levi (Flynn Rider), Donna Murphy var.
harika bir çizgi film, kesinlikle izlenesi. bir de 3 boyutlu kimi sahneleri ldukça etkileyiciydi. yo hayır, dalga geçmiyorum. salonda yetişkin olarak anne babalar dışında bi ben bi kardeşim vardık, geri kalan çocuktu hep. komediydi, güldürdü ama filmin sonunda gözümden bir damla yaş düştü. etrafıma baktım çocuklar gayet gülüyorlardı sahneye. ama o sahne duygusaldı. izlenesi.
tangledadıyla izleyicisi ile buluşmuş Türkçeye karmakarışık olarak çevrilmiş animasyon filmi.

öncelikle teknoloji kullanımından çok anlamam - bilgisayar beyazsa o bilgisayar yeterlidir benim icin, o derece teknoloji cahiliyim yani - ama görüntü kalitesi inanılmaz iyiydi. bazı sahnelerde sanki gerçek karakterlere, gerçek goruntulere bakıyormuşsunuz hissi veriyor size film. Maximus adlı at, pascal isimli bukalemun gibi muhteşem yan karakterlere sahip müzikal tadı taşıyan bülent ersoy deyimi ile fevkaladenin fevkinde bir filmdi. yaş kaç olursa olsun izleyiniz izlettiriniz efendim. *
orduevinde* bugün gösterime girecek bir filmdir.
rapunzel'in hikayesini yeniden sevdiren animasyon film. hem de etkileyici, duygusal, komik. çocuklar için değil de büyükler için yapılmış sanki. çizgi film deyip geçmeyin. insanı az daha üstüne varsan ağlatacak sahneleri var.
(bkz: out of order) *
(#15029501)
Walt Disney’in 50. yılı anısına yapılmış, epeyce bir para harcanmış ve buna değmiş bir animasyon yapıt. Çizgi film sektörünün gelişmesi ile karakterlerin önce gerçek ortamda canlandırılıp, sonra bilgisayar ortamında giydirme yapıldığı düşünülmektedir. Çizgi karakterlerin mimikleri bu nedenle çok başarılıdır. Rapunzel’in annesinin, Flyn Ryder ve hele Maximus’un…Ülkemizdeki seslendirmenin ne kadar başarılı olduğunu da bir kez daha göstermektedir. Çoçuklar içindeki şarkılara bayılır “ çiçek parılda, bolca ışılda, dön bak geçmişe, getir onu bana” ve “ hayalim var” tavsiye edilir. Filmin sonundaki Sertab Erener’in seslendirdiği “ başka bi şey bu” şarkısı da çok güzeldir.
düzensiz, içinden çıkılmaz durum. çözülmesi zor düğüm.
şu aralar kerem atabeyoğlu tarafından yönetilen bursa devlet tiyatrosunun sahneye koyduğu güldürüsü bol oyundur.