bugün

izmirin yeni üniversitesi devlet üniversitesidir.
atatürk'ün annesi zübeyde hanım'ın adının koyulması istemi tbmm'ce reddedilerek üniversitenin adı izmir katip çelebi üniversite konmuştur.
üniversiteye ismini verecek olan kimdir diye araştırıldığında, katip çelebinin değil izmirli olması, hayatı boyunca izmirde dahi bulunmadığı görülecektir. benim alternatif bir isim önerim var, zira beklenti buydu hanımefendide.

(bkz: izmir nimet çubukçu üniversitesi)
' sütçü imam efendi üniversitesi ' adıyla başka bir üniversite daha bekliyoruz kendilerinden . *
Sanırım karşıyaka'ya kurulması planlanan üniversitedir.
buca ayetullah humeyni adalet meslek yüksekokulu.
izmir bornova said nursi yerleşkesi kurulması olası olabilecek üniversite.
hasan tahsin'in adının içinde yer almasını isteten üniversitedir. ama istemeyenler var işte, görülüyor yeterince.
önemli olan üniversite değil ismi zaten. Katip çelebi'de kimmiş ki? Türk tarihinin en önemli bilim adamlarından birisi olması kimin umrunda. Ne işi var izmir gibi avrupai bir şehirde doğu kökenli bir bilim adamının.

Oysaki 2001 ne güzeldi, el ele kemalist kemalist geziyorduk.
gösterilmesi gereken tepki üniversitenin adının katip çelebi olması değil, en başta önerilen zübeyde hanım üniversitesine karşı çıkılmasıdır. üstelik bu duruma ilk karşı çıkanın milli eğitim bakanı nimet çubukçu olması da garip. neden bir kadın bakan cumhuriyetin önde gelen kadın simgelerinden birine böyle bir engel koymuştur? tartışılması gereken konu budur.
osmanlı zamanında muhasebecilik yapmış, genç yaşta ölmüş, bilimle falan da hafta sonu gazetelerini okuyan bir insan kadar ilgilenmiş zat-ı merhum adına kurulan üniversitedir. tarihimizde hiç bir rol oynamamış ve kimse tarafından da tanınmamış bu sıradan şahısa verilen katip, çelebi gibi ünvanlar ona günümüzde mühim bir adammış havası katmak amacıyla giydirilmiştir. izmirliye ve türk halkının eğitim göreceği bir üniversiteye bu ismin layık görülmesi ise kurulacak olan üniversitenin hangi kesime sesleneceğini ima etmektedir.
bazı şahısların zannettiği gibi basit bir muhasebeci değil döneminin en önemli türk bilim adamlarından biridir katip çelebi. 18 yaşındayken muhasebe eğitimi almış fakat bir yıl sonra vazgeçmiş ve ilmi çalışmalara önem vermiştir. Türk tarihinde önemli bir yeri vardır.

Türkiye'de batıdaki gelişmeleri gözardı etmemesi için yetkilileri uyaran(yanlış hayıtlamıyorsam sadrazamı) ilk bilim adamı olma özelliğini de taşımaktadır.

(bkz: http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=371)
Bünyesinde; iktisadi ve idari bilimler fakültesi, mühendislik ve mimarlık fakültesi, orman fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, gemi inşaatı ve denizcilik fakültesi, su ürünleri fakültesi, turizm fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, sosyal bilimler enstitüsü, fen bilimleri enstitüsü, sağlık bilimleri enstitü bulundurması öngörülen izmirin yeni üniversitesidir. 27 Mayıs 2010 da tbmm plan ve bütçe komisyonu tarafından kabul edilmiş, kurulması planlanan 7 üniversiteden biridir. Henüz nereye kurulacağına dair bir bilgi bulunmamaktadır.
izmir'in çiğli ilçesinde kurulacak üniversitedir. körfezin kuzeyine yapılması iyidir hoştur. katip çelebi önemli biridir ya da değildir fark etmez ama bir üniversiteye isim koyarken insan hiç mi düşünmez kulağa hoş geliyor mu gelmiyor mu diye. aktif olan üniversitelerden mesela mustafa kemal üniversitesi, on dokuz mayıs üniversitesi, dokuz eylül üniversitesi, yüzüncü yıl üniversitesi, sütçü imam üniversitesi, celal bayar üniversitesi gibi isimler hiç yakışmıyor mu bir üniversiteye. üniversite ismi dediğin ege üniversitesi, uludağ üniversitesi, ortadoğu teknik üniversitesi, hacettepe üniversitesi, dicle üniversitesi gibi olmalı. insan ismi ya da tarih ismi koymayın ulan, atatürk vs. gibi birkaç önemli şahsiyet dışında kimsenin adını vermeyin. çok mu zor? baştan kaybetmiştir bu üniversite, ismiyle.
izmir'in kuzeyinde yer alan üniversite. gediz üniversitesi menemen civarında, katip çelebi ise çiğli'de.

http://www.ikc.edu.tr/
18 ekim'de akademik açılışı yapılacak olan üniversite. ege üniversitesi dans ekibi olarak şereflendirmekten onur duyacağız.*
laikçilerin karşı çıktığı isimle açılan üniversitedir.
isminden de anlaşılabileceği gibi mübarek bir eğitim kurumudur.
bir yanında oto sanayi diğer yanında otoyol olan üniversite. çok kaportacı çıkar oradan.
çiğli 2. ana jet üssü yanındaki atıl durumda olan tekel yapılarının kampüse çevrilmesi oluşturulmuştur. hemşirelik bölümü ise çiğli merkezde bulunan eski belediye binasında yer almaktadır.
isim arama çalışmalarında zübeyde hanım ismi kabul edilmediğinden hep bir soğuklukla anacağım üniversitedir.
eğitimini merak ettiğim üniversite. bilen abilerimden ablalarımdan mesaj bekliyorum. *
mühendislik fakültesi özellikle de makine mühendisliği bölümü merak edilen üniversitedir. bilgisi olan lütfen mesaj atsındır.
yerleşen yazarlara yardımcı olabileceğim üniversitedir. ayrıca izmir'in 4. devlet üniversitesidir.
2 senedir eğitim gördüğüm, sorusu olana yardımcı olabileceğim üniversitedir.

genel olarak bilgi vermek gerekirse; okul daha çok yeni. bu yüzden yapısal olarak oturmayan çok şey var. örneğin 2-3 adet bina inşaatı halen devam ediyor, çevre düzenlemeleri yeni yeni yapılıyor vs. ama şahsen ben bundan 10 yıl sonra okulun çok daha iyi sıralamalarda olacağını düşünüyorum. sonuçta izmir'de bir devlet üniversitesi.

kampüs hakkında şunu söyleyebilirim ki; kampüs diye bir şey yok. kızlarla çimlerin üstünde yatmak gibi bir hayaliniz varsa gelmeyin boşuna. ayrıca izmir'in merkezine de epey uzak.

benim eğitim gördüğüm biyomedikal mühendisliğine gelecek olursak; bir hocamız bize 'okulun amacı biyomedikal mühendisliğinde bir marka olmak' demişti. sadece geçen yıl 1.5 milyon dolar yatırım yapılmış biyomedikal mühendisliğine. hali hazırda da devam eden laboratuvar inşaatları vardır. ayrıca benim gözlemlerime göre okul mühendislik fakültesine baya önem veriyor.

kadro olarak; hocaların çoğunluğu genç ve hırslı yardımcı doçentler. öyle üniversite hocası kaprisleri yok, her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar ve alanlarında da epey bilgililer.

bunlar benim aklıma gelenler. başka merak edilenler varsa zevkle yanıtlarım.