bugün

Kafein adenozin maddesine direnir ve resptörleri bloke eder. Böylece daha uzun süre uyanık kalırsınız.
Kahve içerek geç saatlere kadar konsantre olmuş bi şekilde çalışabilirsiniz.. Ve bunları sağlayansa kahvedeki kafeindir.
başlarda özellikle uzak durduğum sonradan benim de bir bağımlısı haline geldiğim meret. Aslında tabi kola falan içen biri olarak almışlığım vardı fakat özellikle üniversite ikinci sınıftan itibaren "dur uyanık kalmak için kahve deneyeyim" diye başlayıp bir daha bırakamadım. Harbiden de bağımlılık yaratıyormuş, kendim denedim onayladım.
--spoiler--
Sürekli kahve tiryakileri ansızın kafeinsiz kaldığında metabolizma bu eksikliği beyne bildirir ve eksikliğin yan etkileri ortaya çıkar. Bunlar çoğunlukla telaş, konsantrasyon eksikliği ve bezginlik şeklinde kendini gösterir. Bu sendromlar birkaç gün içinde geçecektir.
--spoiler--
aşırısı zarardır.

http://www.posta.com.tr/y...ci-oldurdu-haberi-1296995
Aklıma biraz önce bir bilgi geldi ve "harbiden he mantıklı" diye düşündüm.
Kafeinin genel etkisi vücuda stres verip uyku kaçırmaya yaramasıdır, düşündüm ki
belkide çağımızdaki en büyük sorunlardan biri olan stresin nedeni; insanların kahve ve kafein içeren içecekleri* bolca tüketmesi olabilir mi?

Bildiğimiz gibi Türkiye'de bolca çay tüketilmekte, ve çaydada azımsanamayacak bir ölçüde kafein bulunuyor. Gerek Türk insanının bol çay tüketmesi, gerek bol demli sek* içmeleri insanlarımızın ana stres kaynaklarından biri olabilir mi?

(ingilizlerde bolca çay tüketiyor ama neden benzeşmiyoruz sorusunada içine çayın içine bolca süt koymaları, sütteki laktozun etkileri, veyahut sütsüz içseler bile az demli içmeleri gibi nedenler sanırım örnek gösterilebilir az çok)
Mikroskop görüntüsü.

görsel
azı yarar çoğu zarar olan kahve, siyah kola ve bir miktar da çay mamulü.
kalsiyum emilimini azaltır. fazlası zarar.
Bağımlılarına kafeinsan denilir.

Kaynak: biliyorsunuz işte.
Kafein bir uyarıcıdır ve sinir sisteminin uyarılmasıyla vücut ‘catecholamine’ denen maddeler salgılar ve bunlar da yağ hücrelerini hedef alır ve vücut yağını yakıt olarak kullanır.

Bu yüzden kahve yağ yakıcı olarak kabul edilmiştir. Sorun şu ki, kahve karbonhidratla birleştiğinde –yani kahveye şeker attığınızda– yağ depolayan insülin hormonu seviyesindeki artış nedeniyle kahvenin yağ yakıcı potansiyeli iş göremez hale gelir. Catecholamine’ler ancak insülinin yokluğunda daha fazla yağ yakabilirler.
enerji verici bir madde.
fazlası kalbe zararlı.
Fazlası çarpıntı, davranış bozukluğu, kas gelişiminde olumsuz etki yapar.
Kafein kullandığınız zaman: Beyin normal hallerde uyku için verdiği sinyali veremez olur. Kafein beyninizi kandırarak uykunuzu kaçırır, dinç hissetmenize neden olur.
merkezi sinir sistemini hızlandırarak uyku halini kaldırır ancak psikolojik rahatsızlıkları olan insanların uzak durması gereken madde. çarpıntı, ekstrasistol, taşikardi, panik atak gibi rahatsızlıkları tetikler. çayda bile kafein bulunur.
çayda da olduğunu söyleyince insanları şaşırtan şeydir.
uykunun kaçmasına sebebiyet verir.
huzursuz bir enerji verir. uykun vardır ama uyuyamazsın. bir sebebi yoktur ama heyecanlanmış gibi hissedersin. kahve bitmiş ama hatrı sürüyordur.
normalden bitkiler meyvelerini yiyen zararlı böcekleri uyuşturmak için kafein üretir.
Bende bunun ileri derecede bağımlılığı var , birde nikotin.
kahvede bulunan ve uyku kaçıran, enerji verici bir madde.
dünyadaki tek yasal uyuşturucu/uyarıcı.
Fazlası kalbe zarar.
kahvede bulunan, enerji verici ve uyku kaçıran bir madde.